• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 14/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Όλοι στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τρίτη, 18/10/2022
A A

Κάλεσμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων προς τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν στην απεργία.

Το κάλεσμα

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΝ “ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ” ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 9 ΝΟΕΜΒΡΗ (10 π.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)
Συναδέλφισσα, συνάδελφε εμποροϋπάλληλε,
η κυβέρνηση, τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της “ανταγωνιστικότητας” της οικονομίας, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Μας λένε για τους νέους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνουμε, για την “προσαρμοστικότητα” που πρέπει να επιδείξουμε! Είναι χαρακτηριστική η κυνική δήλωση του Πέτσα ότι “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει…”! Αυτό όμως που δε μας λένε όλοι αυτοί είναι ότι ο “δύσκολος χειμώνας” που έρχεται δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, ούτε οφείλεται στο κακό μας το ριζικό! Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους επιλογών για να αυξάνει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων!
Την ίδια ώρα που παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν ανοίγουμε τους λογαριασμούς ρεύματος, που κοντεύουμε να λιποθυμήσουμε όταν πάμε στο βενζινάδικο (όχι από τις αναθυμιάσεις), που τον χειμώνα που έρχεται θα παθαίνουμε κρυοπαγήματα μέσα στα ίδια μας τα σπίτια (βάλτε και κανένα δεύτερο πουλόβερ βρε παιδιά!), που παθαίνουμε απανωτά εγκεφαλικά όταν φτάνουμε στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, την ίδια ώρα μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, των καυσίμων, των μεταφορών, του εμπορίου κ.ά. τρίβουν τα χέρια τους για τα υπερκέρδη που αποκομίζουν από το ξεζούμισμά μας! Βλέπουν να καταγράφουν τρελά κέρδη και από πάνω το κράτος τους να τους επιδοτεί από τα δικά μας χρήματα, για να βγάλουν ακόμα περισσότερα! Για εμάς στην καλύτερη κανένα voucher ή pass λίγων ευρώ (πάλι από τα δικά μας)…!
Η κόλαση αυτή που ζούμε όλοι μας έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται “πράσινη ανάπτυξη”, “απελευθέρωση” και χρηματιστήριο ενέργειας, λέγεται εμπορευματοποίηση, λέγεται κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που τελικά τις πληρώνουμε εμείς και οι άλλοι λαοί!
Παράλληλα, η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας μας βάζουν στο “μάτι του κυκλώνα” με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας! Το παραμύθι, ότι αν κάνουμε τα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ, οι “ισχυροί μας σύμμαχοι” δήθεν θα μας σώσουν από την επιθετικότητα της συμμάχου (στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας καταρρέει για άλλη μια φορά με πάταγο. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τελικά οι ίδιοι οι “ισχυροί μας σύμμαχοι”, για τους οποίους πληρώνει ο λαός μας τα μαλλιά της κεφαλής του, είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση της επιθετικότητας της Τουρκίας χάριν της συνοχής της συμμαχίας!
Καθόλου άσχετη με όλα τα παραπάνω είναι η κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς μας! Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σιγά, σιγά δε μπορούμε να αγοράσουμε ούτε τα βασικά από αυτά που πουλάμε στα καταστήματα που εργαζόμαστε! Παρά το γεγονός ότι η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα, οι μισθοί μας παραμένουν κολλημένοι στα τάρταρα, η ημιαπασχόληση κυριαρχεί σε πολλές αλυσίδες (Lidl κ.ά.) και οι εργαζόμενοι δουλεύουμε σε διάφορα πόστα, πολλές φορές άσχετα με το αντικείμενο της σύμβασής μας! Η εντατικοποίηση, που σπάει κόκαλα, έρχεται ως αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, καθώς λίγοι εργαζόμενοι καλούμαστε να βγάλουμε την δουλειά που αντιστοιχεί σε πολλούς, με αύξηση βεβαίως της κερδοφορίας της εργοδοσίας αλλά και με εξουθένωση όλων μας! Για μέτρα προστασίας της υγεία ούτε λόγος… Εξάλλου, η περίοδος της πανδημίας μέχρι και σήμερα είναι αποκαλυπτική για την παντελή έλλειψη τέτοιων μέτρων! Τα “εργατικά ατυχήματα” και οι “επαγγελματικές ασθένειες” θερίζουν! Τα ωράρια λάστιχο, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας (που δήθεν θα σταματούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), οι αποφάσεις της Περιφέρειας ΙΝ (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ από κοινού) για δουλειά μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα καθιστούν άγνωστες τις λέξεις ξεκούραση, προσωπική και οικογενειακή ζωή, μητρότητα… Και σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω έρχεται και η αβεβαιότητα, οι βλαπτικές μεταβολές και οι απολύσεις που συνδέονται με αγοραπωλησίες και συγχωνεύσεις μεταξύ επιχειρήσεων του εμπορίου με βάση το δικό τους συμφέρον, όπως παλαιότερα στα “Public” και στον “Μαρινόπουλο”, μέχρι τις πρόσφατες στα “Δήμητρα” και στα “SYNKA” αλλά και στην φημολογούμενη στο “Diellas”…
Για όλα τα παραπάνω που κάνουν συνολικά την ζωή μας κόλαση, ο ένοχος είναι ένας! Είναι η κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων, της δικής μας ζωής!
Και όσο κι αν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υποκλίνονται στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων προσπαθούν να εμφανιστούν με χαοτικές διαφορές μεταξύ τους, η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική…! Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει. Το κράτος εξάλλου έχει συνέχεια! Δεν είναι τυχαίο πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν στη Βουλή από κοινού όλους τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
τα πράγματα όσο κι αν φαίνονται μαύρα, ΔΕΝ είναι! Η ελπίδα είναι εδώ! Η ζωή έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Ότι δεν υπάρχουν σωτήρες! Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο και με βάση τα δικά μας συμφέροντα προσανατολισμένο αγώνα! Το Σωματείο μας, τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. δίνουμε καθημερινά αγώνες μέσα στους χώρους δουλειάς καταφέρνοντας να αποσπούμε κατακτήσεις. Τέτοιοι ήταν οι νικηφόροι αγώνες των συναδέλφων στην e-food, των λιμενεργατών της COSCO, οι αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των πετρελαίων και λιπασμάτων Καβάλας, οι αγώνες του Σωματείο μας που έβαλαν εμπόδια στο παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας την περίοδο της πανδημίας, που ανάγκασαν εργοδότες να πάρουν πίσω απολύσεις, να καταβάλουν δεδουλευμένα, να πάρουν μέτρα για την προστασία της υγείας και άλλα! Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι τίποτα δεν κινείται, η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Η δύναμή μας είναι μεγάλη και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω! Τώρα είναι η ώρα να την δοκιμάσουμε, τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε συνολικά την ζωή μας στα δικά μας χέρια!
Δε σφίγγουμε λοιπόν άλλο το ζωνάρι για τα κέρδη των αφεντικών! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας! Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή, να αποτελέσει η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη σκαλοπάτι κλιμάκωσης του αγώνα!

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

” Δε θα γίνουμε «μπαλάκι» για τις ανεπάρκειες των επιλογών του Δήμου”

by CorfuPress.com
Κυριακή, 11/05/2025
naftergates
rss feed

Απεργούν οι Ναυτεργάτες την Πρωτομαγιά

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 24/04/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας στην απεργία της Τετάρτης

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 09/04/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εργατικό Κέντρο: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης…

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 07/04/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Όλοι στην απεργία της Τετάρτης…

by CorfuPress.com
Κυριακή, 06/04/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Κάλεσμα για προετοιμασία της απεργίας…

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 31/03/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Όλοι στην απεργία στις 9 Απρίλη

by CorfuPress.com
Κυριακή, 30/03/2025
Next Post

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας, για τη στήριξη των υγειονομικών του Νοσοκομείου

Στους κορυφαίους επιστήμονες του Stanford η αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Α. Καμπάση

21 νέα κρούσματα από τα δωρεάν τεστ στην Κέρκυρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Ο… Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 16 Ιουνίου ξεκινούν τα υδροπλάνα: “Να τους δωσει μερικα εκατομμυρια για να “μεταφερουν” ασθενεις απο το ανυπαρκτο νοσοκομειο (;) Κερκυρας, Παξων και διαποντιων νησων. Περαστικα…” Μάι 12, 11:02
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο «Θρήνος» για Παπαδάκη κι ούτε ένα δάκρυ για τις περιφερειακές εφημερίδες: ““Προσωπικοτητα” της νεοΕλληνικης πραγματικοτητας, της ρησης, “ο θανατος σου η ζωη μου”. Σιχασια το λεμε.” Μάι 12, 10:56
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ένα φάντασμα πάνω στο λόφο τ’ Αβράμη το «Φτωχοκομείο»!: “Ο λόφος Αβράμη με τά διάσπαρτα απομεινάρια τού παλαιού Βενετσιάνικου οχυρού, είναι ένα κεφάλαιο γιά τήν Κέρκυρα, τό οποίο θά…” Μάι 8, 12:10
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Στήν περίπτωση κατά τήν οποία πραγματοποιηθεί συμφωνία μέ τήν Αλβανία γιά νερό από τό Γαλάζιο Μάτι, θά αρκεστώ νά πώ…” Μάι 8, 11:45
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Θα φερει “νερο” απο την Αλβανια, χωρις διακρατικη συμφωνια, λογω επικυψεων. Αυτο θα πουλαει απο μεθαυριο στους σανοφαγους ψηφοφορους.” Μάι 7, 06:09

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .