Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου
    10/06/2026
    ΛΑΣΥ: Επείγουσα ερώτηση για την αντιμετώπιση της βλάβης στον βιολογικό αγωγό του Αγίου Νικήτα
    10/06/2026
    Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του “Κλικ Ζωής” μετά την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής
    10/06/2026
    LASI-566x275
    Περιοδεία της ΛΑΣΥ στην υπηρεσία Πρασίνου
    10/06/2026
    Συνάντηση στο Δημαρχείο με την αν. επικεφαλής αποστολής της Βρετανικής Πρεσβείας
    10/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Καταγγελίων Εστιακών Ι.Π: «Φοιτητές στο δρόμο εν μέσω καλοκαιριού και εξεταστικής»
    10/06/2026
    Επιστρέφει ο Μαΐστρος στο Βόρειο Ιόνιο
    10/06/2026
    Πειραματικό: Τροποποίηση σε εκδήλωση του 2ου Δεκαήμερου Γνώσης, Τέχνης και Πολιτισμού
    10/06/2026
    ΑΑΚ: Για τα αποτελέσματα εκλογών στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
    10/06/2026
    Μηχανική βλάβη στο «Fior Di Levante» έξω από τον Πόρο
    10/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
    11/06/2026
    ΔΑΣ ΟΤΑ: Στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απαντάμε με 24ωρη Απεργία την Παρασκευή
    10/06/2026
    Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ
    10/06/2026
    Επιστολή του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό
    09/06/2026
    ΟΛΚΕ: Αύξηση 10,7% στην επιβατική κίνηση κρουαζιέρας το πρώτο πεντάμηνο
    09/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    ‘’Ιστορίες πείνας’’ στο Πολύτεχνο
    10/06/2026
    Το Phaex Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κέρκυρα
    09/06/2026
    Δημήτρης Λαζάρου: «Το Κουτί των Επιθυμιών»
    09/06/2026
    Masterclass με την Kristina Vårlid
    09/06/2026
    «Κάτω από τα ψηλά βενετσιάνικα σπίτια. Φινλανδοί περιηγητές στην Κέρκυρα»
    08/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
    Μαχειμάρης: Προχωρούν οι εργασίες για το Αθλητικό Κέντρο Θιναλίων
    09/06/2026
    Ξεκίνησε με επιτυχία το 21ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (pics)!
    08/06/2026
    Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
    08/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
     Ο ‘εκδημοκρατισμός’ του ναζιστικού παρελθόντος της Ουκρανίας
    31/05/2026
Ανάγνωση «H Κέρκυρα χρειάζεται master plan διαχείρισης του πολιτιστικού της αποθέματος»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H Κέρκυρα χρειάζεται master plan διαχείρισης του πολιτιστικού της αποθέματος»

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 31/08/2022
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Συνεργασία του Υφυπουργού με το Δήμο για την εξωστρεφή προβολή του πολιτιστικού μας προϊόντος.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας:

Η αναπτυξιακή διάσταση διαχείρισης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Κέρκυρας ήταν το ουσιαστικό αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας ενόψει της παρουσίασης και έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας. Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, παρέστη ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας και συμμετείχαν εκπρόσωποι ιστορικών πολιτιστικών σωματείων και φορέων του τόπου μας.
Η Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υφυπουργό στο νησί μας και τον ευχαρίστησε θερμά για την στενή και αγαστή συνεργασία την οποία έχουν επ’ ωφελεία του τόπου. Παράλληλα, αναφέρθηκε συνολικά στα θέματα που απασχολούν την Κέρκυρα στον πολιτιστικό τομέα αν και όπως και η ίδια επεσήμανε πολλά εξ αυτών δεν αφορούν το χαρτοφυλάκιο του κ. Γιατρομανωλάκη. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον θα βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων τα οποία του τέθηκαν. Ειδικότερα, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στον πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο της Κέρκυρας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποτελεί ένα στατικό στοιχείο αλλά, αντιθέτως, η παραγωγή πολιτισμού είναι ζώσα πραγματικότητα στην καθημερινότητα των Κερκυραίων. Συγχρόνως, αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο πολιτιστικών υποδομών καθώς και στην ανάγκη επιτάχυνσης γραφειοκρατικών διαδικασιών για την επίλυση προβλημάτων όπως η κατασκευή του Φοίνικα αλλά και η διάσωση των δύο Φρουρίων.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωματείων και φορέων αναφέρθηκαν σε οικονομικά κυρίως ζητήματα τα οποία είναι αλληλένδετα με την παροχή σημαντικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Παράλληλα, ο κάθε φορέας-σωματείο ενημέρωσαν τον κ. Υφυπουργό για το αντικείμενο λειτουργίας του καθώς και για τα σχέδια δράσης που έχουν καταρτίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ν. Γιατρομανωλάκης: Χρειάζεται συντονισμός, συνέργεια, εξωστρέφεια

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε με θερμά λόγια σε ό,τι αφορά την πλούσια και ολοζώντανη πολιτιστική δημιουργία στο νησί και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Φιλαρμονικές, οι Χορωδίες και φορείς και σωματεία σχετιζόμενα με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Συντονισμός, συνέργεια και εξωστρέφεια είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο τόνισε ο κ. Γιατρομανωλάκης θα πρέπει να εργαστεί η Κέρκυρα με τη βοήθεια του Υπουργείου ώστε να αποκτήσει μια σαφή πολιτιστική ταυτότητα. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξης της Κέρκυρας σε πιλοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να προωθηθεί αυτός ο στόχος. Ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε επίσης σε θέματα επιχορηγήσεων αλλά και στις δυνατότητες βοήθειας των πολιτιστικών φορέων σε επίπεδο συμπληρωματικών δεξιοτήτων που σχετίζονται όχι με αυτό καθαυτό το αντικείμενο λειτουργίας τους αλλά με την εξωστρεφή προβολή του πολιτιστικού προϊόντος το οποίο παράγουν. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών και δράσεων του Υφυπουργείου για τη στήριξη και ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας. Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, για την ουσιαστική και θετική τους συμμετοχή στη σύσκεψη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν δυνατότητες και ευκαιρίες για στενότερη επικοινωνία και συνεργασία με το σύνολο των πολιτιστικών φορέων του τόπου μας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, της Δημοτικής Πινακοθήκης, της Πινακοθήκης Κέρκυρας, Πρόεδροι και μέλη της Παλαιάς Φιλαρμονικής και της Φιλαρμονικής Μάντζαρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας, οι διευθύντριες του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, της Πινακοθήκης Κορακιάνας και του Μουσείου Καποδίστρια καθώς και ο πρόεδρος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επισκέψεις σε Μουσείο, Αναγνωστική, Πινακοθήκη και εργαστήρια χειροτεχνίας

Ο Υφυπουργός, μετά το τέλος της σύσκεψης, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας πραγματοποίησε επισκέψεις στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στη Δημοτική Πινακοθήκη και στην Αναγνωστική Εταιρεία. Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε εκτενώς για τη λειτουργία και τη δραστηριότητά τους. Επίσης, επισκέφθηκε χώρους στους οποίους νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τη δημιουργική χειροτεχνία στο νησί μας και ειδικότερα μετέβη στο Corfoot, και στο εργαστήρι κεραμικής της Μυρτώ Ζυρίνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιατρομανωλάκης, το απόγευμα πραγματοποιεί ομιλία στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με θέμα «Χειροτεχνική και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, δυνατότητες και προοπτικές».

 

Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του “Κλικ Ζωής” μετά την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής
Δήμος: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση
ΚΕΠ Υγείας: Ένας στους τέσσερις έλαβε εξειδικευμένες συστάσεις για την αρτηριακή πίεση
«Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
Με επιτυχία, το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήσης αυτόματου απινιδωτή
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
  • Καταγγελίων Εστιακών Ι.Π: «Φοιτητές στο δρόμο εν μέσω καλοκαιριού και εξεταστικής»
  • Επιστρέφει ο Μαΐστρος στο Βόρειο Ιόνιο
  • Πειραματικό: Τροποποίηση σε εκδήλωση του 2ου Δεκαήμερου Γνώσης, Τέχνης και Πολιτισμού
  • Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου

Τελευταία σχόλια

  1. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  2. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  3. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  4. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  5. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Άμεσα μέτρα για τη σχολική στέγη ζητά η Υδραίου

27/05/2026

Κεντρικός Δήμος: Τα μέτρα πυροπροστασίας για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

26/05/2026

Το μήνυμα της Υδραίου για πανελλαδικές εξετάσεις

25/05/2026

Το “ευχαριστώ” του Δήμου σε όσους συνέβαλαν στις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου

23/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise