• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 24/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Γκάγκα: Χρειάστηκε… μικρό καλάθι!

Ελάχιστες οι υποσχέσεις, παραπομπή επίλυσης των θεμάτων εν ευθέτω χρόνω στην Αθήνα! Οι φορείς της Κέρκυρας κατέθεσαν κοινό υπόμνημα στη Γκάγκα. Πέντε παρατάξεις ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το Νοσοκομείο

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Κυριακή, 30/10/2022
A A

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ: Το μόνο που έφερε η Μίνα Γκάγκα ήταν αόριστες υποσχέσεις, τουλάχιστον δημόσια, αν και στις… κουίντες, σύμφωνα με πληροφορίες, η οργή σημαντικής μερίδας “γαλάζιων” στελεχών (όχι όλων, πάντως) φαίνεται πως έχουν επιφέρει την οριστική απόφαση απομάκρυνσης Ρουμπάτη η οποία μάλλον πάει για το… Γενάρη για να αποφευχθούν οι κλυδωνισμοί έως τις πανελλαδικές κρίσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων.

 

 

Η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στην Κέρκυρα, είχε ως τυπικό αντικείμενο την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Όμως, τα πυρά έκαναν… κρότο μία ημέρα πριν, στις πολύωρες συσκέψεις της αρχικά στο Νοσοκομείο όπου η κα Γκάγκα είδε όλους τους εκπροσώπους όλων των σωματείων εργαζομένων και του Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης και τους τρεις βουλευτές.

Ωστόσο, στα όσα της ζητήθηκαν (εκτός της απομάκρυνσης του Διοικητή από πολλές πλευρές), αιτήματα που έχουν να κάνουν με τη στελέχωση του ιδρύματος, απάντησε αόριστα εμμένοντας στις δύο προκηρύξεις για παθολόγους αλλά αρνούμενη να δεσμευτεί χρονικά και ποσοτικά για τις 13 κενές θέσεις ιατρών που αποτελούν άμεση ανάγκη για τη λειτουργία κρίσιμων δομών.

Αρκέστηκε να πει αφενός μεν ότι θα επιχειρηθεί να καλυφθεί μέρος των θέσεων σε εύθετο χρόνο, αφετέρου δε ότι κράτησε σημειώσεις για όλα τα αιτήματα και θα τα εξετάσει στην Αθήνα στο Υπουργείο με τους συνεργάτες της, ενώ για τα Κέντρα Υγείας (που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση) και το ΕΚΑΒ (μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στην Κέρκυρα, στελέχωση) δήλωσε αναρμόδια.

Πάντως, ειδικά για τα Κέντρα Υγείας (και τις εκκλήσεις από τους δημάρχους βορά και νοτου Μαχειμάρη και Λέσση) απάντησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης που συνόδευε την κυβερνητική αξιωματούχο ότι θα προχωρήσουν εργολαβίες για τη βελτίωση της κατάστασης…

 

Έμμεση καταδίκη των πρακτικών Ρουμπάτη

 

Πάντως, η κα Γκάγκα προχώρησε σε μία σαφή και κατηγορηματική καταδίκη της πρακτικής Ρουμπάτη με τα εντέλλεσθε σε γιατρούς και προσωπικό. Στις δηλώσεις της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναγνώρισε την προβληματική κατάσταση στο νοσοκομείο με τις μαζικές παραιτήσεις γιατρών το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζοντας πως αυτό το φαινόμενο δεν υπήρχε παλαιότερα και έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες.

Στις δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δεν προσέφερε καμία κάλυψη στη διοίκηση του νοσοκομείου της Κέρκυρας, με χαρακτηριστική την απάντηση της σρο αν σκοπεύει η ηγεσία του υπουργείου υγείας να αντικαταστήσει τον Λεωνίδα Ρουμπάτη κάτι το οποίο ζητούν ιατρικός κόσμος και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι όλες οι διοικήσεις βρίσκονται αυτή την εποχή σε αξιολόγηση από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του Υπουργείου ενόψει των κρίσεων των διοικήσεων που αναμένεται να γίνουν με τη λήξη της θητείας τους στο τέλος του χρόνου.

Δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια πλήρωσης των θέσεων και ως απόδειξη εμφάνισε την προκήρυξη για δύο παθολόγους αμέσως μετά την παραίτηση του περασμένου μήνα.

Υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάνω από 200 προσλήψεις συνολικά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παραδέχθηκε ωστόσο ότι παράλληλα υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις.

Τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει πιο ελκυστικό το νοσοκομείο σε ενδιαφερόμενους στις προκηρύξεις γιατρών και για αυτό το λόγο έκανε αμέσως αποδεκτή την πρόταση βουλευτών να μπει η Κέρκυρα στην πρώτη ζώνη ούτως ώστε να υπάρχουν περισσότερα κίνητρα.

Έριξε, δε, το μπαλάκι των κινήτρων και στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία θα πρέπει να προχωρήσει σε επιδότηση ενοικίου και άλλα μέτρα όπως κάνουν και άλλες περιοχές της χώρας.

Η Γκαγκα μίλαγε, η γιατρός παραιτείτο…

 

Την ώρα που η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έκανε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, μία ακόμα γιατρό υπέβαλε την παραίτησή της!!!

Μάλιστα, την ώρα που στο Facebook η υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Α. Καλαϊτζόγλου επιχειρούσε να διαψεύσει την παραίτηση υποστηρίζοντας ότι φεύγει για το αγροτικό της, η ΕΓΕΣΥΚ με ανάρτησή της κατέρριπτε τον ισχυρισμό αυτό υπογραμμίζοντας ότι παραιτήθηκε ένα μήνα νωρίτερα λόγω του εντέλλεσθαι που δέχθηκε από το Λεωνίδα Ρουμπάτη, να μετακινηθεί από το τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας στα Επείγοντα Περιστατικά!

 

Κοινό υπόμνημα από τους φορείς της Κέρκυρας και τους τρεις βουλευτές

 

Οι φορείς του νησιού κατέθεσαν υπόμνημα στη Μίνα Γκάγκα, με πρωτοβουλία του Δ. Μπιάγκη. Το υπόμνημα υπογράφουν οι τρεις βουλευτές, η περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι του νησιού, σωματεία και φορείς της υγείας και, μεταξύ άλλων, ζητά:

– την άμεση επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων ιατρών των προηγούμενων ετών. Η ένταξη της Κέρκυρας στην Α΄ ζώνη των Άγονων και Προβληματικών περιοχών, δημιουργεί νέα δεδομένα ώστε άμεσα να καλυφθούν καίρια κενά σημαντικότατων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο μας.

– τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας μετά και τις τελευταίες παραιτήσεις ιατρών.

– τη δημιουργία Αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού), καθώς η αρμοδιότητα της νυν 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι εξαιρετικά ευρεία.

–  τη δημιουργία Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων (σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού) – Μεταφορά τηλεφωνικού κέντρου από τα Ιωάννινα στην Κέρκυρα.

Το υπόμνημα υπογράφουν οι τρεις βουλευτές (Στ. Γκίκας, Αλ. Αυλωνίτης και Δ. Μπιάγκης), η Περιφερειάρχης, οι τρεις δήμαρχοι της Κέρκυρας και ο δήμαρχος των Παξών αλλά και ο Ιατρικός με το Φαρμακευτικό Σύλλογο, τα σωματεία εργαζομένων του Νοσοκομείου, του ψυχιατρικού τομέα και η ΕΓΕΣΥΚ.

 

Γκίκας: Το Υπουργείο έχει στηρίξει έμπρακτα το Νοσοκομείο

 

“Η επίσκεψη της Υπουργού συμπίπτει με την ανάρτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη σε δημόσια Διαβούλευση. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των ιατρών του ΕΣΥ, στην αναβάθμιση του Συστήματος και κατ’ επέκταση στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους πολίτες” αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός βουλευτής Στ. Γκίκας.

 

Αυλωνίτης: Το Νοσοκομείο είναι πολιτικό ζήτημα

 

Στην έναρξη της σύσκεψης και μόλις ανακοινώθηκε ότι η σύσκεψη θα διεξαχθεί χωρίς παρουσία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Αυλωνίτης αντέδρασε έντονα και επέμεινε για τη δημοσιογραφική κάλυψη, αφενός γιατί πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στο ζήτημα και αφετέρου για να ενημερωθούν οι πολίτες, γεγονός που εντέλει έγινε αποδεκτό.

Ο κ. Αυλωνίτης στην τοποθέτησή του, επέμεινε σε όσα είχε και, προ ολίγων ημερών, αναφέρει από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το Νοσοκομείο. Υπογράμμισε ότι η σωρεία παραιτήσεων γιατρών αποδεικνύει ότι υπάρχουν σημαντικά, οξυμένα προβλήματα στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο διοίκησης. Υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο είναι εξόχως πολιτικό ζήτημα, ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την επίσπευση της κάλυψης των κενών θέσεων και επέμεινε να ενημερωθεί πως σκοπεύει το Υπ. Υγείας να αντιμετωπίσει τη σωρεία καταγγελιών (από γιατρούς, εργαζόμενους, θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς) για την αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου.

 

Πέντε παρατάξεις ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το Νοσοκομείο

 

Αίτημα πέντε παρατάξεων (Πρώτα η Κέρκυρα, Κερκυραϊκή Αναγέννηση, Η Κέρκυρα Ψηλά, Εκκίνηση, Κέρκυρα 180 συν την ανεξάρτητη σύμβουλο κ. Ρίγγα) για κατεπείγουσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το Νοσοκομείο.

Στο αίτημα αναφέρουν μεταξύ άλλων:

1.- Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση -εάν όχι αποσύνθεσης- λόγω της άνευ προηγουμένου έλλειψης γιατρών,

2.- Εγκυμονούνται κίνδυνοι απώλειας ανθρώπινων ζωών,

3.- Κλονίζεται το κύρος και η αξιοπιστία του Νοσοκομείου μας.

Ενδεικτικά:

-Στην καρδιολογική κλινική υπηρετούν μόνον 3 (από 7 οργανικές θέσεις) γιατροί οι οποίοι καλύπτουν τις εφημερίες, τα τακτικά ιατρεία, τα επείγοντα, τη κάλυψη των υπολοίπων κλινικών του Νοσοκομείου έχοντας επωμιστεί και τις 350 περίπου από 450 διακομιδές που κάνει το νοσοκομείο της Κέρκυρας.

-Στην παθολογική κλινική υπηρετούν μόνον 2 γιατροί και μια τρίτη γιατρός, η οποία για λόγους υγείας δεν μπορεί να κάνει εφημερία (σε 9 οργανικές θέσεις).

-Το τμήμα επειγόντων περιστατικών το οποίο λόγω της απίστευτης έλλειψης γιατρών έχει ως συνέπεια τη μετακίνηση σε αυτό γιατρών από τη πρωτοβάθμια περίθαλψη , εφόσον μετακινούνται από εκεί Ιατροί για να συνδράμουν (3 καλυμμένες θέσεις από τις 10 οργανικές) και έτσι διαλύθηκε και η πρωτοβάθμια περίθαλψη

-Το ακτινολογικό τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου σταματάει τα triplex.

Μέσα σε έναν μήνα αποχώρησαν από το Νοσοκομείο έξι (6) γιατροί!!!

Και αναμένονται και άλλες

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

rss feed

ΑΧΕΠΑ: Δωρεά 30 χιλιάδων στο Νοσοκομείο για εκπαιδευτικά προγράμματα υγείας

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 05/05/2025
rss feed

Προκηρύχθηκαν εφτά θέσεις μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 25/04/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Προκηρύξεις έγιναν» για την Παθολογική Κλινική της Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 17/03/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησε ο Άδωνις σε ερώτηση για την κατάρρευση της παθολογικής του ΓΝΚ

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 10/03/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι Εργαζόμενοι του ΓΝΚ συμμετέχουν στην απεργία για τα Τέμπη

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 24/02/2025
rss feed

Αν δεν διεκδικήσουμε, την υγειά μας δεν θα βρούμε!

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 24/01/2025
rss feed

Πήγε να κλαδέψει τις ελιές και κατέληξε στο Νοσοκομείο

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 17/01/2025
Next Post

Περίσσευε η συγκίνηση στην τελετή για τους εκτελεσθέντες στο Λαζαρέτο... (VIDEO - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τελετή μνήμης για τους εκτελεσμένους στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας

ΕΠΟΝ Κέρκυρας-Αγγλία 3-2 ή μια αποχή στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο το 1946

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο H ομιλία Πουλημένου για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων: “Εφ’όσον παραδέχεσαι ότι ή Κέρκυρα αξίζει καλύτερη μεταχείρηση, τότε φρόντισε νά μάς αδειάσεις τήν γωνιά, καθότι εμετρήθεις καί ευρέθεις λίαν…” Μάι 22, 07:17
  • Avatar ενας κερκυραιος στο Κάτοικοι Παλιάς Πόλης: Καρεκλοτράπεζα & το Τσίρκο Medrano…: “Παει η Κερκυρα μας ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” Μάι 20, 13:54
  • Avatar Σπύρος Ζερβός στο Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ν.X Μάντζαρος… και βλέποντας απέναντι» στην Ακαδημία Αθηνών: “Ευχαριστίες για την ενημέρωση! Ωστόσο αναφέρετε προς το τέλος: “υλικό προερχόμενο «από τη Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” («Παλαιά», έτος ίδρυσης: 1840)”.…” Μάι 19, 18:58
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Ο… Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 16 Ιουνίου ξεκινούν τα υδροπλάνα: “Να τους δωσει μερικα εκατομμυρια για να “μεταφερουν” ασθενεις απο το ανυπαρκτο νοσοκομειο (;) Κερκυρας, Παξων και διαποντιων νησων. Περαστικα…” Μάι 12, 11:02
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο «Θρήνος» για Παπαδάκη κι ούτε ένα δάκρυ για τις περιφερειακές εφημερίδες: ““Προσωπικοτητα” της νεοΕλληνικης πραγματικοτητας, της ρησης, “ο θανατος σου η ζωη μου”. Σιχασια το λεμε.” Μάι 12, 10:56

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .