Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Νέα πρόστιμα για σκουπίδια εκτός κάδων και οχήματα που εμποδίζουν την αποκομιδή
    28/08/2026
    Διευρύνεται το δίκτυο ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
    28/08/2026
    Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
    27/08/2026
    Aυλωνίτης: Για την Έλενα Ακρίτα και την αδιανόητη μικροπρέπεια του καθεστώτος…
    27/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 70χρονο για καύση απορριμμάτων στην Κέρκυρα
    28/08/2026
    Νέος Επίσκοπος Σύρου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Αλτουβάς
    28/08/2026
    Θλίψη στην Κέρκυρα για την απώλεια του 34χρονου Ν. Κάντα
    28/08/2026
    Έφτασε τους 40°C η θερμοκρασία στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας
    28/08/2026
    Yψηλός, ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
    28/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
    28/08/2026
    Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα
    28/08/2026
    «Όχι» του Επιμελητηρίου στη μετατροπή του Parking σε χώρο καρνάγιων
    28/08/2026
    Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
    27/08/2026
    Ψήφισμα του Επιμελητηρίου για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Επιστρέφει για πέμπτη χρονιά το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    28/08/2026
    Νέα Δωρεά των αδελφών Κουρκουμέλλη-Ροδόσταμου στην Αναγνωστική Εταιρία
    28/08/2026
    «Στo φως του φεγγαριού» στο Μουσείο Καποδίστρια
    27/08/2026
    Κέρκυρα: Με Al Bano, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    27/08/2026
    Μουσική εκδήλωση «Corfu by Slide» με σύγχρονα έργα για τρομπόνι και πιάνο
    27/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
    28/08/2026
    Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
    28/08/2026
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
    Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
    27/08/2026
    Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος
    27/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Φρέσκα κoυλούρια πουλά ο κουλουράς!
    28/08/2026
    Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
    27/08/2026
    Ανύπαρκτη κυβερνητική αυτογνωσία, απίστευτη αλαζονεία και διαφθορά
    27/08/2026
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
Ανάγνωση “Η συμμετοχή στην απεργία ενάντια στον νομοσχέδιο έκτρωμα είναι δικαίωμα και υποχρέωση!”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟ

“Η συμμετοχή στην απεργία ενάντια στον νομοσχέδιο έκτρωμα είναι δικαίωμα και υποχρέωση!”

"Η προβοκάτσια της κυβέρνησης, η συκοφαντία και ο κοινωνικός αυτοματισμός έπεσαν στο κενό" σημειώνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 15/06/2021
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

“Η προβοκάτσια της κυβέρνησης, η συκοφαντία και ο κοινωνικός αυτοματισμός έπεσαν στο κενό” σημειώνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

Η ανακοίνωση

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα, που καταργεί το 8ωρο και ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, ακριβώς επειδή είναι στριμωγμένη, να ορίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου την ημέρα των Πανελλαδικών, με σκοπό να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις.
Η μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 10 του Ιούνη χάλασε τα σχέδια της κυβέρνησης. Η απεργία στις 16/6, παρά τη λυσσασμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να μην κουνηθεί φύλλο ήδη προετοιμάζεται και θα πετύχει!
Το μέγεθος της επίθεσης απαιτεί αντίστοιχη απάντηση!
Είναι ιερό δικαίωμα και υποχρέωση η συμμετοχή στον αγώνα για να μην περάσει η σύγχρονη σκλαβιά, για να μην περάσουν αλυσίδες στη νέα γενιά. Η συμμετοχή στην απεργία, στα συλλαλητήρια και στις μαζικές διαδηλώσεις είναι η μοναδική απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός.
Τα κυβερνητικά σχέδια κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και καλλιέργειας κοινωνικού αυτοματισμού έπεσαν στο κενό!
Αμέσως μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ για Πανεργατική απεργία (Δευτέρα 14 Ιούνη 6:00 μ.μ), εξελίχθηκε μια άθλια προσπάθεια από την κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, με ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, να ακυρωθεί συνολικά η απεργία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό συκοφάντησης των εκπαιδευτικών, αλλά και συνολικά των απεργών απέναντι στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις και τις οικογένειές τους που αγωνιούν. Το πρωί της Τρίτης 15/6 η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έκαναν δικαστική προσφυγή εναντίον της απεργιακής απόφασης της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ με σκοπό να χτυπηθεί συνολικά η απεργία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων στις εξετάσεις.
Αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι απλά η απεργία των εκπαιδευτικών. Αυτό που τους πονάει είναι γενικά η απεργία στις 16/6 και η κλιμάκωση του αγώνα κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στα υπονομευτικά σχέδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η απεργία δεν είναι κλαδική, ούτε είναι απεργία ενάντια στις Πανελλαδικές, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και την νεολαία.
Η κυβέρνηση επιδίωξε να στήσει σκηνικό κοινωνικού αυτοματισμού για να στρέψει τη συζήτηση αλλού και όχι στο αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να ψηφίσει. Το σχέδιο αυτό ακυρώθηκε! Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έφαγε τα μούτρα της όπως με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τις κάμερες στην τάξη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δεν έκανε δεκτή την πρόταση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για εξαίρεση του συνόλου της Δευτεροβάθμιας από την Απεργία. Η απόφαση για Απεργία ισχύει κανονικά για όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση όσων συναδέλφων θα εμπλακούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις στις 16 Ιούνη.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν αύριο. Επίσης, όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη εξαιρεθεί από τις εξετάσεις (για τις 16/6) απεργούν κανονικά, όσοι εμπλέκονται με τις εξετάσεις (στις 16/6) καλύπτονται από την απόφαση εξαίρεσης της ΑΔΕΔΥ.
Δε θα περάσουν οι συκοφαντίες της κυβέρνησης, η επιχείρηση καταστολής και δικαστικών παρεμβάσεων στον αγώνα μας. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα δίνουμε «το παρών» στην απεργία και τη συγκέντρωση!
Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης να εμφανίζεται δήθεν ως υπερασπιστής των μαθητών, την ίδια στιγμή που δεν πήρε κανένα μέτρο για την πανδημία, είχε τα σχολεία κλειστά για 5 μήνες και πλέον, νομοθέτησε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων, δρομολογώντας το πέταγμα χιλιάδων μαθητών εκτός ΑΕΙ, και τώρα φέρνει ένα νομοσχέδιο που διαλύει τις ζωές της νέας γενιάς.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Με μια πρωτοφανή απόφαση και μάλιστα εν κρυπτώ, χωρίς καν τη σύγκλιση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η πλειοψηφία του Δ.Σ. μεθόδευσε την εξαίρεση του συνόλου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας από την απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούνη. Έδωσαν «πάσα» στην κυβέρνηση. Η επιλογή των συγκεκριμένων παρατάξεων και κυρίως η συμπαιγνία των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μήνυμα υποταγής και συναίνεσης στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Η στάση της ΟΛΜΕ να λειτουργήσει ως κυβερνητικός λαγός, για να χτυπηθεί η απεργία, πρέπει να αναδειχθεί και να καταδικαστεί από τους συναδέλφους.
Οι προβοκατόρικοι σχεδιασμοί Κεραμέως – Χατζηδάκη έπεσαν στο κενό!
Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται, απορρίπτεται. Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Στις 16/6 οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο τον λαό βγαίνουμε στον δρόμο! Απεργούμε! Όλοι στον Αγώνα! Να παραλύσει η χώρα στις 16/6!

Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
EΛΜΕ: Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία
ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
  • Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 70χρονο για καύση απορριμμάτων στην Κέρκυρα
  • Παγκόσμιο: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ
  • Συμμετoχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
  • Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ: Μια γεμάτη χρονιά έκλεισε στην κορυφή!

06/08/2026

ΕΛΜΕ: Νέα επιδρομή συγχωνεύσεων και «κοψίματος» τμημάτων

29/07/2026

Η ΕΛΜΕ για την απώλεια του Χριστόφορου Δερμάτη

25/07/2026

ΕΛΜΕ: Όσα δεν είδε η Υπουργός Παιδείας στην Κέρκυρα… (video)

25/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise