Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
    17/10/2026 20:40
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
    17/10/2026 20:36
    Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη
    17/10/2026 20:34
    Ταλαιπωρία για τoυς επιβάτες του Αλκίνοου λόγω κακοκαιρίας στην Ηγουμενίτσα
    17/10/2026 17:18
    Μηχανική βλάβη σε γαλλικό ιστιοφόρο στον Κάλαμο Λευκάδας
    17/10/2026 17:14
    Σύλληψη διωκόμενου στη Ζάκυνθο
    17/10/2026 17:11
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026 20:54
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026 17:00
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026 19:40
    Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
    17/10/2026 17:29
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    O πολιτισμός της αρένας
    17/10/2026 20:49
    H Γερμανική Γλώσσα αξίζει τη θέση που της αναλογεί στη δημόσια εκπαίδευση
    17/10/2026 16:56
    Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών φέρνει υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας
    17/10/2026 16:54
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
Ανάγνωση Project Manager για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Project Manager για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες του Υπουργείου, ενώ όπως είπε το ζήτημα των συντάξεων είναι για εκείνον "η νέα ΔΕΗ".

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 22/01/2021 15:40
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες του Υπουργείου, ενώ όπως είπε το ζήτημα των συντάξεων είναι για εκείνον “η νέα ΔΕΗ”.

Τον ορισμό project manager που θα ασχοληθεί σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με το θέμα επίλυσης των εκκρεμών συντάξεων, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

“Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
Ορίστηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής του Νοεμβρίου για όλα τα ταμεία
Διεκδικούν αναδρομικά και 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας
Συντάξεις Oκτωβρίου: Αυτές είναι οι επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για ΟΑΕΕ, Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ
Τα νέα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026

“Τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί project manager που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα”, συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.
Μητσοτάκης: “Είμαστε στο Υπουργείο το οποίο κατεξοχήν προστατεύει τους πιο αδύναμους”

“Tο Υπουργείο βρέθηκε, και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της θωράκισης του εισοδήματος και της απασχόλησης από την πανδημία. Είμαστε στο Υπουργείο το οποίο κατεξοχήν προστατεύει τους πιο αδύναμους και καλείται τώρα να προχωρήσει σε πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό περιβάλλον. Πολύ περισσότερο όταν η απασχόληση από τη μία και η κοινωνική συνοχή από την άλλη αποτελούν και τους δύο κύριους πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης”, τόνισε ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που -όπως είπε- έχει λάβει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους πιο αδύναμους στη διάρκεια της πανδημίας. “Η πολιτεία κλήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα να αναλάβει επί μήνες την αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να τεθούν σε καθεστώς αναστολής επειδή το ίδιο το κράτος αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας αυτών των οικονομικών δραστηριοτήτων. Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης στρέψαμε την προσοχή μας στους πιο αδύναμους. Διπλασιάσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τον Δεκέμβριο, παρατείναμε επιδόματα ανεργίας, ενισχύουμε τα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, ξεδιπλώνουμε νέα σχέδια δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας για τους μακροχρόνια ανέργους. Όλα αυτά στήριξαν τα νοικοκυριά και την εργασία και το 2020 παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας έκλεισε με θετικό ισοζύγιο, καθώς είχαμε 93.000 περισσότερες προσλήψεις απ’ ό,τι απολύσεις”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον 18μηνο απολογισμό του έργου στο Υπουργείο στάθηκε “στον δύσκολο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, από το σύστημα ΑΤΛΑΣ για τις ψηφιακές συντάξεις, τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Να μην ξεχνάμε, βέβαια, και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμβληματική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η οποία γίνεται πράξη”.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη μεγάλης επιτάχυνσης στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

“Πρώτοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα στο ζήτημα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων. Αποτελεί μία κεντρική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο παρά τις μεγάλες δυσκολίες και δεν θα διστάσουμε να διαθέσουμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξουμε το Υπουργείο και τον ΕΦΚΑ σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια” σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και “στις μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται” και αφορούν:

– Στη μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Και αυτό αποτελούσε κεντρική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και είναι ένα Νομοσχέδιο το οποίο μπορεί να γίνει νόμος του Κράτους εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021

– Στον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, στην ενίσχυση της προσπάθειας της πάταξης της αδήλωτης εργασίας. Είδαμε ότι η αγορά της εργασίας άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οφείλει και η εργατική νομοθεσία -ο πυρήνας της οποίας θα συμπληρώσει του χρόνου 40 χρόνια ζωής είναι από το 1982- να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Με ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων που εργάζονται και θα εργάζονται πλέον με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από το σπίτι, ποια είναι τα νέα δικαιώματα και τα νέα προνόμια που δίνουμε -όχι μόνο στις μητέρες- αλλά και στους πατεράδες.

– Στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την κατάρτιση. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων που διαθέτει σήμερα το εργατικό μας δυναμικό. Έχουμε σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους να αξιοποιήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι και ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει σημαντικότατο κοινωνικό αποτύπωμα διότι ουσιαστικά δίνει δεύτερη ευκαιρία και τρίτη ευκαιρία σε συμπολίτες μας οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν στις ανάγκες μιας αγοράς εργασίας, η οποία διαρκώς αλλάζει

– Τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια. Το Υπουργείο απέκτησε για πρώτη φορά στη χώρα μας Υφυπουργό γι’ αυτά τα ζητήματα κι αυτό σηματοδοτεί την έμφαση μας σε έναν σχέδιο για την οικογενειακή πολιτική, με μέτρα όπως η άδεια πατρότητας, η επιβράβευση επιχειρήσεων που προωθούν έμπρακτα την ισότητα των φύλων, η ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε επιμέρους πολιτική μας. Και βέβαια ένα θέμα βαρόμετρο το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα με τόσο μεγάλη ένταση είναι το ζήτημα της εξουσιαστικής βίας, το οποίο η γενναία Σοφία Μπεκατώρου ανέδειξε με έναν τρόπο που -πιστεύω- ότι μας ακούμπησε και μας συγκίνησε όλους. Σύντομα η Ελλάδα θα κυρώσει τη σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κατά της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

“Το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως για μένα η νέα ΔΕΗ”

“Το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως για μένα η νέα ΔΕΗ σε αυτό το Υπουργείο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος προανήγγειλε πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί project manager που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε και τις τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες του Υπουργείου, που θα συνδυαστούν με αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις: Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις, και το νομοσχέδιο για την κατάρτιση.

Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις “είναι εκπλήρωση βασικής προγραμματικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας”, όπως και το νομοσχέδιο για την κατάρτιση, προκειμένου το σύστημα να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, να συνδεθεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Κατάρτισης με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και η Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ματθούλα Τριανταφύλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έργα της Κέρκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης Γκίκα – Μητσοτάκη
Συντάξεις Ιουλίου: Δύο πληρωμές μέσα σε 48 ώρες
Νέα μέτρα: 50 ευρώ αύξηση το χρόνο για τους συνταξιούχους, 72 δόσεις για οφειλές, νέο έκτακτο επίδομα 150 ευρώ
Επιστολή Τρεπεκλή σε Μητσοτάκη: Ανάπτυξη χωρίς νερό δεν υφίσταται
Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
  • O πολιτισμός της αρένας
  • Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
  • ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
  • Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα ανατροπή με τις συντάξεις Φεβρουαρίου: Αλλάζουν και πάλι οι ημερομηνίες

16/01/2026 21:15

Οι επόμενες πληρωμές για συντάξεις, ΔΥΠΑ, επιδόματα και Δώρο Χριστουγέννων

12/12/2025 11:47

Ξενοδόχοι Κέρκυρας σε Μητσοτάκη: Δώστε στους δήμους τα χρήματα απ’ το «τέλος ανθεκτικότητας»

24/11/2025 21:43

Ένωση Ξενοδόχων σε Μητσοτάκη: Stop σε νέες άδειες βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Κέρκυρα

02/10/2025 11:12
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise