Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μετατρέψει την ευλογία της νησιωτικότητας σε κατάρα
    12/06/2026
    Κεντρικός Δήμος: Συμβούλιο με 14 θέματα
    12/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Κυβέρνηση τακτοποιεί θέσεις, αγνοεί τη νησιωτικότητα και συνεχίζει να κυβερνά με αλαζονεία
    12/06/2026
    Εκπαιδευτική δράση για την προστασία των υδάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας
    12/06/2026
    Μπιάγκης: Ναι στη θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής τηλεόρασης, αλλά με ρυθμίσεις
    11/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή 43χρονης από την Κέρκυρα
    12/06/2026
    Η ανακοίνωση του λιμενικού για τα σκάφη που κάηκαν στους Παξούς
    12/06/2026
    Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Κρατήσου πάνω μου»
    12/06/2026
    Ο Βίκτωρ Δημουλής νέος πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Κέρκυρα – Ι. Καποδίστριας»
    12/06/2026
    Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
    12/06/2026
    Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία
    12/06/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άνοδος 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάιο
    12/06/2026
    Luxury Real Estate: Το «φαινόμενο» της Κέρκυρας και το άλμα του 91%
    12/06/2026
    Επιμελητήριο: Φιλοξένησε το διεθνές δίκτυο Travel Lifestyle Network
    12/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινάει έκθεση με 46 εκπληκτικά έργα του Φασιανού στην Κέρκυρα
    12/06/2026
    Με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Κρατήσου πάνω μου»
    12/06/2026
    Εγκαινιάζεται η έκθεση «ΚΥΚΛΟΣ – Αέναη Κίνηση» στην Ιατροχειρουργική
    12/06/2026
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    «Ανυπότακτα χώματα»: Η ΕΛΜΕ προσκαλεί στη βιβλιοπαρουσίαση
    11/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
Ανάγνωση Μία οφειλόμενη απάντηση στο Φαρμακευτικό Σύλλογο: Εσείς τα είπατε
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία οφειλόμενη απάντηση στο Φαρμακευτικό Σύλλογο: Εσείς τα είπατε

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει όσα ειπώθηκαν από τους ίδιους δημοσίως σχετικά με ψευδη ράπιντ τεστ στην Κέρκυρα, εξέδωσε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου αναρωτήθηκε μέσω Facebook από που άντλησε το CorfuPress.com τα στοιχεία.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 05/12/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει όσα ειπώθηκαν από τους ίδιους δημοσίως σχετικά με ψευδη ράπιντ τεστ στην Κέρκυρα, εξέδωσε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου αναρωτήθηκε μέσω Facebook από που άντλησε το CorfuPress.com τα στοιχεία.

 

Contents
  • Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει όσα ειπώθηκαν από τους ίδιους δημοσίως σχετικά με ψευδη ράπιντ τεστ στην Κέρκυρα, εξέδωσε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου αναρωτήθηκε μέσω Facebook από που άντλησε το CorfuPress.com τα στοιχεία.
  • Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Π. Ραράκος ως γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας

 

Κατανοούμε την αγωνία του Φαρμακευτικού Συλλόγου για τον αντίκτυπο δηλώσεων που έκαναν εκπρόσωποί του επισήμως σε ημερίδα για την Υγεία.για τον αντίκτυπο δηλώσεων που έκαναν εκπρόσωποί του επισήμως σε ημερίδα για την Υγεία. Ευτυχώς για τη δημοσιογραφία, τα λεχθέντα είναι όλα καταγεγραμμένα από την κάμερα του CorfuPress.com. Το βίντεο των επίμαχων δηλώσεων, οι οποίες επακριβώς χρησιμοποιήθηκαν στο ρεπορτάζ μας, είναι διάρκειας μόλις 2,5 λεπτών. Παρακαλούμε να το δείτε και να θυμηθείτε τι πραγματικά είπατε, διότι στο συγκεκριμένο βίντεο πεντακάθαρα αποτυπώνεται ότι υπάρχουν καταγγελίες από πελάτες σας για ψευδείς διενέργειες ράπιντ τεστ και, μάλιστα, από ξενοδοχοϋπάλληλους για να προλάβουν τις προθεσμίες. Επειδή επιπλέον δεν περιοριστήκατε σε μια ανασκευαστική δήλωση στο μέσο που τις φιλοξένησε, αλλά κοινοποιήσατε την απάντησή σας στο σύνολο των ΜΜΕ της Κέρκυρας είμαστε αναγκασμένοι, να κοινοποιήσουμε το επίμαχο βίντεο στο σύνολο των συναδέλφων μας, θέτοντάς το στη δική τους δημοσιογραφική κρίση.

 

Απομαγνητοφωνημένες οι επίμαχες φράσεις έχουν ως εξής:

Π. Ραράκος: “Δυστυχώς, ήρθαν τα ράπιντ τεστ στα φαρμακεία αλλά δεν δίνεται η δυνατότητα στους φαρμακευτικούς συλλόγους να ελέγξουν τα φαρμακεία και τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται τα τεστ και κινείται η κοινωνία με το δεκαρικάκι, με το πεντάευρω, με την ελεύθερη αγορά, το πιο φθηνό τεστ, το πιο φθηνό μικροβιολογικό και κινείται έτσι η αγορά. Δυστυχώς, χωρίς ελέγχους, χωρίς διαπιστευμένους ελέγχους και χωρίς εμβολιασμούς δεν προχωράει αυτή η κατάσταση. Και έχουμε και ψευδείς δηλώσεις ράπιντ τεστ, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος το πως θα γίνει αυτή η διαδικασία.
Α. Σταματάκος: Εγώ έχω μαρτυρίες που αγόρασαν ράπιντ τεστ πελάτες μου, περιστασιακοί πελάτες, οι οποίοι μου το΄παν κιόλας, μου είπαν ότι αγόρασαν… Και μάλιστα, αγόρασαν για να προλάβουν τα πρόστιμα που θα έπεφταν στους ξενοδοχοϋπάλληλους. Πακετάκι, έξι ράπιντ τεστ έναντι 60 ευρώ και τους το καταχωρούν.
Π. Ραράκος (προσθέτει): …Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται από διαπιστευμένες δημόσιες δομές.

 

 

 

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Π. Ραράκος ως γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας

 

 

ΚΑΜΙΑ ΨΕΥΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ RAPID TEST ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αναφέρεται στην επικεφαλίδα «Ψευδείς δηλώσεις rapid test (και) από φαρμακεία στην Κέρκυρα» Η συγκεκριμένη δήλωση φέρεται να έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, παρουσία πολλών υγειονομικών φορέων. Στην γραμματεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας ουδέποτε έχει έρθει γραπτή ή προφορική καταγγελία για φαρμακείο της Κέρκυρας για μη σωστή διενέργεια rapid test ή μη σωστής ή τηλεφωνικής καταχώρησης rapid test. Επίσης κανένα μέλος του ΔΣ δεν μου έχει αναφέρει εμένα προσωπικά ούτε επίσημα ή ανεπίσημα γεγονός τέτοιου είδους. Σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε να διασαφηνιστεί η θέση μου σαν γραμματέας του ΦΣ Κέρκυρας αναφέρω τα παρακάτω.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι (rapid test) που διενεργούνται στα φαρμακεία σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν διασαφηνίζουν τον τρόπο ελέγχου ή τον φορέα ο οποίος θα ελέγξει την σωστή διενέργεια. Ο Σύλλογος μας θέλοντας να διασφαλίσει την σωστή τήρηση των κανόνων και φυσικά η συμμετοχή των φαρμακείων της Κέρκυρας στην υγειονομική κρίση να αντανακλά την επιστημονικότητα του κλάδου των φαρμακοποιών, επιθυμεί τον συνεχή έλεγχο των μελών του ΚΑΙ σε αυτή την πτυχή του επαγγέλματος όπως δηλαδή γίνεται από την σύσταση των Φαρμακευτικών Συλλόγων και έπειτα.

Όποιες δηλώσεις αναφέρονταν σε μη σωστή διενέργεια αφορούσαν προφορικές ενημερώσεις για έρευνες και γεγονότα που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και όπως αποδείχτηκε αργότερα επιβεβαίωσαν το παράνομο των πράξεων τον εκεί εμπλεκομένων. Στην Κέρκυρα τονίζεται ότι ΔΕΝ έχει υπάρξει καμία υπόνοια ή καταγγελία, μη σωστής διενέργειας τουλάχιστον όσον αφορά το πρωτόκολλο της Γραμματείας που εγώ διαχειρίζομαι, είτε προφορικά σε εμένα.

Περικλής Ραράκος Γραμματέας ΦΣ Κέρκυρας

 

 

Στην απεικόνηση φαίνεται το ερώτημα που απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Α. Σταματάκος στο CorfuPress.com για το από που αντλήθηκαν τα στοιχεία του ρεπορτάζ (προφανώς από τον ίδιο τον  Σταματάκο στις on camera δηλώσεις του).

Ο Κ. Βλάχος, νέος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου
Ο Σκούρτης ευχαριστεί το Φαρμακευτικό Σύλλογο
Δωρεά του Φαρμακευτικού Συλλόγου στο Δήμο
Συλλυπητήρια του Φαρμακευτικού Συλλόγου για το χαμό του Π. Παγκράτη
Ο Ραράκος, νέος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
  • Διακομιδή 43χρονης από την Κέρκυρα
  • Αυλωνίτης: Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μετατρέψει την ευλογία της νησιωτικότητας σε κατάρα
  • Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της ΠΙΝ για τα μικρά νησιά του Ιονίου
  • Ξενοδοχ/λοι: Kαταγγελία για «εκλεκτούς» στον Χαλικούνα και κάλεσμα σε απεργία

Τελευταία σχόλια

  1. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  2. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  3. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  4. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  5. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Εκλογές στο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ποιοι είναι οι υποψήφιοι

31/10/2022

Έξι νέα κρούσματα απ΄τα δωρεάν τεστ στην Κέρκυρα

12/12/2021

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος για τα σελφ τεστ και τα πιστοποιητικά νόσησης

06/12/2021

Σταματάκος: Παρανόηση τα ψευδή rapid, δεν εννοούσα την Κέρκυρα

05/12/2021
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise