• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 13/08/2022
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
CorfuPress.com
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αχαράβη από τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους και συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ Κείμενο: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Πέμπτη, 07/10/2021

Την Τετάρτη 6 Οκτώβρη ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλη του-συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αχαράβη, καταγγέλλοντας, όπως λεν, τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους, την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι και από άλλους εργασιακούς χώρους, κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ κ.ά. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής, που το Σωματείο μας έχει καταγγείλει όλες αυτές τις ημέρες, παρά τις απειλές μέχρι την τελευταία στιγμή σε συναδέλφους ώστε να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, εκείνοι δε “μάσησαν” συμμετείχαν και συνεχίζουν στο δρόμο της διεκδίκησης!
Ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας ήταν η παρουσία της αστυνομίας ακριβώς στον χώρο που θα γίνονταν η συγκέντρωση, πριν καν εμφανιστούν οι πρώτοι συμμετέχοντες. Να σημειωθεί πως αν και όταν άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος το περιπολικό μετακινήθηκε παραδίπλα εντούτοις παρέμεινε στην περιοχή μέχρι και την αποχώρηση των συγκεντρωμένων!
Οι πιέσεις που ασκεί όλο αυτό το διάστημα το Σωματείο μας και οι κινητοποιήσεις των ίδιων των εργαζόμενων φέρνουν τις πρώτες κατακτήσεις! Μόλις την Τρίτη 5/10, μία δηλαδή ημέρα πριν την προαναγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συνεδρίασε εκτάκτως η αρμόδια επιτροπή του Δήμου και αποφάσισε να προχωρήσει στην καταβολή των ποσών για ΜΑΠ και γάλα για το διάστημα από το 2018 μέχρι και τον Ιούνη του 2020, γεγονός που δείχνει για άλλη μία φορά πως ο οργανωμένος αγώνας, που βάζει μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων μπορεί και έχει αποτελέσματα και κατακτήσεις!
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης και όλη η προετοιμασία που προηγήθηκε είναι η καλύτερη απάντηση στη δημοτική αρχή και στην προπαγάνδα της ότι όλα είναι καλά! Τα ξεδιάντροπα ψεύδη και οι άθλιες κατηγορίες, που δε διστάζει να “ξεστομίσει” η δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σε βάρος του Σωματείου μας και των εργαζόμενων, δια του κυρίου Παπαδάτου είναι δηλωτικά για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων!
Αλήθεια κύριοι της δημοτικής αρχής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είναι ψέμα ότι η εντατικοποίηση και στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων χτυπάει κόκκινο, αφού 18 συμβασιούχοι (15 πλήρους + 3 μερικής απασχόλησης) καλούνται να καθαρίζουν 29 σχολικές μονάδες στον Δήμο; Είναι ψέμα ότι αν χρειαστεί να λείψει κάποιος συνάδελφος δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης; Είναι ψέμα ότι στους συναδέλφους δεν έχουν δοθεί ΜΑΠ και γάλα για το διάστημα από το 2018 έως το 2021, όπως κατήγγειλε το Σωματείο μας; Εσείς οι ίδιοι, στην δική σας την ανακοίνωση σε βάρος του Σωματείου μας δε λέτε σε άλλο σημείο της ότι όντως τα χρωστάτε; Η απόφαση της Τρίτης για καταβολή μέρους αυτών δεν επιβεβαιώνει πανηγυρικά την καταγγελία μας; Αλήθεια είναι ψέμα η υπογραφή της σύμβασής τους στις 21/9; Είναι ψέμα ότι οι συνάδελφοι καθάριζαν τα σχολεία από τις αρχές του Σεπτέμβρη χωρίς σύμβαση και μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί για αυτήν την περίοδο; Είναι ψέμα ότι τους καλέσατε να υπογράψουν νέα σύμβαση μετά από λίγες ημέρες από την υπογραφή της πρώτης, φορτώνοντας σε κάποιους ακόμα περισσότερα σχολεία, γιατί δε βγαίνει η δουλεία; Λέτε ότι “όλες οι κινήσεις διέπονται και συμβαδίζουν με τις εγκυκλίους του Υπουργείου”… Μα σας κατηγόρησε κανείς για το αντίθετο; Αυτό ακριβώς καταγγέλλουμε, ότι εφαρμόζεται κατά γράμμα, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, την πολιτική και τα πρωτόκολλα-λάστιχο της κυβέρνησης, τα οποία έχουν φέρει αυτά τα τραγικά αποτελέσματα, που όλοι γνωρίζουμε, στην διαχείριση της πανδημίας για τα κέρδη των λίγων θυσιάζοντας τις ανάγκες των πολλών! Κανείς δε σας κατηγόρησε ότι καταστρατηγείται εγκυκλίους και αποφάσεις, όπως την πρόσφατη του Βορίδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων, που στρέφεται κατά της μονιμοποίησης όλων αυτών των εργαζόμενων, που σήμερα βρίσκονται σε ομηρία εξ αιτίας και της δικής πολιτικής!
Όσον αφορά τις αστείες αναφορές σας περί “αυτόκλητων συνηγόρων” και τις λογικές “να ρωτάτε πρώτα”, αυτά τα έχουμε ξανακούσει από τους συναδέλφους σας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και άλλους μεγαλοεργοδότες! Δεν ξέραμε ότι θα έπρεπε να ζητήσουμε και την άδειά σας για να αναδείξουμε τις διεκδικήσεις των μελών του Σωματείου μας, δεν ξέραμε ότι για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ως εργαζόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουμε την έγκρισή σας! Μάλλον, άλλον συνδικαλισμό έχετε στο μυαλό σας, που καμία σχέση δεν έχει με το οργανωμένο ταξικό κίνημα! Όσες προσπάθειες και αν κάνετε να αποτρέψετε τους συναδέλφους μας να παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας, θα πέσουν στο κενό. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας! Θέλετε εργαζόμενους απομονωμένους από τους συναδέλφους τους, από το Σωματείο μας, που να μην διεκδικούν παρά να παρακαλάνε… Σας ενοχλεί που οι συνάδελφοι μέσα από τον αγώνα τους με το Σωματείο μας στο πλευρό τους, σας έχουν στριμώξει και έχουν κατακτήσεις!
Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά σε αυτόν τον δρόμο!

Σχετικάθέματα

“Δημοτικές αρχές και κυβέρνηση συνεχίζουν την ίδια επικίνδυνη τακτική για την καθαριότητα των σχολείων”

Πέμπτη, 28/07/2022

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» για τους εργαζόμενους στο Μασούτη

Τετάρτη, 13/07/2022

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Αίτημα για τριμερή με την εργοδοσία μετά τη συμφωνία SYNKA-Μασούτη

Σάββατο, 11/06/2022
ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

Άλλες δημοσιεύσεις

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συνδικάτο: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων του Capo di Corfu

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 12/08/2022
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν

Κείμενο: CorfuPress.com
Τετάρτη, 10/08/2022
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του ΓΝΚ

Κείμενο: CorfuPress.com
Δευτέρα, 01/08/2022
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία, οι 48ωρες απεργίες των ξενοδοχ/λων (pics)

Κείμενο: CorfuPress.com
Δευτέρα, 01/08/2022
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει τη στάση εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Κείμενο: CorfuPress.com
Δευτέρα, 01/08/2022
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για το Γιάννη Μιχαηλίδη

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 30/07/2022
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει!

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 30/07/2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Ηλιας στο Δημόσιο “ευχαριστώ” του Γ. Μαυρωνά προς το προσωπικό του Νοσοκομείου: “Ντροπή να χρησιμοποιείς το πρόβλημα. υγείας της. κόρης σου για να. αραδιάσεις πολιτικό μανιφέστο.” Αυγ 10, 17:53
  • Δημήτρης στο Ένωση Εστίασης για ωράριο μουσικής: Ας πούμε μερικές αλήθειες: “η ανακοίνωση περιλαμβάνει αρκετά ψεύδη, ασάφειες και δεν λέει ολη την αλήθεια για το τί έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ.…” Αυγ 10, 17:17
  • δημήτρης σκορδίλης στο Tο μέλλον των Κλασικών Σπουδών: Από τη Μαύρη Αθηνά στο κίνημα #DisruptTexts: “χαίρω που ενδιαφέρει και προβληματίζει νέους ανθρώπους” Αυγ 10, 16:58
  • [email protected] στο ΚΚΕ: Το γλέντησαν στην Πάνω Πλατεία: “Διότι απο παλιά ήταν Δημοτικιστές. αι το απέδειδαν επίσης με την λαϊκή του μορφή. Η κατάλληξη ος θεωρούνταν Καθαρεβουσιάνικη.” Αυγ 10, 14:39
  • ΠΕΤΡΟΣ στο Ένωση Εστίασης για ωράριο μουσικής: Ας πούμε μερικές αλήθειες: “Γράφετε ‘ φτάσαμε στο τέλος να προτείνουμε ένα ωράριο το οποίο σίγουρα δεν καλύπτει τις ανάγκες μας’, έτσι αντιλαμβάνεστε την…” Αυγ 10, 12:55

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com