• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 23/07/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπιάγκης προς Χονδρογιάννη: Κάντε άμεσα έκτακτες εκλογές στο Επιμελητήριο

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Πέμπτη, 01/10/2020
A A

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως η τωρινή διοίκηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της βάσης των μελών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ. Μπιάγκη

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργο Χονδρογιάννη που κοινοποιείται και στα μέλη της διοίκησης, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, εκφράζει τη θλίψη, την απογοήτευση αλλά και την αγωνία του για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν βυθίσει το Επιμελητήριο σ’ ένα ατελείωτο τέλμα εσωστρέφειας και αντιπαλότητας άνευ προηγουμένου.
«Σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η υγειονομική κρίση και οι παρενέργειές της πλήττουν καίρια τον επιχειρηματικό κόσμο, σε μια περίοδο που απαιτείται η συστράτευση όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των ζωτικών ζητημάτων επιβίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και του σχεδιασμού και υλοποίησης ενός συνολικού σχεδίου ανάτασης και ανάπτυξής της που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, το Επιμελητήριο της Κέρκυρας ουσιαστικά απουσιάζει από τις εξελίξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Τον Κερκυραίο επιχειρηματία που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ποσώς τον ενδιαφέρουν οι παραταξιακές αντιπαλότητες και τα διοικητικά συνεχόμενα αδιέξοδα. Ο καθημερινός του μόχθος, η αγωνία για τον δύσκολο χειμώνα που είναι προ των πυλών, αλλά και για την επόμενη τουριστική σεζόν που δεν θα είναι εύκολη και απαιτεί περαιτέρω θυσίες και προγραμματισμό, τα τεράστια και συσσωρευμένα έξοδα που τον «πνίγουν», η ανασφάλεια και τα αυξημένα ρίσκα της αγοράς, η μάστιγα της ανεργίας που βιώνει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας και η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων, αποτελούν τα ζωτικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και αδυνατεί να βρει συμμάχους και απαντήσεις σ’ όλα ετούτα από το Επιμελητήριο. Αντ’ αυτού, διαμάχες, έριδες, διώξεις, καταγγελίες, παραιτήσεις, εξοστρακισμοί, τηλεοπτικές αψιμαχίες που μειώνουν και απαξιώνουν το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε και αποθαρρύνουν τους νέους και αξιόλογους ανθρώπους της περιοχής μας να επιδείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον απέναντι στο Επιμελητήριο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει».
Ο Βουλευτής καλεί τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε το Επιμελητήριο να γυρίσει άμεσα σελίδα, να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να ανακτηθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη της βάσης των μελών στη διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και το ενδεχόμενο των έκτακτων εκλογών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
«Η Κέρκυρα χρειάζεται όσο ποτέ, ένα Επιμελητήριο που θα εντρυφήσει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό κόσμο, που θα αγκαλιάσει πρωτοβουλίες αρωγής και υποστήριξης για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες που θα κληθούν από τις συνθήκες να βιώσουν δύσκολες καταστάσεις τον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, θα συνθέσει απόψεις και θα εκφράσει λόγο και αντίλογο με επιχειρήματα και τεκμηρίωση κι όχι με κραυγές και απουσία», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Μια νέα διοίκηση, προερχόμενη από μια τέτοια εντολή θα απολάμβανε της αμέριστης εμπιστοσύνης των μελών, ώστε να υπερκεραστούν μια και καλή όλα όσα τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τον επιμελητηριακό θεσμό και αποδυναμώνουν τη φωνή του επιχειρηματικού κόσμου σε μια περίοδο που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία του όσο ποτέ».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας
κ. Γιώργο Χονδρογιάννη
Κοιν: Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Θέμα: «Ανάληψη πρωτοβουλίας για τη λύση των αδιεξόδων στο Επιμελητήριο»
Κύριε Πρόεδρε,
Με θλίψη και απογοήτευση κι εγώ, όπως ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Κέρκυρας, παρακολουθούμε τις δραματικές εξελίξεις και τα δρώμενα στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας. Σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η υγειονομική κρίση και οι παρενέργειές της πλήττουν καίρια τον επιχειρηματικό κόσμο, σε μια περίοδο που απαιτείται η συστράτευση όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των ζωτικών ζητημάτων επιβίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και του σχεδιασμού και υλοποίησης ενός συνολικού σχεδίου ανάτασης και ανάπτυξής της που θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, το Επιμελητήριο της Κέρκυρας ουσιαστικά απουσιάζει από τις εξελίξεις, βυθισμένο σ’ ένα ατελείωτο τέλμα εσωστρέφειας και αντιπαλότητας άνευ προηγουμένου.
Τον Κερκυραίο επιχειρηματία που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ποσώς τον ενδιαφέρουν οι παραταξιακές αντιπαλότητες και τα διοικητικά συνεχόμενα αδιέξοδα. Ο καθημερινός του μόχθος, η αγωνία για τον δύσκολο χειμώνα που είναι προ των πυλών αλλά και για την επόμενη τουριστική σεζόν που δεν θα είναι εύκολη και απαιτεί περαιτέρω θυσίες και προγραμματισμό, τα τεράστια και συσσωρευμένα έξοδα που τον «πνίγουν», η ανασφάλεια και τα αυξημένα ρίσκα της αγοράς, η μάστιγα της ανεργίας που βιώνει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας και η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων, αποτελούν τα ζωτικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και αδυνατεί να βρει συμμάχους και απαντήσεις σ’ όλα ετούτα από το Επιμελητήριο. Αντ’ αυτού, διαμάχες, έριδες, διώξεις, καταγγελίες, παραιτήσεις, εξοστρακισμοί, τηλεοπτικές αψιμαχίες που μειώνουν και απαξιώνουν το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε και αποθαρρύνουν τους νέους και αξιόλογους ανθρώπους της περιοχής μας να επιδείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον απέναντι στο Επιμελητήριο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει.
Το Επιμελητήριο οφείλει να ανασυνταχθεί, να ξεπεράσει τα εσωτερικά του προβλήματα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καθώς η κρίση της πανδημίας είναι ακόμα εδώ και τα νέα οικονομικά δεδομένα επιζητούν δράσεις και πρωτοβουλίες. Η κοινωνία της Κέρκυρας απαιτεί δυνατή και στεντόρεια τη φωνή των Επιχειρηματιών της, πέρα και πάνω από πολιτικές ή προσωπικές διαφωνίες, κόμματα, προσκόμματα, και σκοπιμότητες.
Η Κέρκυρα χρειάζεται όσο ποτέ, ένα Επιμελητήριο που θα εντρυφήσει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό κόσμο, που θα αγκαλιάσει πρωτοβουλίες αρωγής και υποστήριξης για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες που θα κληθούν από τις συνθήκες να βιώσουν δύσκολες καταστάσεις τον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, θα συνθέσει απόψεις και θα εκφράσει λόγο και αντίλογο με επιχειρήματα και τεκμηρίωση κι όχι με κραυγές και απουσία.
Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε το Επιμελητήριο να γυρίσει άμεσα σελίδα, να εξαντλήσετε κάθε περιθώριο, ώστε να ανακτηθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη της βάσης των μελών στη διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και το ενδεχόμενο των έκτακτων εκλογών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μια νέα διοίκηση, προερχόμενη από μια τέτοια εντολή θα απολάμβανε της αμέριστης εμπιστοσύνης των μελών, ώστε να υπερκεραστούν μια και καλή όλα όσα τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τον επιμελητηριακό θεσμό και αποδυναμώνουν τη φωνή του επιχειρηματικού κόσμου σε μια περίοδο που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία του όσο ποτέ.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Μπιάγκης
Βουλευτής Κέρκυρας – Κίνημα Αλλαγής

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Εξωστρέφεια ΜμΕ

by CorfuPress.com
Τρίτη, 22/07/2025
rss feed

Τι απάντησε το Υπ. Πολιτισμού στον Μπιάγκη για τη διαχείριση της παλιάς πόλης

by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Τρίτη, 22/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπιάγκης: Κρίσιμη υποστελέχωση στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 21/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά Μπιάγκη: Ζητά ενίσχυση καθαριότητας και σχολικούς τροχονόμους στο βορρά

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 21/07/2025
rss feed

Μπιάγκης: Εξωφρενική αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 21/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπιάγκης: Ας δώσουμε ουσιαστική σημασία στο “Δεν Ξεχνώ”

by CorfuPress.com
Κυριακή, 20/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπιάγκης: Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων δεν είναι υπόθεση διαχείρισης της εικόνας, αλλά θεσμικής ευθύνης

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 18/07/2025
Next Post

Σκωτσέζος με κορονοϊό έφυγε από τη ζωή στην Κέρκυρα

ΕΟΔΥ: Δύο κρούσματα κορονοϊού στην Κέρκυρα

Φωτιά σε σπίτι στου Βρυώνη (pics)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Στέφανος Σπάθας στο «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, πυξίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας»: “Kαί μιάς καί μιλάμε γιά Συμβούλια καί διαβούλια, υποτίθεται ότι οί Κερκυραϊκές ιστοσελίδες “ειδήσεων”υπάρχουν γιά νά εννημερώνουν τούς Πολίτες όχι…” Ιούλ 22, 17:50
  • Avatar Στέφανος στο Επίσκεψη Γκίκα, σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο: “Ετσι ! Αφού καταφέραμε νά τά κάνουμε σκατά στήν Κέρκυρα, τώρα πάμε σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο γιά νά…” Ιούλ 19, 11:51
  • Avatar ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Η Παράτυπη Μετανάστευση ως Πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα: “Γιατί χρησιμοποιείτε την λέξη ΠΑΡΑΤΥΠΗ όπως και πολλά ΜΜΕ, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και που βλέπετε το…” Ιούλ 15, 22:00
  • Avatar Ο ανάποδος στο Προχειρότητα και διασυρμός: “Αν το ήξερα δεν θα έκλεινα εισιτήρια. Όχι ξανά τέτοια ξεφτίλα.” Ιούλ 13, 09:47
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο “Έπαιξαν ξύλο” πάνω στο μόλο του Άγιου Σπυρίδωνα! (VIDEO): “Πολιτιστικο δρωμενο!” Ιούλ 13, 08:16

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .