Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στην Κέρκυρα ο Ανδρουλάκης για το Περιφερειακό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
    15/10/2026 21:49
    Ο Τρεπεκλής έθεσε τα νησιωτικά ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
    15/10/2026 20:19
    O Γκίκας συζήτησε με τον Γ.Γ Άμυνας της Ινδίας για ναυτιλία και ασφάλεια
    15/10/2026 19:25
    Στo επίκεντρο υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στη συνάντηση ΠΑΣΟΚ – Μαχειμάρη
    15/10/2026 18:48
    Eνισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Ρομά στο Λιβάδι Ρόπα
    15/10/2026 18:29
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Mαθηματικοί διαγωνισμοί στην Κέρκυρα στις 6 Νοεμβρίου για Γυμνάσιο και Λύκειο
    16/10/2026 12:38
    ErasmusDays 2026 στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας
    ErasmusDays 2026 στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας: «Η Ευρώπη που ζούμε»
    16/10/2026 12:32
    MeteoCorfu | Άστατος καιρός στην Ελλάδα, ηπιότερη εικόνα στο Βόρειο Ιόνιο
    15/10/2026 20:23
    Ο Χ. Ράντος τιμήθηκε με τον «Αστυνομικό Σταυρό» για διάσωση ηλικιωμένης από φωτιά
    15/10/2026 20:11
    Νεκρός Κερκυραίος φοιτητής, έπεσε από πολυκατοικία στην Πάτρα
    15/10/2026 19:46
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
    ΕΛΜΕ σε δήμους και Περιφέρεια: λύστε το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών
    13/10/2026 22:21
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026 19:22
    Στον Ορφέα η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
    15/10/2026 18:45
    «Πού πήγε το 95% του Σύμπαντος και ποιος το πήρε;»
    14/10/2026 23:39
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
    Ο Φαίακας, στο F4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΒΔΕ!
    14/10/2026 20:17
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026 17:47
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
    Ποιος σχεδιάζει την Κέρκυρα και για ποιον; Η μαρίνα mega yacht, ο κυβερνητικός σχεδιασμός και ο ρόλος του ΤΕΕ
    14/10/2026 17:13
Ανάγνωση Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος ΤΗΧΕΙ: Απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων και ένταξη σε κλάδο ΠΕ της Εκπαίδευσης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος ΤΗΧΕΙ: Απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων και ένταξη σε κλάδο ΠΕ της Εκπαίδευσης

Κείμενο του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 19/02/2020 14:45
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Κείμενο του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας.

Αναλυτικά, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας ιδρύθηκε το 2004 (Ν.3255/22.07.2004) και η αποστολή του σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο είναι να καλλιεργεί και να προάγει την οπτικοακουστική έκφραση μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας. Πρόκειται για υβριδικό Τμήμα, όπου έμφαση δίδεται στη σύγκλιση της τέχνης με την τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας. Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης εναρμονίζεται με τα σύγχρονα διεθνή ακαδημαϊκά και ερευνητικά δεδομένα της ψηφιακής τέχνης και του ψηφιακού πολιτισμού. Με την ίδρυση της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΦΕΚ 119/28.5.2013, τ. Α’), το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας εντάχθηκε στην Σχολή αυτή, η οποία έχει αμιγώς καλλιτεχνικό προσανατολισμό.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 274/07-02-2019, τ. Γ’) ορίζεται ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών που οργανώνεται στο Τμήμα, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
Επιπρόσθετα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας έχει οργανωθεί και λειτουργεί βάσει των διατάξεων του Ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102/12.06.2018, τ. Α’) το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΠΠΕΤΤΗΧΕ) που στοχεύει στη βαθιά και συνεκτική κατανόηση των θεωριών και των εκπαιδευτικών πρακτικών στο χώρο των εικαστικών και οπτικοακουστικών τεχνών, παρέχοντας παιδαγωγική κατάρτιση, δηλαδή απόκτηση παιδαγωγικών γνώσεων και διδακτικών δεξιοτήτων, προκειμένου οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, αλλά και οι απόφοιτοι άλλων Τμημάτων Α.Ε.Ι. καλλιτεχνικού προσανατολισμού να μπορούν να ασκήσουν διδακτικό έργο στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Μάλιστα την παρούσα χρονική στιγμή ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σπουδών του εν λόγω προγράμματος το οποίο παρακολούθησαν επιτυχώς και αποφοίτησαν δεκάδες απόφοιτοι του Τμήματος.
Μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών διάρκειας δέκα (10) εξαμήνων και την ολοκλήρωση του Προγράμματος Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας διάρκειας τριών (3) εξαμήνων οι απόφοιτοι ενώ έχουν όλα τα απαραίτητα επιστημονικά εφόδια δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς δεν έχουν ενταχθεί σε έναν κλάδο ΠΕ της εκπαίδευσης. Στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ),  για  τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας δεν δύναται να καταθέσουν αίτηση. Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΤΤΗΧΕ τονίζει ότι θεωρεί τον αποκλεισμό των αποφοίτων άδικο και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας αυτής με την άμεση ένταξη των αποφοίτων σε κλάδο ΠΕ της Εκπαίδευσης.
Από το 2004 έως σήμερα, 16 χρόνια μετά δεν έχουν κατοχυρωθεί επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους του τμήματος. Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του. Η απόφαση της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου Αρ.πρωτ.: ΔΣΦΜ1/1346/Φ.38 – 2/6/2017 περιγράφει αναλυτικά όλα εκείνα τα πεδία στα οποία μπορούν να απασχοληθούν οι απόφοιτοι του Τμήματος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δύναται οι πτυχιούχοι του ΤΤΗΧΕ να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να καταλαμβάνουν θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι μπορούν να απασχολούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, είτε στη διδασκαλία των αντικειμένων πολυμέσων και των εικαστικών και οπτικοακουστικών/υβριδικών τεχνών, εφόσον έχουν παρακολουθήσει και εξετασθεί επιτυχώς στα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα σπουδών παιδαγωγικά μαθήματα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
Είναι λογικό όλη αυτή η κατάσταση να δημιουργεί απογοήτευση και θυμό στο σύνολο των αποφοίτων που στερούνται δικαιωμάτων στην εργασία, και μάλιστα στον ανερχόμενο επαγγελματικό κλάδο της οπτικοακουστικής τέχνης και παραγωγής, στον οποίο, μέχρι και σήμερα, αποτελούν μοναδικούς κατηρτισμένους επιστήμονες. Καθώς και σε σχετικές με το αντικείμενο προκηρύξεις που δημοσιεύονται αλλά και σε μελλοντικές στις οποίες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
  • Eκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας
  • Mαθηματικοί διαγωνισμοί στην Κέρκυρα στις 6 Νοεμβρίου για Γυμνάσιο και Λύκειο
  • ErasmusDays 2026 στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας: «Η Ευρώπη που ζούμε»
  • Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου γιορτάζει…

Τελευταία σχόλια

  1. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  2. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise