• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 17/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουριστικά Καταλύματα: Προτάσεις, επισημάνσεις, αιτήματα προς την Κυβέρνηση

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Δευτέρα, 27/04/2020
A A

Με απίστευτη προχειρότητα και με προφανή στόχο την πλήρη κατάργηση της απόφασης Γαβρογλου, αποδεικνύεται ότι λειτούργησε το Υπουργείο Παιδείας αφού στην απόφαση για κατάργηση των 38 τμημάτων ΑΕΙ, καταργεί και τέσσερα εν λειτουργία (!) τμήματα, μεταξύ αυτών και το τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου…

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Τουρισμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “Κύκλος” στην οποία αναφέρουν προτάσεις, επισημάνσεις και αιτήματά της.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Για θέματα που αφορούν τα μέλη μας και το κλάδο των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων γενικότερα, λαμβάνουμε τη πρωτοβουλία να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

1. Κορωνοϊός και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Προτείνουμε να υπάρξει υποχρεωτικό πρωτόκολλο λειτουργίας των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Να είναι διαβαθμισμένο ανά μέγεθος δυναμικότητας (όσο μεγαλύτερο το κατάλυμα, τόσο αυστηρότερες οι προδιαγραφές) αλλά και τετραγωνικών ανά πελάτη (?? τμ/άτομο/δωμάτιο)

Þ θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την άφιξη ή άλλη μέθοδος ελέγχου

Þ ελάχιστη προσωπική επαφή μεταξύ πελατών και εργαζομένων.

Þ τα check-in και τα check-out να πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία προσωπικού ή με την ελάχιστη δυνατή παρουσία προσωπικού και τηρώντας απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων από τους πελάτες και με χρήση μάσκας.

Þ διακοπή της υπηρεσίας δωματίου

Þ Μείωση των περιεχόμενων των δωματίων, όπως είναι τα μίνι μπαρ, οι πολλές κρεμάστρες, τα κουβερλί και τα επιπλέον μαξιλάρια, ώστε να υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες εξάπλωσης μικροβίων.

Þ Πώς να γίνεται ο καθαρισμός των δωματίων και η εξυπηρέτηση των πελατών: Οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν σε σακούλες, τις πετσέτες και τα κλινοσκεπάσματα. Όταν οι πετσέτες και τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να καθαριστούν (πχ. ανά τριήμερο) και όταν πρέπει να πεταχτούν τα σκουπίδια (πχ. ανά τριήμερο), οι επισκέπτες θα τοποθετούν τις κλειστές σακούλες με τα άπλυτα και τα σκουπίδια έξω από τα δωμάτιά τους και θα επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του καταλύματος για να τα παραλαμβάνει χωρίς να εισέλθει στα δωμάτια. Ο πλήρης καθαρισμός των δωματίων θα γίνεται μόνο μετά την αναχώρηση των επισκεπτών και το δωμάτιο να παραμένει άδειο για 20 ώρες. Στη συνέχεια, το δωμάτιο (δάπεδο, επιφάνειες επίπλων, χερούλια – πόμολα κλπ σημεία που συνήθως ακουμπούν οι πελάτες) θα καθαρίζεται από προστατευμένο καθαριστή/τρια με χρήση μάσκας και γαντιών, με διάλυμα χλωρίνης-νερού: 1/10 ή με άλλο κατάλληλο απολυμαντικό.

Þ Πρωινό: Πρωινό αλά καρτ ή σε περίπτωση ύπαρξης μπουφέ: οι πελάτες δεν θα παίρνουν μόνοι τους από τον μπουφέ, αλλά θα τους εξυπηρετεί σερβιτόρος, κατάλληλα εξοπλισμένος πίσω από τζάμι. Απαγόρευση λειτουργίας μπουφέ πρωινού, με το συνήθη τρόπο λειτουργίας.

Þ Αν υπάρχει γυμναστήριο, να λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού για να αποφευχθεί η συνύπαρξη πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο. (πχ. 15 τμ/άτομο)

Þ Αν υπάρχουν καφετέρια, πισίνα κλπ, να προβλέπονται αντίστοιχες προστατευτικές ρυθμίσεις.

Þ Ερωτήματα:

o με ποιο τρόπο θα ελέγχονται καθημερινά (;) οι εργαζόμενοι;

o σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, θα αναλαμβάνει άμεσα ο κρατικός μηχανισμός (διαμονή, σίτιση, μεταφορά, καθαριότητα-απολύμανση χώρων, πιθανή μεταφορά υπολοίπων πελατών σε άλλα καταλύματα, κλπ ) ή θα πρέπει να τα κάνει και να επιβαρυνθεί το τεράστιο κόστος που θα προκύψει από την καραντίνα, ο ιδιοκτήτης του καταλύματος;

2. Δημιουργία πλαισίου για την μακροχρόνια αποπληρωμή των υφιστάμενων δανείων.

3. Συνέχιση της μείωσης του ενοικίου στο 60% είτε ανοίξουν είτε παραμείνουν κλειστά.

4. Εντατικός έλεγχος των ακινήτων που λειτουργούν σαν τουριστικά καταλύματα ενώ δεν είναι και λειτουργούν χωρίς αντίστοιχους υγειονομικούς όρους.

5. Να αρθεί η προϋπόθεση απασχόλησης έστω και ενός εργαζομένου στο έκτακτο βοήθημα δανειοδότησης, μια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν απασχολούν προσωπικό όλο το χρόνο

6. Διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει τις μικτές χρήσεις και μισθώσεις εντός τουριστικών καταλυμάτων, όπως για παράδειγμα μακροχρόνιες μισθώσεις χωρίς επιβάρυνση ΦΠΑ, αστικές μισθώσεις και επαγγελματικές μισθώσεις.

Προτείνουμε τις ακόλουθες ρυθμίσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις:

7. Ζητούμε να ανασταλεί η λειτουργία των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων για το 2020, με κατάργηση της παραγράφου 4, της υποπαραγράφου Α3, του άρθρου 2, του Νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ 94/Α/14-8-2015). Για μετά, πρέπει επιτέλους να τεθούν προϋποθέσεις και περιορισμοί στην «οικονομία διαμοιρασμού» και ειδικότερα στη λειτουργία των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων. Προτείνουμε: Ελάχιστος χρόνος διαμονής οι 15 μέρες. Για λιγότερες μέρες υπάρχουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Ανά ΑΦΜ: Μέγιστος αριθμός δωματίων με κλίνες: 2, μέγιστος αριθμός κλινών: 6. Μεγαλύτερα καταλύματα ή ΑΦΜ με περισσότερα των 2 ακινήτων/καταλυμάτων, να γίνονται επιχειρήσεις. Εταιρείες/νομικά πρόσωπα, να μην διαχειρίζονται/εκμεταλλεύονται βραχυχρόνιες μισθώσεις. Υποτίθεται ότι πρόκειται για «οικονομία διαμοιρασμού» και όχι για εμπορική εκμετάλλευση!

8. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις πρέπει να τηρούν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν και τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, ως προς την ασφάλεια και υγιεινή των πελατών. Οι διαμένοντες σε ξενοδοχειακά καταλύματα και σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, είναι το ίδιο : άνθρωποι και πρέπει να προστατεύονται με τις ίδιες προδιαγραφές από τη πολιτεία!

9. Ο βραχυχρόνιες μισθώσεις πρέπει να αποδίδουν: τέλη παρεπιδημούντων, φόρο διαμονής, ίδια Δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού με τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Προτείνουμε τις ακόλουθες Φορολογικές ρυθμίσεις για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

10. Για όλο το 2020: την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, και τα Δημοτικά τέλη / φόρους και ΤΑΠ, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος (ιδιόκτητο, επικαρπία, μίσθωση). Πάρα πολλά καταλύματα δεν θα λειτουργήσουν και όσα λειτουργήσουν δεν θα έχουν παρά ελάχιστους πελάτες, με σημαντικά αυξημένα λειτουργικά έξοδα λόγω κορωνοϊού.

11. Από 1/1/2021, για όσους μήνες δεν λειτουργούν, την απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη / φόρους (με ΠΝΠ ώστε για να υποχρεωθούν οι ΔΗΜΟΙ να την εφαρμόσουν).

12. Μόνιμη κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

13. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις φορολογικές δηλώσεις χρήσης 2019. Τα έσοδα του 2020, δεν θα είναι ούτε το 25% των εσόδων του 2019!

14. Να ισχύσει έκπτωση 25% για όσους πληρώσουν εφάπαξ το Φόρο εισοδήματος 2019.

15. Άμεση κατάργηση του άδικου φόρου επιτηδεύματος.

16. Από 1/6/2020, μείωση του ΦΠΑ για τη διαμονή, στο 6%.

17. Κατάργηση του Φόρου διαμονής (0,50€ /διανυκτέρευση/δωμάτιο), τουλάχιστον για το 2020 και επανεξέταση του για το 2021.

18. Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στο 20%.

Προτείνουμε τις ακόλουθες Εργασιακές – Ασφαλιστικές ρυθμίσεις για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

19. Προαιρετική εφαρμογή Εργόσημου στους εργαζόμενους σε μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα δυναμικότητας μέχρι 25 κλινών.

20. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για το 2020 και 25% για το 2021.

21. Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρηματιών στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ), μόνο για τους μήνες που λειτουργεί το κατάλυμα.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 28 νεκρούς με Covid – Ξεκίνησε το κύμα της γρίπης

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 13/12/2024
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 27 νεκρούς με Covid και σταθερή θετικότητα

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 22/11/2024
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 20 νεκροί και 538 νέες εισαγωγές την προηγούμενη εβδομάδα

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 14/11/2024
19411-TOYRISMOS-TAXIDIA-KATALYMATA-TOYRISTIKA--TAXIDIOTIKA-GRAFEIA-MAGANIOTIS-TRAVEL---TOYRISTIKO-GRAFEIO-PRAKTOREIO--EISITIRIA-PLOION-KIMOLOS-KYKLADON-19411 4
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτοί (θα) είναι οι νέοι μισθοί σε καταλύματα και ενοικιαζόμενα

by CorfuPress.com
Κυριακή, 25/08/2024
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 16 νέες διασωληνώσεις και 38 νεκροί – «Εκτόξευση» νοσηλειών

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 01/08/2024
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 26 θάνατοι και 669 εισαγωγές μέσα σε μια εβδομάδα

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 18/07/2024
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έξαρση ο κορονοϊός – «Μέσα σε 13 ημέρες 30% αύξηση των νοσηλειών»

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 17/07/2024
Next Post

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την παράταση χρόνου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης

Την Τρίτη, τελικά, η δίκη για τη δολοφονία της Αντζελίνας

Υπό μερικό έλεγχο, η φωτιά στη Λίνια...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Ο… Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 16 Ιουνίου ξεκινούν τα υδροπλάνα: “Να τους δωσει μερικα εκατομμυρια για να “μεταφερουν” ασθενεις απο το ανυπαρκτο νοσοκομειο (;) Κερκυρας, Παξων και διαποντιων νησων. Περαστικα…” Μάι 12, 11:02
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο «Θρήνος» για Παπαδάκη κι ούτε ένα δάκρυ για τις περιφερειακές εφημερίδες: ““Προσωπικοτητα” της νεοΕλληνικης πραγματικοτητας, της ρησης, “ο θανατος σου η ζωη μου”. Σιχασια το λεμε.” Μάι 12, 10:56
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ένα φάντασμα πάνω στο λόφο τ’ Αβράμη το «Φτωχοκομείο»!: “Ο λόφος Αβράμη με τά διάσπαρτα απομεινάρια τού παλαιού Βενετσιάνικου οχυρού, είναι ένα κεφάλαιο γιά τήν Κέρκυρα, τό οποίο θά…” Μάι 8, 12:10
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Στήν περίπτωση κατά τήν οποία πραγματοποιηθεί συμφωνία μέ τήν Αλβανία γιά νερό από τό Γαλάζιο Μάτι, θά αρκεστώ νά πώ…” Μάι 8, 11:45
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Θα φερει “νερο” απο την Αλβανια, χωρις διακρατικη συμφωνια, λογω επικυψεων. Αυτο θα πουλαει απο μεθαυριο στους σανοφαγους ψηφοφορους.” Μάι 7, 06:09

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .