• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 27/06/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ CULTURE

Σύγχρονοι Κερκυραίοι ζωγράφοι στέλνουν το ελπιδοφόρο μήνυμά τους για το Πάσχα

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Πέμπτη, 23/04/2020
A A

Πάσχα σημαίνει πέρασμα, διάβαση σε καλύτερες ημέρες μέσα από υπομονή, αισιοδοξία, πίστη, αγάπη. Το φετινό Πάσχα εκδηλώνεται διαφορετικά, με περισσότερη εσωστρέφεια. Αντί της συνάθροισης, μας φέρνει πιο κοντά στο συναίσθημα, στην αλληλεγγύη, στην κατάνυξη, στην περισυλλογή, στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας με νέους τρόπους έκφρασης. Ενθαρρύνει την ενίσχυση της πίστης για Ανάσταση ως ανασύσταση μετά από μία δύσκολη διαδρομή.

Οι συντελεστές της παραγωγής, έχοντας ως αφετηρία τους πίνακες των Κερκυραίων ζωγράφων, υλοποίησαν μία διαμεσική αφήγηση με χρήση σχεδιοκίνησης (animation), η οποία έχει σχεδιαστεί για την προβολή του ελπιδοφόρου αυτού μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης.

Η γνωριμία του κοινού και η σύνδεσή του με το πολιτισμικό υπόβαθρο του τόπου και τις πολιτιστικές δράσεις που συνθέτουν και καθορίζουν όλα όσα ξέρουμε για την Κέρκυρα, είναι μέρος του κεντρικού άξονα της ευρύτερης καμπάνιας με τίτλο «Art of Living».

Την επόμενη φορά που ο επισκέπτης θα έρθει στο νησί των Φαιάκων, θα γνωρίζει ότι δίπλα του ζουν, εργάζονται και δημιουργούν καλλιτέχνες, οι οποίοι καθορίζουν σήμερα το πώς θα αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα του τόπου αύριο. Στόχος όλων των συντελεστών του εγχειρήματος, είναι να προβληθεί αυτή η υπεραξία μέσα από την επικοινωνιακή διαμεσική καμπάνια, έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να συναντήσει και να γνωρίσει πέρα από τον τόπο, τους ανθρώπους που συνθέτουν την εμπειρία της επίσκεψης και την τέχνη τους είτε την σύγχρονη είτε αυτή των προγόνων τους. Σε ένα επόμενο στάδιο η καμπάνια στοχεύει να καλέσει τους επισκέπτες να δημιουργήσουν οι ίδιοι τέχνη σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της κάθε περιοχής.

Οι κρισιμότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας ανέκαθεν άφηναν το αποτύπωμά τους στην καλλιτεχνική έκφραση. Στην Κέρκυρα, η αναγεννησιακή επιρροή και η πολιτιστική παρακαταθήκη συντέλεσαν στην έντονη ανάπτυξη της έκφρασης μηνυμάτων και συναισθημάτων μέσω των Τεχνών. Έτσι, τα έργα σύγχρονων Κερκυραίων ζωγράφων εκδηλώνουν τη πρωτοβουλία αποστολής ενός αισιόδοξου κι ελπιδοφόρου μηνύματος και ευχής για την επούλωση των πληγών και την υπερίσχυση της ζωής.

Κάθε ένας από τους 4 ζωγράφους προσφέρει το συμβολικό του έργο και η σύνθεσή τους μας εισάγει στην ατμόσφαιρα του κερκυραϊκού Πάσχα ενώ 4 animators χαρίζουν επιδέξια την κίνηση και την ζωή στα έργα.

Ένας μουσικός συλλέγει ήχους του πιο ασυνήθιστου εορτασμού, του φετινού, με ήχους πρωινών πουλιών και ανοιξιάτικης ατμόσφαιρας, χαρμόσυνης καμπάνας, σπάσιμο «μπότηδων» και ανθρώπινων φωνών , για να επενδύσει με ηχοχρώματα των φιλαρμονικών, ηλιοχρώματα και συναισθήματα το σενάριο της Νατάσας Πανδή, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Δεληνικόλα και την ερευνητική κατεύθυνση του Γιάννη Δεληγιάννη.

Ο Γιώργος Πέννας, μας εισάγει στην ανοιξιάτικη φύση του με τις παπαρούνες και τον έντονο συμβολισμό τους στο μήνυμα της Μεγάλης Θυσίας και το άγγελμα της Ανάστασης.

Τον διαδέχονται οι νοητοί ήχοι των Φιλαρμονικών του Δημήτρη Μηλιώτη και oι συγκινητικές μελωδίες στον κατάμεστο από κόσμο ναό του Σπύρου Κολυβά.

Η λυτρωτική στιγμή της κάθαρσης έρχεται μέσα από τους κρότους των «μπότηδων» της Ναταλίας Αικατερίνης Κερκύρα, ένα έθιμο που συμβολίζει την έλευση του Πάσχα, το πέρασμα στις καλύτερες ημέρες, την αναγέννηση.


Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα παρακάτω κανάλια κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/ionianexperience/

https://www.instagram.com/ionianexperience/

Βιογραφικά καλλιτεχνών:

Γιώργος Πέννας

Ο Γιώργος Πέννας γεννήθηκε στη Κέρκυρα. Μαθήτευσε στην Καλλιτεχνική Σχολή του νησιού και σπούδασε στο Royal Art School of London και στην Accademia di Belle Arti di Napoli. Από το 1990 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε πολλές γκαλερί της Ευρώπης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία. Σήμερα ζει κι εργάζεται στην Κέρκυρα όπου βρίσκεται το καλλιτεχνικό του εργαστήρι, «κρυμμένο» μέσα στα παραδοσιακά καντούνια της πόλης. Το έργο του παραμένει πόλος έλξης για τους Έλληνες και ξένους που αναζητούν τη μαγεία και την ομορφιά της φύσης μέσα από τις απίστευτες συνθέσεις σπάνιων λουλουδιών που ξεπροβάλλουν μέσα από τους πίνακες του.

Δημήτρης Μηλιώτης

Ο Δημήτρης Μηλιώτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής με το Νίκο Ζερβό και στη συνέχεια μαθήτευσε στο πλευρό του Θόδωρου Πάντου στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στη Φυσικομαθηματική Σχολή Αθηνών και Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 60 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στη Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, στη Κερκυραϊκη Πινακοθήκη Μιχάλη Βραδή, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας, στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας και σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές.

Σπύρος Κολυβάς

Ο Σπύρος Κολυβάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας κοντά στον αείμνηστο Νίκο Ζερβό. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου φοίτησε στο Α′ εργαστήριο Ζωγραφικής, με δασκάλους τους Δ. Μυταρά, Ζ. Αρβανίτη, Α. Αντωνόπουλο και διακρίθηκε για την ακαδημαϊκή του επίδοση με υποτροφία και βραβείο ΙΚΥ. Είναι επίσης πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος (MSc) Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Εκπαίδευση (Ε.Α.Π.). Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ναταλία Αικατερίνη Κερκύρα

Η Ναταλία Αικατερίνη Κερκύρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστικές Εφαρμογές στη Σχολή ΒΑΚΑΛΟ, με προσδιορισμό ειδικότητας Οπτική Επικοινωνία και Διαφήμιση. Έγινε δεκτή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2001. Σπούδασε Ζωγραφική στο Α΄ εργαστήριο και αποφοίτησε το 2007 με άριστα. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), φοίτησε στην Accademia di Belle Arti di Brera στο Μιλάνο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 στα πλαίσια του Ευρωπαικού Προγράμματος Erasmus. Παρακολούθησε επίσης τον κύκλο σπουδών Fashion Design στην ίδια σχολή από το 2006 έως το 2007. Τον Νοέμβριο του 2019 αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με άριστα. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της φιλοξενούνται σε γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές.

Συντελεστές παραγωγής:

Ακαδημαϊκή έρευνα: Γιάννης Δεληγιάννης

Σενάριο, Μarket research, PR & Μedia: Νατάσα Πανδή

Σκηνοθεσία και Παραγωγή: Δημήτρης Δεληνικόλας

Ζωγράφοι (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Πέννας, Δημήτρης Μηλιώτης, Σπύρος Κολυβάς, Ναταλία Αικατερίνη Κερκύρα

Animators: Γιώργος Ζεστανάκης, Δέσποινα Παπαδάτου, Άννα Ζερβα

Ηχητικός Σχεδιασμός: Απόστολος Λουφόπουλος

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΑΡΘΡΑ

Πάσχα 2025 στην Κέρκυρα: Αντί για ρεκόρ, προβληματισμός

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 24/04/2025
rss feed

Δήμος: Θετικός ο απολογισμός για την οργάνωση του φετινού Πάσχα

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 24/04/2025
rss feed

Πάσχα/Κέρκυρα: Σημαντική μείωση από τα λιμάνια…

by CorfuPress.com
Τρίτη, 22/04/2025
rss feed

Η τελετή της Ανάστασης στην Πάνω Πλατεία

by CorfuPress.com
Κυριακή, 20/04/2025
rss feed

Δήμος: Δωρεάν μετακίνηση προς το ιστορικό κέντρο από τα πάρκινγκ

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 18/04/2025
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Πασχαλινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 11/04/2025
rss feed

Πάσχα: Δεν θα διατεθούν για στάθμευση οι αύλειοι χώροι σχολείων

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 11/04/2025
Next Post

"Άμα δεν έχεις πάρε, άμα έχεις άφησε" στην Πλατεία Γεωργάκη!

23/4/99: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης...

Κορονοϊός: 55 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 4 νέοι θάνατοι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Ενας Κερκυραιος στο Πρόστιμο στο Δήμο για τη φωτιά στο ΧΥΤΑ!: “Αυτος δεν ειναι Δημος ειναι ΔΗΜΟΣ, μπραβο και παλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!” Ιούν 25, 13:21
  • Avatar Corfiot στο Πρόστιμο στο Δήμο για τη φωτιά στο ΧΥΤΑ!: “Οι κάτοικοι του Τεμπλονίου και της ευρύτερης περιοχής, εκτός του κόστους στην υγεία τους, θα πληρώσουν και μέρος του προστίμου…” Ιούν 25, 11:50
  • Avatar Corfiot στο Υδραίου: Τραγική η διαχείριση των απορριμμάτων: “Η ίδια τα είχε όλα καλώς καμωμένα. Τί, όχι? Φαίνεται πως μετακόμισε χθες στην Κέρκυρα.” Ιούν 25, 11:45
  • Avatar Σπυρος Στεφανίδης στο Υδραίου: Τραγική η διαχείριση των απορριμμάτων: “ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΔΡΑΙΟΥ: ”Αναγνωρίστε τις επιζήμιες επιλογές και ολιγωρίες σας, η ελάχιστη ευθιξία απαιτεί ανάληψη πολιτικής ευθύνης και παραιτήσεις. Αν δεν…” Ιούν 25, 09:57
  • Avatar Ενας Κερκυραιος στο Φίλοι του Βίδο: Ούτε φέτος καΐκι, αμφίβολες οι κατασκηνώσεις: “Ενα θερμο χειροκροτημα σε ολους τους ιθυνοντες αλλα και στο λαο της Κερκυρας για τις επιλογες του.” Ιούν 24, 19:51

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .