• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 03/08/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυλωνίτης: Ο κ. Σταϊκούρας έχει γίνει ένας υποτακτικός των Τραπεζών

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Κυριακή, 25/10/2020
A A

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη σχετικά με την υπό συζήτηση πρόταση δυσπιστίας και τον Πτωχευτικό Κώδικα.

Αναλυτικά:

“Και τι δεν έχουμε ακούσει από την έναρξη της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών της ΝΔ κ. Σταϊκούρα και το νέο πτωχευτικό δίκαιο που θέλει να εφαρμόσει στη χώρα μας. Νομίζω πως ένα είδος πολιτικού αυτισμού έχει καταλάβει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Τους είδαμε να αλληλοσυγχαίρονται και παρεμπιπτόντως να γκρινιάζουν σαν κακομαθημένα παιδιά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε αιφνιδιαστικά για αυτούς, ο Αλέξης Τσίπρας. Λες και τους πήραμε το γλειφιτζούρι από το στόμα, λες και δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε.

Μέχρι και γελοίους μας αποκάλεσε ο κατέχων εξ ορισμού τον τίτλο αυτό Υπουργός Υπανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσωπικά, θεωρώ ως τον απόλυτο ορισμό μιας πρότασης μομφής, την αμφισβήτηση στην πολιτική του κ. Σταϊκούρα. Ξέρετε γιατί; Διότι έχει μεταβληθεί το Υπουργείο Οικονομικών στο πιο λαοκτόνο εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης. Διότι ο κ. Σταϊκούρας έχει γίνει ένας υποτακτικός των Τραπεζών που ωραιοποιεί, επιχειρηματολογώντας περιχαρής ένα νομοσχέδιο που πτωχεύει το λαό μας. Κι όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας, με γονατισμένους ψυχικά και οικονομικά τους συμπολίτες μας, με τη δυστυχία να καταγράφεται γύρω μας.

Να το πω ξανά, ένα νομοσχέδιο που πτωχεύει το λαό μας.

Κι όταν, μάλιστα έχουν προηγηθεί τρία ολόκληρα σκληρά μνημόνια, που οι ίδιοι μας επέβαλαν και τα οποία δεν πέτυχαν να συνθλίψουν το λαό μας για να το καταφέρουν τώρα με το εξευτελιστικό νομοσχέδιο που θεσπίζουν για τους Έλληνες. Έναν πτωχευτικό οδοστρωτήρα.

Από την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους μέχρι και σήμερα πτώχευαν μόνον έμποροι και επιχειρηματίες. Σήμερα, η ΝΔ φροντίζει να πτωχεύουν και οι εργαζόμενοι και οι οικογενειάρχες. Οι εκατοντάδες χιλιάδες αδικημένοι της χώρας.

Η ΝΔ ισχυριζόμενη υποκριτικά πως με το νέο πτωχευτικό της νόμο χαρίζει μία δεύτερη ευκαιρία, επιβάλλει τον κοινωνικό και οικονομικό θάνατο των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και του συνόλου των φυσικών προσώπων. Τους βάζει σε μια οικονομική φυλακή, τους προσθέτει και από πάνω και έναν τιμητικό τίτλο. Πτωχός και με τη βούλα.

Άραγε, έχουν ακούσει πόσο απαξιωτική κοινωνικά ήταν και είναι η λέξη πτώχευση για έναν έμπορο; Γνωρίζουν πόσο ταυτίζεται με την έννοια του αποτυχημένου, του ανάξιου να κατέχει τον τίτλο του εμπόρου, του πολίτη, δηλαδή του πολίτη αυτού που είναι επιζήμιος για την κοινωνία.

Αυτόν τον τίτλο λοιπόν θα απονέμει πλέον με το νομοσχέδιό της, η ΝΔ σε χιλιάδες Ελλήνων πολιτών. Αξίζετε «επαίνων» και «συγχαρητηρίων» κ. Σταϊκούρα!

Θυμίζω και κάτι άλλο. Ο πτωχευτικός νόμος που ίσχυε για εμπόρους-πτωχούς επέβαλε και την αφαίρεση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Ευτυχώς που καταργήθηκε πριν μερικά χρόνια η διάταξη, αυτή. Αν ίσχυε σήμερα, είμαι βέβαιος πως η ΝΔ θα αφαιρεούσε στους μελλοντικούς πτωχούς και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Επανέρχομαι λοιπόν στο ότι παραξενεύτηκαν οι κύριοι και οι κυρίες της Ν.Δ. για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. Τι περιμένανε δηλαδή να τους στέλναμε δώρο και ευχετήρια κάρτα στη γιορτή τους;

Χωρίς ντροπή ισχυρίζονται ότι το πράξαμε για κομματικούς λόγους εν μέσω πανδημίας και εν μέσω απειλών από πλευράς Τουρκίας που οι στρατιώτες, οι ναύτες και οι αεροπόροι μας φυλάττουν «Θερμοπύλας».

Και εγώ τους ερωτώ ευθέως. Δεν ντρέπονται που εν μέσω πανδημίας και εν μέσω ανυπαρξίας πολιτικής για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών περνούν ένα τέτοιο αντεθνικό νομοσχέδιο;

Και είναι αντεθνικό γιατί τσακίζει το ηθικό φρόνημα των συμπολιτών μας, κηρύσσοντας τους πτωχούς και ανάξιους μη ισότιμους πολίτες κάτω από τέτοιες συνθήκες προς χάριν τραπεζών και ξένων funds. Γιατί πέρα από τα σπίτια και την περιουσία που θέλουν να τους πάρουν, θέλουν να τους πάρουν και την ψυχή.

Όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρές συνέπειες για τον Τουρισμό που είναι και ένας τομέας που έχω την τιμή να συνεποπτεύω για χάριν της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και στον οποίο αντικατοπτρίζεται σχεδόν το άπαν της οικονομίας, της επιχείρησης και της εργασίας;

Ποιος δεν έζησε και δεν ζει τη διεθνή υγειονομική κρίση του covid-19 που βύθισε την παγκόσμια οικονομία στην ύφεση. Και όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ λειτούργησε αποσπασματικά και προπαντός χωρίς αποτέλεσμα.

Καθώς, βρίσκομαι σε επαφή με τον κόσμο του Τουρισμού είτε στην Κέρκυρα που ζω, είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα εισπράττω την αγανάκτηση εργαζόμενων και επαγγελματιών. Το έχω ξαναπεί δημόσια, το ξαναγράφω κιόλας, οι συνέπειες θα είναι βαρύτερες από την οικονομική κρίση του 2008.

Τα στοιχεία, τα ξεχωρίζει η ΝΔ που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Η επαναλειτουργία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων έγινε μόνο στο 60% του συνόλου των ξενοδοχείων της χώρας. Η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει ταφόπλακα στην τουριστική σεζόν δυσφημώντας μας στο εξωτερικό με το κλίμα υγειονομικής ανασφάλειας που διαχύθηκε στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Τα κατάφερε, κάνοντας το κέφι των μεγάλων τουριστικαών γραφείων.

Οι αριθμοί στα αεροδρόμιά μας μαρτυρούμ τις μειωμένες αφίξεις. Αθήνα 67%, Ηράκλειο 77,7% , Ρόδος 82,6%, Θεσσαλονίκη 67,1%, Κέρκυρα 74%. κ.ο.κ. Κάπου 13,8 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις. Στο τελικό αμείο μείωση 79,7 % από το 2019 φυσικά.

Αναρωτιέμαι αν ακούνε τους επιχειρηματίες του χώρου, οι οποίοι ομολογούν πως θα χρειαστούν τρία χρόνια, ίσως και παραπάνω για να αποδώσει οικονομικά ο Τουρισμός. Αναρωτιέμαι αν σκέφτονται τους υπό πτώχευση επιχειρηματίες που δρομολογούν σήμερα, αλλά και τους πενόμενους εργαζόμενους στην Περιφέρεια και τα νησιά που ζουν στην κυριολεξία από τον Τουρισμό.

Πως θα ζήσουν όλοι αυτοί, πάνω στο στήθος των οποίων, το περιούσιο κόμμα της ΝΔ και ο Μωυσής αρχηγός της κ. Κ. Μητσοτάκης βάζουν και την ταμπέλα του πτωχευμένου. Είναι δυνατόν αυτό το νομοσχέδιο να περνάει έτσι; Κάποιοι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο μέλλον θα ντρέπονται και θα λογοδοτούν που υποτάχθηκαν στην κομματική πειθαρχία.

Ειλικρινά, φοβάμαι ένα τσουνάμι εκρηκτικών διαστάσεων για το χειμώνα. Ένα τσουνάμι φτωχοποίησης που δεν αρκεί για τη ΝΔ μπροστά στην υφαρπαγή της ατομικής περιουσίας και της πρώτης κατοικίας.

Τους συνιστώ όπως το κάναμε ως ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους, όλο το δύσκολο περασμένο χειμώνα να υιοθετήσουν ένα σχεδιασμό εμπροσθοβαρή και οριζόντιας στήριξης προκειμένου να αποφύγουμε την ανθρωπιστική κρίση. Τους προτρέπω να το κάνουν και να πάρουν πίσω αυτό, το άθλιο νομοσχέδιο. Τους προστάζω να σταματήσουν να κοροϊδεύουν άλλο τον κόσμο, δεν αντέχει!

Προτείνω στον κ. Σταϊκούρα να ψηφίσει αυτός και η ΝΔ την πρότασή μας!”

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

rss feed

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν ψήφισαν Μπιάγκης, Αυλωνίτης αλλά ούτε και ο Γκίκας!

by CorfuPress.com
Σάββατο, 02/08/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά Αυλωνίτη στη Βουλή για τα πρόστιμα του ΓΕΜΗ

by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Παρασκευή, 01/08/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυλωνίτης: Ο κοινοβουλευτικός ευτελισμός δεν είναι πολιτική διαχείριση, είναι ομολογία φόβου

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 31/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αυλωνίτη με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 31/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυλωνίτης: Αυθαιρεσίες της διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

by CorfuPress.com
Τρίτη, 29/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυλωνίτης: Ερώτηση στη Βουλή για την απαξίωση και συρρίκνωση του ΕΟΤ

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 28/07/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυλωνίτης: Σπουδάσαμε στην Κομοτηνή, κ.Ζαχαράκη, και δεν το μετανιώσαμε

by CorfuPress.com
Σάββατο, 26/07/2025
Next Post

Γ' εθνική: Θρίαμβος ΟΦΑΜ, πρώτη νίκη ΑΕΛ, νέα ήττα Κέρκυρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τη δίκη του Μητροπολίτη και την αθώωσή του

Κορονοϊός: 790 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Βρείτε πάρκινγκ τον Αύγουστο στην Κέρκυρα με… application!: “Τήν λύση θά τήν δώσουν…….τά περιφεριακά πάρκινγκ…….ή αλλιώς χώροι εξασκήσεως καί μαθητείας τών νέων γύφτων στό επάγγελμα ! Χό,χό,χό,χό,χό,χό,χό,χό,χό !!” Αυγ 3, 17:51
  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Ωρολογιακή «βόμβα» στα θεμέλια των Μουραγιών;: “Στό ώς άνω σχόλιο μου, μετά τήν “χαρακτηρισμένη Unesco…” προσθέστε σέ παρένθεση (τρομάρα σας !) τήν οποία ξέχασα έκ παραδρομής…” Αυγ 3, 11:19
  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Παρουσιάστηκε η μελέτη για την Παράκαμψη Τρία Γεφύρια-Βρυώνη (pics): “H μελέτη, όπως παρουσιάζεται στήν ιστοσελίδα ειδήσεων Corfu Press, δέν δίνει τήν δυνατότητα προσβασεως στόν αναγνώστη προκειμένου νά εισέλθει καί…” Αυγ 3, 09:44
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο Η Παλιά Πόλη δεν είναι για ξεπούλημα – Μια φωνή λογικής: “Λενε, λενε και στα καντουνια, εκει που δεν υπηρχαν, αρχισαν να εμφανιζονται καρεκλοτραπεζα και τεντες χωρις αδεια τοποθετησης. Ποιοι δινουν…” Αυγ 2, 18:17
  • Avatar ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο 150 φούσκες από τις 300 καταστρέφουν την οικογενειακή επιχείρηση: “ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ( ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ) ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ…” Αυγ 2, 11:01

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .