• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 15/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΕΛΜΕ για τις δηλώσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου, “τον αυταρχισμό της κυβέρνησης” και τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Κυριακή, 29/11/2020
A A

Τριάδα ανακοινώσεων της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Η πρώτη σχετικά με τις δηλώσεις των μαθητών της Γ’ λυκείου, η δεύτερη για το ψήφισμα των συνδικάτων “για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης” και η τρίτη για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Για τις δηλώσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας συνεχίζουν να εφαρμόζουν το επιτελικό κράτος

με αποφάσεις  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Μέσα σε καραντίνα, με τα σχολεία κλειστά το Υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία καλεί αιφνιδιαστικά τους μαθητές της Γ΄Λυκείου  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να  κάνουν δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα σε 5 μέρες από τις 25/11 έως τις 30/11, με τις δύο μέρες να είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29 Νοέμβρη), ενώ στις 26/11 έχει προκηρυχτεί πανεργατική Απεργία, στις οποίες συμμετέχουμε οι εκπαιδευτικοί. Επίσης, με κλειστά τα σχολεία λόγω πανδημίας και χιλιάδες εκπαιδευτικούς μακριά από αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος της ελλιπούς ενημέρωσης των μαθητών και προετοιμασίας τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μαθητές να χάσουν την σχετική προθεσμία.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι μια απλή  γραφειοκρατική διαδικασία. Η διαδικασία αυτή μέχρι  τώρα γινόταν  στα μέσα Μαρτίου.

Η απόφαση της Υπουργού να μεταθέσει νωρίτερα και με ολιγοήμερη διορία τις δηλώσεις για τις εξετάσεις δείχνει:

  1. Ότι αδιαφορεί για τις οικογένειες των μαθητών και τους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι αιφνιδιαστικά θα πρέπει να προστρέξουν προς την συμπλήρωση της αίτησης μέχρι τις 30/11 και μέσα σε καραντίνα με όλους τους περιορισμούς.
  2. Ότι ουδεμία σχέση έχει με το παιδαγωγικό κομμάτι της εκπαίδευσης και ουδόλως την ενδιαφέρουν οι μαθητές.
  3. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων τον Μάρτιο είχε να κάνει με την τελική επιλογή των μαθητών να δώσουν ή όχι εξετάσεις για τα ΑΕΙ , καθώς στη διάρκεια αυτών των μηνών είχε διαμορφωθεί για τους μαθητές το τοπίο, ύστερα από την ενασχόλησή τους με τα μαθήματα, τα διαγνωστικά διαγωνίσματα και εν τέλει διαμόρφωναν την οριστική τους απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στις εξετάσεις.
  4. Όσο και να μη θέλει να το δεχτεί το ΥΠΑΙΘ, όσο και να κάνει πως δεν το ακούει, υπάρχουν μαθητές που στερούνται (ναι, στερούνται) ακόμα και τη δυνατότητα να στείλουν email, ενώ είναι λογικό τα παιδιά και οι γονείς να θέλουν να συμβουλευτούν τους καθηγητές τους για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

Είναι απαράδεκτο το επιχείρημα που επικαλείται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΠΘ ότι προχώρησε στην αλλαγή της ημερομηνίας (Νοέμβριο αντί για Μάρτιο) για να δημιουργηθούν τάχα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για την προετοιμασία των μαθητών στα Ειδικά Μαθήματα. Αλήθεια πότε περιμένει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να συγκροτήσει και να λειτουργήσει τέτοια τμήματα όταν σε λίγες ημέρες φτάνουμε στα Χριστούγεννα; Πότε θα προλάβουν να προετοιμαστούν ουσιαστικά οι μαθητές;

Αντί το Υπουργείο να εξασφαλίσει να υπάρχουν καθηγητές τα σχολεία, οι οποίοι να διδάσκουν τα προς εξέταση μαθήματα, αντί να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στα προς εξέταση μαθήματα ( μουσική, σχέδιο, ελεύθερο και γραμμικό, ξένες γλώσσες, προετοιμασία για ΤΕΦΑΑ), καθηγητές ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ στέλνει εγκυκλίους προς εφαρμογή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ούτε στο ελάχιστο  το πώς αυτές επιδρούν πάνω στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Μέχρι και σήμερα  στην Κέρκυρα  υπάρχουν μαθητές  που δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα κοινωνιολογίας, πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.

Αυτή είναι η εκπαίδευση των αρίστων της κυβέρνησης. Λεφτά για τα ΜΜΕ, λεφτά για την Aegean, εκατομμύρια για μάσκες –αλεξίπτωτα,  οξύμωρες επιτάξεις – ενοικιάσεις για τους ιδιώτες της υγείας και συνολική απαξίωση στο Δημόσιο Σχολείο  και την Δημόσια Υγεία.

Ζητάμε την απόσυρση της εγκυκλίου από το Υπουργείου  ως απαράδεκτη στο χρονικό της πλαίσιο και όριο.

  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία.
  • να επανέλθουν όλα τα ειδικά μαθήματα που καταργήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές του καλοκαιριού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών, διαδηλωτών  στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.  Την 17η Νοέμβρη το εργατικό κίνημα ήταν παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης και  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια  και στο σταθμό Λαρίσης. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές ήταν εκεί  και στη Θεσσαλονίκη και σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.  Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Στον αντίποδα όλων αυτών η κυβέρνηση απάντησε με απίστευτης σκληρότητας καταστολή. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και σκληρή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές στα Προπύλαια και στο Στ. Λαρίσης, αλλά ακόμα και σε γειτονιές, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους όπως στα Σεπόλια. Στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης συνελήφθη και ο  δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, Γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Την Ιδια μέρα  στην Κέρκυρα η αστυνομία προσήγαγε ομάδα φοιτητών, η οποία αποχωρούσε από την Σπηλιά, σημείο συγκέντρωσης, φωνάζοντας συνθήματα και τους επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ είχαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν

 

Απαιτούμε την απαλλαγή – αθώωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου, την απόσυσρση όλων των κατηγοριών για την οικογένεια και τους άλλους  συλληφθέντες στα Σεπόλια  και την ακύρωση όλων των προστίμων.


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε εγκύκλιος με την υπογραφή της Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας που καλεί τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στις περιοχές τους, ώστε να «παραμένουν στη διάθεση των Διευθυντών/Προϊσταμένων των σχολείων τους για άσκηση εκπαιδευτικού ή διοικητικού έργου που τυχόν θα τους ζητηθεί».

Παρά το ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, παρά το ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι απαγορεύονται οι ατομικές μετακινήσεις των συναδέλφων, το Υπ. Παιδείας στερεί το δικαίωμα από τους συναδέλφους (αναπληρωτές ως επί το πλείστον) να μετακινηθούν προς τις περιοχές τους.

Το Υπουργείο, όπως έκανε και στο πρώτο lockdown, γύρισε την πλάτη σε υπαρκτές ανάγκες των συναδέλφων, έβαλε εμπόδια αντί να τους παρέχει στήριξη. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί γονείς εκπαιδευτικοί που εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους. Τα παιδιά τους τα  κρατάνε οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζεται άμεσα να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους. Προφανώς και θα ενημερώσουν την υπηρεσία για την περιοχή μετάβασής τους, αλλά δεν μπορεί να είναι όμηροι του Υπ. Παιδείας «για άσκηση εκπαιδευτικού ή διοικητικού έργου που τυχόν θα τους ζητηθεί».

Αντί το Υπ. Παιδείας να βγάζει εγκυκλίους που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην εκπαίδευση, παρά μόνο προβλήματα στους συναδέλφους,  να φροντίσει να λύσει τώρα τα ζητήματα της καθολικής πρόσβασης των μαθητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, να αξιοποιήσει τις 2 εβδομάδες Lockdown που απομένουν ώστε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών που είναι γνωστά εδώ και μισό χρόνο, για να ανοίξουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας άμεσα να πάρει πίσω την εγκύκλιο και να επιτρέψει τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών στις περιοχές τους.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προτείνει: Πολιτιστικές δράσεις και δημιουργίες σχολείων

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 14/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για τις νέες δηλώσεις του Πρωθυπουργού

by CorfuPress.com
Τρίτη, 13/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά!

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 12/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Ψηφίσματα για τα οδοιπορικά και τις απολύσεις αναπληρωτών

by CorfuPress.com
Τρίτη, 06/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για το επίδομα ενοικίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

by CorfuPress.com
Τρίτη, 06/05/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Κυριακή, η 18η συνάντηση της ομάδας πεζοπορίας της ΕΛΜΕ

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 02/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Εμείς «επί της αρχής» υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο…

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 30/04/2025
Next Post

Στοίχημα: “Τρένο” η Τσέλσι, “σκληρό καρύδι” ο Αστέρας - απίστευτη πεντάδα στο 24.50!

Η Τσέλσι, η Τότεναμ και η… γέννηση ενός ντέρμπι

«Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Ο… Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 16 Ιουνίου ξεκινούν τα υδροπλάνα: “Να τους δωσει μερικα εκατομμυρια για να “μεταφερουν” ασθενεις απο το ανυπαρκτο νοσοκομειο (;) Κερκυρας, Παξων και διαποντιων νησων. Περαστικα…” Μάι 12, 11:02
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο «Θρήνος» για Παπαδάκη κι ούτε ένα δάκρυ για τις περιφερειακές εφημερίδες: ““Προσωπικοτητα” της νεοΕλληνικης πραγματικοτητας, της ρησης, “ο θανατος σου η ζωη μου”. Σιχασια το λεμε.” Μάι 12, 10:56
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ένα φάντασμα πάνω στο λόφο τ’ Αβράμη το «Φτωχοκομείο»!: “Ο λόφος Αβράμη με τά διάσπαρτα απομεινάρια τού παλαιού Βενετσιάνικου οχυρού, είναι ένα κεφάλαιο γιά τήν Κέρκυρα, τό οποίο θά…” Μάι 8, 12:10
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Στήν περίπτωση κατά τήν οποία πραγματοποιηθεί συμφωνία μέ τήν Αλβανία γιά νερό από τό Γαλάζιο Μάτι, θά αρκεστώ νά πώ…” Μάι 8, 11:45
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Θα φερει “νερο” απο την Αλβανια, χωρις διακρατικη συμφωνια, λογω επικυψεων. Αυτο θα πουλαει απο μεθαυριο στους σανοφαγους ψηφοφορους.” Μάι 7, 06:09

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .