• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 29/07/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κάλεσμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Παρασκευή, 09/10/2020
A A

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
13 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6:30 μ.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η περίοδος της πανδημίας έκανε ξεκάθαρο και στον πλέον δύσπιστο ότι η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της δεν βάζουν τίποτα πάνω από τα κέρδη τους, ούτε την ανθρώπινη ζωή! Από την πρώτη στιγμή μεγάλα αφεντικά και κυβέρνηση εκμεταλλεύονται το τραγικό γεγονός της πανδημίας για να περάσουν μια σειρά από αντεργατικά μέτρα, που το προηγούμενο διάστημα δυσκολεύονταν να πάρουν! Απελευθέρωση στην πράξη των απολύσεων, ημιαπασχόληση με το ζόρι, μειώσεις μισθών, απελευθέρωση ωραρίων, νομιμοποίηση της απληρωσίας των υπερωριών, πετσόκκομα στο Δώρο των Χριστουγέννων κ.ά. Τα παραπάνω φρόντισαν να συνοδεύσουν με την απαραίτητη καταστολή. Από τις πρώτες πράξης νομοθετικού περιεχομένου η επιστράτευση απεργών, ο μεγαλύτερος περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών, η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων…
Την περίοδο της καραντίνας είδαμε τους συναδέλφους μας στα σούπερ μάρκετ του νησιού (“Δήμητρα’, “Diellas”, “Καζιάνης”, “Σκλαβενίτης”, “Βασιλόπουλος”, “Lidl” κ.ά.) να είναι εντελώς εκτεθειμένοι στον ιό, χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας και μόνο μετά από πολλές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας, των Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. πανελλαδικά, η εργοδοσία πιέστηκε να πάρει κάποια μέτρα. Τις ημέρες εκείνες η εντατικοποίηση σε όλα τα σούπερ μάρκετ χτύπησε κόκκινο και παρά τα υπερκέρδη ούτε μία σύμβαση μερικής απασχόλησης δεν μετατράπηκε σε πλήρους. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ούτε λόγος… Παράλληλα, υπήρχαν επιχειρήσεις όπως τα “Δήμητρα” ή ο “Σκλαβενίτης” που είτε αρνούνταν (πρώτη περίπτωση) είτε έφερναν εμπόδια (δεύτερη περίπτωση) σε συναδέλφους να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, που δικαιούνταν και μόνο μετά την παρέμβαση του Σωματείου μας αυτό έγινε εφικτό!
Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και μετά την καραντίνα. Αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως ο “Καζιάνης” μετέτρεψαν σε ένα βράδυ συμβάσεις συναδέλφων από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, τα “Δήμητρα” προχώρησαν σε μηχανορραφίες και νομικίστικα τερτίπια με παράλληλο εξαναγκασμό των συναδέλφων να υπογράψουν “ιδιωτικά συμφωνητικά μεταβίβασης εργασιακής σχέσης”, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο τροποποίησης των σχέσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών, του ξηλώματος δικαιωμάτων.
Στον χώρο της υγείας και στο νησί μας όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας το Νοσοκομείο της Κέρκυρας παραμένει ανοχύρωτο, χωρίς να έχει γίνει πρόσληψη ούτε ενός γιατρού και άλλου υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας! Μάλιστα ζήσαμε και το τραγικό μεταφοράς γιατρών και εξοπλισμού από το ήδη υποστυλωμένο νοσοκομείο του νησιού μας σε άλλες μονάδες εκτός νησιού!
Στο ίδιο μήκος κύματος και το άνοιγμα των σχολείων! Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν και σε αυτήν την περίπτωση λάστιχο για να εξοικονομηθούν χρήματα, ώστε να δοθούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες ως δωράκια, φοραπαλλαγές και επιδοτήσεις! Η περίπτωση της καθαριότητα των σχολείων είναι χαρακτηριστική! Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές του νησιού μας φρόντισαν ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει χωρίς να αντιστοιχεί ούτε καν ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα ανά σχολική μονάδα! Φρόντισαν ώστε να εγκλωβίσουν τους συναδέλφους συμβασιούχους σε μια εργασιακή ομηρία χωρίς τέλος και στην ανακύκλωση της ανεργίας παρά την αντικειμενική ανάγκη για σταθερή και μόνιμη δουλειά, που εξασφαλίζει σταθερή και συνεχή καθαριότητα στα σχολεία! Τους άφησαν χωρίς ουσιαστικά μέσα προστασίας από το νέο ιό, πέταξαν στην ανεργία, με δική τους υπαιτιότητα, συναδέλφους με χρόνια προϋπηρεσίας ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχουν ανάγκες για περισσότερα άτομα, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται στην πράξη οι οδηγίες για την καθαριότητα των σχολείων! Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα οι συνάδελφοι αυτοί δεν έχουν πληρωθεί χρήματα από την περασμένη χρονιά (επέκταση λόγω κορωνοϊού-τα περισσότερα από τα δεδουλευμένα τους τα πήραν ύστερα από συνεχείς κινητοποιήσεις με το Σωματείο μας). Βέβαια όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το αίτημα για προσλήψεις εκπαιδευτικών και για μείωση των μαθητών ανά αίθουσα, για την διασφάλιση δηλαδή της δημόσιας υγείας, για τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος τους είναι “κόστος” που δεν σκοπεύουν να δαπανήσουν!
Η πανδημία και η περίοδος της καραντίνας όμως έκαναν και ένα ακόμα ζήτημα ξακάθαρο! Πως χωρίς εμάς, τους εργαζόμενους, η οικονομία σταματάει! Χωρίς εμάς δεν δουλεύει τίποτα, δεν παράγεται τίποτα!
Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας. Είναι αυτή η δύναμη που ανάγκασε κράτος και αστική δικαιοσύνη να κάνουν πράξη την λαϊκή απαίτηση. Την δύναμη αυτή είναι που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τώρα! Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να οργανώσουμε την απάντησή μας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε! Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να συσπειρωθούμε ακόμα πιο μαζικά στο Σωματείο μας, να παλέψουμε με ταξικό προσανατολισμό, όχι μόνο για να μην χάσουμε άλλα αλλά για να βγούμε στην αντεπίθεση βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών!
Για τον λόγο αυτό συντονίζουμε τις κινήσεις μας με τους συναδέλφους μας στην υπόλοιπη χώρα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού σε κινητοποίηση την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και διεκδικούμε:
• Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.
• Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό και των ιδιωτικών ΜΕΘ.
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
• Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών διατάξεων των ΠΝΠ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

rss feed

«13 να είναι οι ώρες τους»: Στα «κάγκελα» οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας για το νέο εργασιακό

by CorfuPress.com
Τρίτη, 15/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Ναι, εμείς ζητήσαμε την 13ωρη εργασία σε ένα εργοδότη

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 10/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

“Συναντήσεις… νουθεσίας για συμμόρφωση προς τας υποδείξεις από τη δημοτική αρχή”

by CorfuPress.com
Σάββατο, 17/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

” Δε θα γίνουμε «μπαλάκι» για τις ανεπάρκειες των επιλογών του Δήμου”

by CorfuPress.com
Κυριακή, 11/05/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Κάλεσμα για προετοιμασία της απεργίας…

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 31/03/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Όλοι στην απεργία στις 9 Απρίλη

by CorfuPress.com
Κυριακή, 30/03/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Ανοιχτή συνεδρίαση για την προετοιμασία της απεργίας στις 9/4

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 26/03/2025
Next Post

Σύνδεσμος Οικοδόμων: Όλοι στο συλλαλητήριο της Τρίτης

Η πρόγνωση του καιρού

Σαν σήμερα 10/10: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο Οι «Φίλοι της Κέρκυρας» καθαρίζουν την Παλιά Πόλη από τα γκράφιτι (pics): “Μπραβο τους! Ποιος ομως ειναι αυτος που δεν θα επιτρεψει ξανα στους βανδαλους να βρομιζουν την Κερκυρα; Ποιος θα τους…” Ιούλ 28, 18:38
  • Avatar Παλλαβιτσινης Νικόλαος στο «Οι Φίλοι της Κέρκυρας» δίνουν και πάλι χρώμα στην Παλιά Πόλη: “, οι φίλοι της Κέρκυρας πρεπει να προσεξουν τι χρώμα χρησιμοποιουν γιαυτό που κάνουν, διότι μπορεί να κάνουν μεγαλυτερη ζημιά…” Ιούλ 27, 09:52
  • Avatar Παλλαβιτσινης Νι στο «Οι Φίλοι της Κέρκυρας» δίνουν και πάλι χρώμα στην Παλιά Πόλη: “ελπίζω το χρώμα που χρησιμοποιουν να είναι το κατάλληλο για τα κτίρια της παλαιας πολις, ειδάλλως η ζημιά μπορεί να…” Ιούλ 27, 09:18
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο Γκίκας: Υπέροχο ταξίδι η μόρφωση, αλλά η επιτυχία μετριέται με τη διαρκή προσπάθεια: “Ο “αξιακος” κωδικας της Ελλαδας. Ολοι στο δρομο που χαραξε ο ΟΠΕΚΕΠΕς.” Ιούλ 26, 12:36
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο Πήραν σηκωτό το τζιπ για να περάσει το λεωφορείο: “Αυτα τα γουρουνια φιλοξενει το νησι. Οι, “κανω οτι μου γπουσταρει και πληρωνω” εχει ξεπερασει καθε ανοχη. Εκτος απο τις…” Ιούλ 26, 12:33

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .