• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 27/02/2021
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
CorfuPress.com
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ξενοδοχ/λοι: Ο Κόνσολας δέχτηκε ως δίκαια τα αιτήματά μας

CorfuPress.com Κείμενο: CorfuPress.com
Τετάρτη, 30/09/2020

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα ο οποίος συνοδευόταν από τον κυβερνητικό Βουλευτή Στέφανο Γκίκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου:
Το διοικητικό συμβούλιο παρουσίασε αναλυτικά στον Υφυπουργό όλα τα άμεσα αιτήματα του κλάδου, όπως αυτά αποτυπώνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο για την διασφάλιση εισοδήματος που θα καλύπτει τις άμεσες ανάγκες καθώς και μέτρα προστασίας που έχουν ως εξής:

Πρόγραμμα στήριξης των εποχιακών έως 30/11/20. Ένταξη στο πρόγραμμα όλων των εποχιακών. Αναδρομική αύξηση στο ύψος του βασικού μισθού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ από 1/12/20 μέχρι την επαναπρόσληψη το 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όσοι εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 σε εποχιακές ξενοδοχειακές, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις και ανεξάρτητα απ την μορφή και την διάρκεια της εργασιακής σχέσης.
Πάγωμα ή και διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες και υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Τηλεπικοινωνιών , Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και όπου άλλου χρειάζεται . Πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και εξοπλισμό των Νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων υποδομών υγείας .
Καταβολή αποδοχών Άδειας, Επιδόματος Αδείας και Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους απ την εργοδοσία.
Επαναφορά της 20ετίας για το Εφ Άπαξ
Έγκαιρη καταβολή μισθών και επιδομάτων σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.
Καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν απ την εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΝεργασία σε όποια ξενοδοχεία εφαρμόστηκε, υπονομεύοντας έτσι την κλαδική ΣΣΕ

Σχετικάθέματα

Πλειοψηφία Αντιπροσώπων: Όλοι την Δευτέρα στο δρόμο του αγώνα

Παρασκευή, 05/02/2021

Ο Σταμάτης Πελάης για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Πέμπτη, 26/11/2020

“Υπόμνημα για την επιδότηση ανεργίας των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση”

Πέμπτη, 05/11/2020

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό , οι οποίοι έχουν μείνει εντελώς έξω από κάθε πρόγραμμα στήριξης , ενώ επισημάνθηκε ότι τα μέχρι τώρα μέτρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών αναγκών και οδηγούμαστε σε ακραία φτώχια , εξαθλίωση και απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο Υφυπουργός συμφώνησε ότι τα αιτήματα του κλάδου είναι δίκαια και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν απ την κυβέρνηση δεκτά.
Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου έθεσε επιπλέον στον Υφυπουργό τα ακόλουθα ζητήματα:
1. Την ανάγκη να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη του δικαιώματος στις διακοπές, την αναψυχή , τον τουρισμό των πλατιών λαικών στρωμάτων και των εργαζομένων στην τουριστική οικονομία.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού (27/9) το Συνδικάτο διατύπωσε την θέση ότι με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές την ημέρα αυτή γιορτάζουν μόνον οι μονοπωλιακοί τουριστικοί όμιλοι που συσσωρεύουν κέρδη απ την τουριστική οικονομία , ενώ δεν έχουν κανένα λόγο να γιορτάζουν, ούτε οι εργαζόμενοι που στενάζουν απ τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και αμοιβής ,ούτε οι τουρίστες που δεν απολαμβάνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που έχουν πληρώσει ακριβά λόγω της αχαλίνωτης επιδίωξης του κέρδους απ τους μεγαλοεπιχειρηματίες που υποβαθμίζουν για τον λόγο αυτό αυτές τις υπηρεσίες , ούτε βεβαίως τα πλατιά λαϊκά στρώματα που δεν κάνουν διακοπές και τουρισμό.

2.Tην ανάγκη να θεσμοθετηθούν μέτρα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας , των δικαιωμάτων των εργαζομένων , την στοιχειώδη ασφαλιστική και μισθολογική τους κάλυψη για όσο διάστημα διαρκέσει η διακοπή λειτουργίας των ξενοδοχείων για ανακαίνιση ή για άλλους λόγους .
Το θέμα αυτό τέθηκε με αφορμή τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στα ξενοδοχεία GRAND OTEL GLYFADA, CORKYRA και PARK , όπου επίκειται η ανακαίνιση τους ή έχουν διακόψει για άλλους λόγους την λειτουργία τους.
Ζητήθηκε μάλιστα να παρέμβει το Υπουργείο στον πολυεθνικό κολοσσό BLACΚ STONE ,ώστε να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εργαζόμενους.
Σχετικά με τις ‘’επενδύσεις’’ , διατυπώθηκε η πάγια θέση του Συνδικάτου ότι αυτές πρέπει να σέβονται το περιβάλλον , την τοπική κοινωνία και οικονομία, τα εργατικά δικαιώματα και επισημάνθηκε η κάθετη αντίθεση του Συνδικάτου με την ιδιωτικοποίηση, τσιμεντοποίηση περιοχών όπως ο ΙΣΣΟΣ, ο Ερημίτης κλπ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την περίπτωση του πρώην CLUB MENDITERRANE με την επισήμανση να προστατευτεί το δάσος , τα ελαιόδεντρα και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον, όπως και να διασφαλιστεί η εισφορά γης για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας εν όψει της προγραμματισμένης εκεί ‘’επένδυσης’’.

3.Την τήρηση μέτρων προστασίας, λόγω κορονοϊού ,για την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων .
Καταγγέλθηκε η πλημμελής λήψη μέτρων προστασίας από μερίδα ξενοδόχων και ζητήθηκε η παρέμβαση του για την περίπτωση μεγάλης ξενοδοχειακής επιχείρησης με επιβεβαιωμένα κρούσματα που αρνείται να κάνει τεστ στους εργαζόμενους όταν άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν κάνει δύο τεστ προληπτικά σ όλους τους εργαζόμενους.

4.Την ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης , την παροχή του αναγκαίου χρόνου για την υποβολή των αιτήσεων για την μετεκπαίδευση και την επίλυση του πάγιου προβλήματος της καθυστέρησης καταβολής του επιδόματος των μετεκπαιδευομένων .
Επιπλέον ζητήθηκε η καθολική εκπαίδευση μετεκπαιδευομένων όλων των εργαζομένων στον τουρισμό, με ταυτόχρονη αναγνώριση των δικαιωμάτων που απορρέουν απ την τουριστική εκπαίδευση.

5.Την ανάγκη για διατήρηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με υποχρεωτική ισχύ και εφαρμογή, καθώς και την επαναπρόσληψη, ώστε να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις ακόμη μεγαλύτερης εργοδοτικής βίας και εκμετάλλευσης.
Το Συνδικάτο κοινοποίησε στον Υπουργό μία εξώδικη επιστολή εργαζομένων προς τον εργοδότη τους, η οποία είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί με την παραβίαση των συμβάσεων.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο Υφυπουργός ζήτησε απ το Συνδικάτο να έρχεται σε άμεση επαφή μαζί του για τα ζητήματα που προκύπτουν στον κλάδο.
Η συνάντηση αυτή εκτιμούμε ότι είχε την αξία της ως προς το γεγονός ότι διατυπώθηκαν καθαρά οι θέσεις του Συνδικάτου προς τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης με την φωνή των εργαζομένων οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα πραγματοποίησαν άλλη μία μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας . Συνεχίζουμε τους αγώνες συντονίζοντας την δράση μας με τους εργαζόμενους του κλάδου σ όλη την χώρα.
Η δύναμη των αγώνων είναι αυτή που θα κρίνει την εξέλιξη των αιτημάτων μας

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Άλλες δημοσιεύσεις

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ενημερωτικό του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού για τις εξελίξεις στον κλάδο

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνδικάτο: Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 8 Μαρτίου

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 26/02/2021
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πορθμεία: Απεργία τέλος, αλλά… σε θέση μάχης!

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 25/02/2021
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο συνεδριάζουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων του Εργατικού Κέντρου

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 25/02/2021
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Γενική συνέλευση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 25/02/2021
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνδικάτο: Πρόσκληση στους ξενοδόχους για διαπραγμάτευση της ΣΣΕ

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 19/02/2021
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων: Συνεχίζουμε τη μάχη για την άμεση κάλυψη των αναγκών επιβίωσης

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 18/02/2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Σούλα Τζιφακη στο Κι άλλη αύξηση… 13 νέα κρούσματα στην Κέρκυρα: “Περιοριστικα μετρα εχουμε απο το περασμενο Νοεμβρη,κι ομως η κατασταση παραμενει δυσκολη!Τα μετρα αυτα καποια στιγμη πρεπει να τελειωσουν γιατι…” Φεβ 26, 22:52
  • Avatar Σούλα Τζιφακη στο Συνεχίζεται και τρίτο 24ωρο η απεργία των ναυτεργατών: “Deal fellowship friends of our the people of Kerkyra aim still working abroad in shipping and special with international shipping…” Φεβ 25, 19:13
  • Avatar Σούλα Τζιφακη στο Συνεχίζεται και τρίτο 24ωρο η απεργία των ναυτεργατών: “Καλησπέρα χάρηκα και πάντα μας τα χάλασε ο κόσμος με τον Ελληνικό Νόμο.παντα και εδώ βλέπουμε το μερικά η ένα…” Φεβ 25, 18:57
  • Avatar Σούλα Τζιφακη στο Κι άλλη αύξηση… 13 νέα κρούσματα στην Κέρκυρα: “Είναι γιατί κάποιοι δηλώνουν ότι το νησί είναι πράσινο & δεν συντρέχει λόγος περιοριστικών μέτρων για εμάς στην Κέρκυρα…..” Φεβ 24, 20:18
  • Avatar Σούλα Τζιφακη στο Βίντεο-προώθηση της Κέρκυρας από την Ένωση Ξεναγών: “Και αυτό είναι η αρχή είναι μία ένδειξη γιατί η απόδειξη είναι η καθημερινή μάχη του κάθε ξεναγού χωριστά αλλά…” Φεβ 23, 17:58

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com