• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 28/01/2021
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
CorfuPress.com
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκκίνηση: Η Υδραίου ψεύδεται όταν λέει ότι το εργοστάσιο θα λύσει όλα τα προβλήματα

CorfuPress.com Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 05/12/2020

Ανακοίνωση της Εκκίνησης με αφορμή τα δύο τελευταία δημοτικά συμβούλια που αφορούσαν το θέμα των απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση

Με μια πανηγυρική εισήγηση η δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 26/11/20, προσπάθησε να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο. Με ψέματα, ανακρίβειες και αοριστίες παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο μια κατάσταση, ότι όλα έχουν λυθεί από τη νέα δημοτική αρχή. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, όπως παρουσιάστηκαν στην εισήγηση της δημάρχου:
1) Είναι γεγονός ότι η μεταφορά επιτέλους ξεκίνησε. Παραλείπει να μας πει όμως, ότι λόγω καθυστερήσεων, αναποτελεσματικότητας στη διαχείριση και ανικανότητας, από τις 23.700 τόνους που προβλέπονταν να μεταφερθούν φέτος, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μεταφερθούν περίπου 5.000 τόνοι. Όπως καταλαβαίνουμε, η μεταφορά για τη φετινή χρονιά είναι σα να μην πραγματοποιήθηκε. Παραλείπει επιπλέον να μας μιλήσει για το κόστος της μεταφοράς. Παρά το ότι η μεταφορά αυτή έχει κοστολογηθεί στα 58€/τόνο, αυτή τη στιγμή η μεταφορά πραγματοποιείται στην τιμή των 76€/τόνο, ενώ για την επόμενη χρονιά, παρά το γεγονός ότι μεγαλώνει η ποσότητα και θα περίμενε κανείς να πέσει η τιμή, αυτή ανεβαίνει στα 84€/τόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους δύο διαγωνισμούς υπήρξε μόνο ένας ουσιαστικά μειοδότης.
2) Πανηγυρίζει για τη συμπλήρωση του βιολογικού καθαρισμού στο Τεμπλόνι με νέο μηχάνημα. Δε μας λέει όμως, ότι οι χώροι «προσωρινής» εναπόθεσης απορριμμάτων δεν συνδέονται με το βιολογικό. Με αποτέλεσμα τα στραγγίδια να φεύγουν ανεξέλεγκτα στον υδροφόρο ορίζοντα.
3) Με περίσσιο θράσος μιλάει για την επιτάχυνση του έργου αποκατάστασης των τριών κυττάρων. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το έργο έχει ανατεθεί στον εργολάβο από τον Ιούνιο τους 2019 και αυτός έχει ξεκινήσει εργασίες από τον Αύγουστο, πριν δηλαδή αναλάβει η σημερινή δημοτική αρχή. Το έργο της αποκατάστασης, σύμφωνα με τη σύμβαση με τον εργολάβο, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020. Αυτό που κατάφερε η δήμαρχος ως πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ, είναι να καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου, με παράλληλη τροποποίηση της ΑΕΠΟ, ώστε όλο αυτό το διάστημα να πέφτουν νέα σκουπίδια στο έργο της αποκατάστασης. Η αποκατάσταση δηλαδή, να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτραπεί, από το παράθυρο, να ανοίξει και πάλι η λειτουργία της χωματερής. Δημιουργώντας ένα άτυπο 4ο κύτταρο στη συνένωση των δύο υπό αποκατάσταση κυττάρων. Και απ’ ότι φαίνεται το έργο αυτό δε θα ολοκληρωθεί ούτε μέχρι το τέλος της χρονιάς που λήγει και η παράταση.
4) Με ακόμα περισσότερο θράσος αναφέρει σαν επίτευγμα την επικαιροποίηση της μελέτης πυρασφάλειας στην εγκατάσταση του Τεμπλονίου. Που χρειάστηκαν δύο φωτιές, για να γίνει γνωστό σε όλους ότι η άδεια από την πυροσβεστική έχει ανακληθεί από το 2018 και κανείς μέχρι τις πυρκαγιές δεν ενδιαφέρθηκε για την υποχρέωση που έχει ο ΣΥΔΙΣΑ να ανανεώσει την άδεια αυτή. Και σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι παρουσιάζει σαν επίτευγμα την υλοποίηση της αυτονόητης υποχρέωσης κάθε εργοταξίου να έχει άδεια πυροπροστασίας.
5) Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι, παρά το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν όσον αφορά τη δημοπράτηση του εργοστασίου, η εισήγηση πανηγυρίζει για το «χρόνο ρεκόρ», όπως αναφέρεται, που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου αυτού.
Με ψέματα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο λόγος που χρειάζεται η μεταφορά είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το εργοστάσιο. Ψεύδεται όταν λέει ότι το εργοστάσιο αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Κέρκυρας στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο λόγος που χρειαζόμαστε την μεταφορά είναι ότι δεν υπάρχει ΧΥΤ στο νησί μας, που να μπορεί να υποδεχτεί τα απορρίμματα. Και ο λόγος που χρειάζεται η μεταφορά, δεν είναι για να γίνει το εργοστάσιο, αλλά για να δοθεί ο χρόνος να οργανωθεί ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα πρόληψης, επανάχρησης, διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Επίσης η στάση της όσον αφορά το νέο ΦΟΔΣΑ μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει, καθώς στο Δ.Σ. του Νοεμβρίου εισηγήθηκε την διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου απέναντι στο Διαβαθμιδικό Φόδσα με παράλληλη ολοκλήρωση όλων των δημοπρασιών από τον απερχόμενο. Ταυτόχρονα στο δια περιφοράς κατεπείγον Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 04/12/20 ζήτησε να δοθούν εκατό χιλιάδες ευρώ, ως συνεισφορά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου οργανισμού. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ και στα δύο Δημοτικά Συμβούλια ψήφισε παρών, καθώς η όψιμη σύγκρουση της κα. Δημάρχου με την κα. Περιφερειάρχη, εντάσσονται σε μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες εντός του πλαισίου της ΝΔ και δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα του Δήμου και των συνδημοτών μας.

Σχετικάθέματα

Καθαριότητα των σχολείων και υποδομές στο επίκεντρο της συνάντησης Εκκίνησης-ΣΕΠΕ

Πέμπτη, 28/01/2021

Εκκίνηση: Δεν αποδεχόμαστε την συντριβή των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Πέμπτη, 28/01/2021

“Η Κέρκυρα έχει φτάσει κάτω από το σημείο μηδέν στη διαχείριση των απορριμμάτων”

Δευτέρα, 18/01/2021

 

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Άλλες δημοσιεύσεις

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καθαριότητα των σχολείων και υποδομές στο επίκεντρο της συνάντησης Εκκίνησης-ΣΕΠΕ

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 28/01/2021
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΣΑ: Επερώτηση για την αποκατάσταση πρόσβασης στο Μύρτο

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 28/01/2021
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκκίνηση: Δεν αποδεχόμαστε την συντριβή των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 28/01/2021
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επερώτηση της ΛΑΣΥ για την πορεία των έργων αποκατάστασης στην Κεφαλονιά

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 28/01/2021
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικαπιταλιστική Αριστερά: Πάρτε πίσω τις χουντο-απαγορεύσεις

Κείμενο: CorfuPress.com
Πέμπτη, 28/01/2021
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Κράτσα για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Κείμενο: CorfuPress.com
Τετάρτη, 27/01/2021
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολογισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας

Κείμενο: CorfuPress.com
Τετάρτη, 27/01/2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Ανώνυμος στο Κορονοϊός: H Γερμανία εγκαινιάζει τη μονοκλωνική θεραπεία: “Τα εμβολια δεν σωζουν τη κατασταση!Τα φαρμακα ειναι πολυ πιο αξιοπιστα και οπου δοκιμαστικαν εφεραν θετικο αποτελεσμα και μαλιστα χωρις…” Ιαν 25, 21:23
  • Avatar Ανώνυμος στο Στην Πάρνηθα επιτρέπεται, στον Αίνο της Κεφαλονιάς απαγορεύεται!: “Απο τη στιγμη που ανελαβε το ρολο του φοροεισπρακτορα κανει αριστα τη δουλεια της!Εαν πραγματικα ηθελαν να μας προστατευσουν θα…” Ιαν 25, 13:52
  • Avatar Ανώνυμος στο Στην Πάρνηθα επιτρέπεται, στον Αίνο της Κεφαλονιάς απαγορεύεται!: “Και πολύ καλά σας έκανε η αστυνομία. Την δουλειά της κάνει.” Ιαν 25, 09:23
  • Avatar Ανώνυμος στο Το Brexit φέρνει διακοπές με βίζα και… έξτρα κόστος!: “Πολυ σωστος!!!..για να δουμε οι υπευθυνοι του νησιου μας θα τον ακουσουν η μονο θα κλαιγονται….” Ιαν 18, 03:44
  • Avatar Ανώνυμος στο Δέκα άδειες για νέα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα το 2020: “Αρχιζει και Σκαει η φουσκα..ο ΟΕΑΔ εχει πεταξει ηδη εξω απο το Επιδομα Ανεργιας πολλους υπαλληλους τουριστικων γραφειων καθως και…” Ιαν 18, 03:42

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com