• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 27/01/2023
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο «θρίλερ» με θάνατο στο Νοσοκομείο: Αρνητικό το τεστ κορονοϊού, σίγουρα λοιμώδες απαντά ο Ιατροδικαστής

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τρίτη, 31/03/2020

Για προφανές περιστατικό με χαρακτηριστικά προσβολής από τον κορονοϊό κάνει λόγο ο Ιατροδικαστής σχετικά με το θάνατο Αλβανίδας υπηκόου, την ώρα που το Νοσοκομείο αρνείται να χαρακτηριστεί ως λοιμώδες και να σφραγιστεί το φέρετρο, καθώς το τεστ που είχε γίνει ήταν αρνητικό…

 

 

Ο θάνατος μίας υπηκόου Αλβανίας που διέμενε στην Κέρκυρα και τη σορό της οποίας οι δικοί της θέλουν να μεταφέρουν στη γειτονική χώρα για να ταφεί, έχει προκαλέσει νέα αναστάτωση στο χώρο των υπηρεσιών υγείας στην Κέρκυρα αφού, παρά τη γνωμάτευση των ιατρών του Νοσοκομείου, ο Ιατροδικαστής θεωρεί πως η κλινική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα όπως οι ακτινογραφίες δείχνουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό ο θάνατός της να επήλθε από προσβολή από τον ιό Covid-19.

Σχετικάθέματα

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 168 νεκρούς από Covid και 2 από γρίπη

Πέμπτη, 26/01/2023

Αχρηστεύουν δια… της μετακινήσεων το (νέο) θάλαμο αρνητικής πίεσης;

Τετάρτη, 25/01/2023

Μετάλλαξη Όρθρος: Ξαφνικά 93 κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Πέμπτη, 19/01/2023

 

Το τεστ ήταν αρνητικό

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ιατροδικαστής Ι. Αϊβατίδης στα τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα είχε προβλήματα υγείας και απεβίωσε στις 26 Μαρτίου σε θάλαμο του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώ πριν το θάνατό της είχε διενεργηθεί το τεστ για κορονοϊό.
Η αιτία θανάτου υπογράφεται από εφημερεύοντα ιατρό και όχι από θεράποντα, και δεν παραπέμπει σε λοιμώδες νόσημα αλλά από αυτοάνοσο.
Επειδή στο συγκεκριμένο περιστατικό ζητήθηκε να γίνει επαναπατρισμός της σορού στην Αλβανία, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία είναι αρμόδια για την υπογραφή της έγκρισης μεταφοράς και τον έλεγχο της διαδικασίας ταρίχευσης.

 

Αϊβατίδης: Εξετάσεις και ακτινογραφίες διαψεύδουν το τεστ

Το πιστοποιητικό θανάτου έβαλε σε υποψίες τον ιατροδικαστή, ο οποίος όπως δήλωσε, ζήτησε και πήρε τα στοιχεία της νοσηλείας με τις εργαστηριακές εξετάσεις και τις ακτινογραφίες, οι οποίες τον οδήγησαν να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να μιλήσει με εξειδικευμένο ιατρό. Κατά τον κ. Αϊβατίδη, η απάντηση που πήρε και η οποία είναι ηχογραφημένη αφού καταγράφονται όλες οι συνομιλίες του ΕΟΔΥ με πολίτες και ιατρούς, είναι ότι το τέστ είναι δυνατό να βρει αρνητικό. «Η εικόνα της ακτινογραφίας είναι η τυπική εικόνα που παρουσιάζεται σε ασθενείς με κορονοϊό, όπως μου επιβεβαίωσαν και συνάδελφοι ακτινολόγοι τους οποίους συμβουλεύτηκα».
Ο κ. Αϊβατίδης υποστήριξε ότι για περιπτώσεις νοσηλευομένων σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομειακό θάλαμο, η διενέργεια ενός τεστ έχει μικρότερη ευαισθησία από την όλη κλινική εικόνα, το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων και τις ακτινογραφίες και αξονικές.

 

Υπ. Υγείας Αλβανίας: Σφραγίστε το φέρετρο!

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, επειδή επιχείρησε να επικοινωνήσει ακόμα και με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να θέσει το θέμα της άρνησης του Νοσοκομείου να γίνει διαχείριση του περιστατικού με τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για λοιμώδη νοσήματα, απέστειλε ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας, οι υπηρεσίες του οποίου θα παραλάβουν το φέρετρο, απ΄ όπου και πήρε απάντηση ότι πρόκειται για λοιμώδες περιστατικό και ότι το φέρετρο θα πρέπει να σφραγιστεί και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται για μεταδοτικό νόσημα.

 

Καταγγέλλουν τον Ιατροδικαστή για καθυστέρηση οι συγγενείς

Η οικογένεια της θανούσας πάντως, προχώρησε σε καταγγελία κατά του Γ. ΑΪβατίδη στα τηλεοπτικά κανάλια της Κέρκυρας, για το ότι δεν απελευθερώνει τη σορό προκειμένου να γίνει ο επαναπατρισμός.
Ωστόσο, ο κ. Αϊβατίδης υπογραμμίζει ότι δεν είναι στην πρόθεσή του να ταλαιπωρήσει την οικογένεια, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα και πληροφορίες ότι η γυναίκα βρέθηκε πρόσφατα στην Ιταλία, την ώρα που οι συγγενείς της κάνουν λόγο για παρουσία της στην Κέρκυρα για τουλάχιστον ένα μήνα και πως είχε πολύ επιβαρημένη υγεία από πολύ σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Διαφωνία με τους γιατρούς του νοσοκομείου

Ο Ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο ίδιος δεν εικάζει αλλά θεωρεί με βεβαιότητα πως η ακτινογραφία και οι εξετάσεις προσδίδουν χαρακτηριστικά κορονοϊού στο περιστατικό.
Από την άλλη πλευρά, πηγές από το Νοσοκομείο Κέρκυρας υπογραμμίζουν ότι ο θάνατος επήλθε από ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, ένα αυτοάνοσο για το οποίο οι θεράποντες ιατροί γνώριζαν ότι επρόκειτο να οδηγήσει στην απώλεια της ζωής του θύματος και πως δεν πρόκειται για κορονοϊό, αφού το τεστ που διενεργήθηκε βγήκε αρνητικό.

 

Εκκρεμεί η μήνυση

Ας σημειωθεί ότι εκκρεμεί η μηνυτήρια αναφορά κατά κάθε υπευθύνου που είχε υποβάλλει ο Γ. Αϊβατίδης για το θάνατο στον Ποταμό της Κέρκυρας για τον οποίο το Νοσοκομείο και η 6η ΥΠΕ αρνήθηκαν να διενεργηθεί νεκροψία, παρ΄ ότι δεν είχε γίνει καμία γνωμάτευση από ιατρό για τα αίτια του θανάτου.
Τότε, 9 ημέρες μετά, λόγω της άρνησης του Ιατροδικαστή να υπογράψει την αποδέσμευση της σορού, του αφαιρέθηκε η υπόθεση και το Νοσοκομείο προχώρησε στην απόδοση για ταφή…

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

We Remember: To San Giacomo φωτίστηκε για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 26/01/2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Παπαδόπουλου με τα σωματεία εκμισθωμένων Ε.Ι.Χ. οχημάτων

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 26/01/2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Alert από το 112 στους κατοίκους της Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 26/01/2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα του Δήμου για την υγεία…

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 26/01/2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αποφάσεις της ΓΣ του Συλλόγου Γονέων ΔΙΑΠΛΟΥΣ

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 26/01/2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Κυριακή κόβει την πίτα του ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 26/01/2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Μητροπολίτης Κέρκυρας θα τελέσει μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 25/01/2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar JOHN στο Πόσο δραστήριοι είναι οι Ιόνιοι βουλευτές; Ο «πρωταθλητής» Αυλωνίτης, ο “αθόρυβος” Ακτύπης: “Στις κοκορομαχιες εντυπωσιασμού είναι πρώτοι,σε θέματα ουσίας και απεγκλωβισμού της χώρας από τη μέγγενη τής καταστροφής που μας επεβλήθη μέσω…” Ιαν 26, 01:37
  • Avatar Κερκυραιος Πολιτης στο Γκίκας: Mαζί με Μητσοτάκη στα εγκαίνια των SSI στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία: “Με τοσα αεροπλανα οι τιμες στα ραφια θα φτασουν πιο πανω κι απο το θεο στο τελος. Καταντια.” Ιαν 24, 20:12
  • Avatar Μάριος Καλογερόπουλος στο Ένα γουρουνάκι βολτάρει στο Μον Ρεπό: “Έτσι όπως κατάντησαν το Βοτανικό Κήπο της Παλαιόπολης οι δημοτικοί “ηγέτες” για το γουρουνάκι πλέον είναι ο φυσικός χώρος του…” Ιαν 22, 20:32
  • Avatar Akis στο Ένα γουρουνάκι βολτάρει στο Μον Ρεπό: “Το γουρούνι είναι από τα Χριστούγεννα στο Μον Ρεπό και κόβει βόλτες…..” Ιαν 22, 16:46
  • Avatar BAGELHS ALAMANOS στο Στο χείλος του γκρεμού το ΕΣΥ – Γέννες με “ατομική ευθύνη” και διακομιδές με καρότσα: “Αυτό πού περιγράφετε στο άρθρο ειναι μέρος της κατάστασης που υπάρχει στο σύστημα υγείας σε όλοι την χώρα. Μόνο που…” Ιαν 19, 20:06

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Το περιεχόμενο προστατεύεται απο τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας