• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 09/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Σκουρλέτης από Κέρκυρα: Ο ελληνικός λαός να συγκρίνει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό των προηγούμενων

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Παρασκευή, 28/06/2019
A A

“Για μας ο εύκολος στόχος εδώ στην Κέρκυρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Ο δύσκολος στόχος είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα σε όλη την Ελλάδα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν τις περιόδους διακυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων επισημαίνοντας ότι «είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
«Στις 7 του Ιουλίου δεν ψηφίζουμε για να στείλουμε αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο Ψηφίζουμε για μια κυβέρνηση που θα κληθεί με βάση τις νέες συνθήκες, εντελώς διαφορετικές που υπήρχαν την τελευταία δεκαετία, να καταθέσει το πρόγραμμα και το σχέδιο της για την επόμενη περίοδο. Είναι γεγονός ότι έχουμε την άνεση να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να κινδυνεύει να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, και αυτό πιστώνεται θετικά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε μέσα σε αντίξοες, δύσκολες συνθήκες να σταθεροποιήσει την οικονομία και να ανοίξει νέους δρόμους για την κοινωνία και την οικονομία. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να θυμηθούν ποιοι έχουν τη βασική ευθύνη που η χώρα και ο λαός της οδηγήθηκε στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, μεταπολεμικά, τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτές οι δυνάμεις έχουν ονοματεπώνυμο, λέγονται παλαιός δικομματισμός, και είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές δεν είναι ένα μνημόσυνο της προηγούμενης περιόδου, ούτε θα πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτό. Θέλουμε να καλέσουμε τον ελληνικό λαό να συγκρίνει τις περιόδους διακυβέρνησης, το κυβερνητικό έργο της δικιάς μας κυβέρνησης με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης μας. Κάναμε πράξη να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που ήταν το αποτέλεσμα της βαθειάς οικονομικής κρίσης, τους 2.500 ανασφάλιστους, να πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν το χρειάζονται. Βάλαμε μπροστά πράγματα που αφορούνε το κτηματολόγιο, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, τον εκσυγχρονισμό της, αλλά και στην εκπαίδευση. Δώσαμε δικαιώματα σε κοινωνικές κατηγορίες που ήταν στο περιθώριο. Διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, μεταπολεμικά. Αυτό ήταν προτεραιότητα μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σκουρλέτης στρέφοντας τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για «κυλιόμενο πρόγραμμα», που «κάθε μέρα μεταβάλλεται και ταυτόχρονα μεταμφιέζεται» ενώ ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης «μασάει τα λόγια του».
«Βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση, έχουμε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα που είναι σαν «τις κυλιόμενες σκάλες». Κάθε μέρα μεταβάλλεται και ταυτόχρονα μεταμφιέζεται … Και όταν καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, να απαντήσει αν πράγματι πιστεύει στην ανάγκη της εφταήμερης εργασίας, μας απάντα πως « δεν είναι αυτό που νομίζετε, μιλήσαμε για την εφταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων». Όταν τον καλούμε να μας πει αν περισσεύουν γιατροί στα νοσοκομεία, αν περισσεύουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία, τότε «μασάει» τα λόγια του. Όταν του λέμε τι γίνεται με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό, που υπάρχει στο πολυσέλιδο πρόγραμμά σας «το ψάχνουμε και δεν υπάρχει τίποτε». Και όταν αποκαλύπτεται ότι η πρόταση του είναι για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, τότε για άλλη μία φορά μασούν τα λόγια τους. Η ΝΔ προωθεί το μεγαλύτερο deal αυτή τη στιγμή με επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιωτικά, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, εις βάρος του δημοσίου χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
Αναφέρθηκε επίσης στις φοροαπαλλαγές σχολιάζοντας ότι «η ΝΔ παραφράζοντας τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» περίπου λέει ότι φοροαπαλλαγές υπάρχουν. Φοροαπαλλαγές κάθε είδους», και τόνισε: «Εμείς ήμασταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο των στοχευόμενων φοροαπαλλαγών, με μέτρα συγκεκριμένα, κοστολογημένα, τα οποία βασίζονται σε ένα ρεαλιστικό εφαρμόσιμο σχέδιο, που δεν θέτουνε σε κίνδυνο την ίδια την οικονομία».
Όσον αφορά το «ναυάγιο» του δημοσίου διαλόγου των πολιτικών αρχηγών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε τις ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει να μην αναμετρηθούν πάνω στο πεδίο των συγκεκριμένων προγραμματικών προτάσεων και φοβούνται το διάλογο όπως «ο διάβολος το λιβάνι».
Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε και για την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της περιφέρειας, δίνοντας ως παράδειγμα τα Περιφερειακά Συνεδρία που έγιναν σε όλη τη χώρα.
«Διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα στη βάση του οποίου για πρώτη φορά έγινε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακής στρατηγικής. Αυτό είναι το αποτύπωμα της δικής μας αντίληψης και διαλόγου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους», είπε και προσέθεσε: «Μπορούμε σήμερα να λέμε πως μετά από χρόνια, μπορούμε να ελπίζουμε ξανά».
Κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για επαναληπτικές εκλογές το Δεκαπενταύγουστο, ο κ.Σκουρλέτης τις χαρακτήρισε «πλάκα», ενώ είπε πως «οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Κυριάκου Μήτσοτακη δείχνουν την αμφιβολία της ΝΔ για το αποτελέσματα των επικείμενων εθνικών εκλογών.
«Ως πλάκα μπορεί να το πει κανείς, ότι αν δεν έχει μία καθαρή ισχυρή εκλογή θα πάει τον Δεκαπενταύγουστο για εκλογές. Νομίζω ότι πέρα από την εξόφθαλμη σκοπιμότητα αυτής της τοποθέτησης εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει μία συσπείρωση στους ψηφοφόρους του. Αν κανείς σκεφθεί ότι το εκλογικό σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή με το μπόνους των 50 εδρών -ακόμη και στο κόμμα που είναι με μία ψήφο μπροστά το δίνει-, οι δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης είναι δεδομένες … Άρα προς τι λοιπόν αυτή η τοποθέτηση, η οποία μόνο ανησυχία μπορεί να δημιουργεί και στην ίδια την οικονομία της χώρας; Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι ένας ψεύτικος εκβιασμός ο οποίος δείχνει ένα άλλο φόβο. Δείχνει ένα φόβο συσπείρωσης των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας, διότι είναι άλλο να ψηφίζεις για ευρωεκλογές, άλλο να έχεις μπροστά σου να αντιμετωπίσεις τη σοβαρότητα των εθνικών εκλογών. Μάλλον λοιπόν δείχνει αμφιβολίες, και όχι αύτη τη μεγάλη σιγουριά που εκπέμπεται από τη ΝΔ για το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου» σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη» και πως «ο προοδευτικός κόσμος δικαιούται με την ψήφο του ελληνικού λαού να συνεχίσει αυτή την πορεία ανόρθωσης της χώρας».
«Θεωρούμε ότι ο κόσμος έχει μνήμη, αυτό που ζητούν οι αμνήμονοι πολίτες δε πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, μπορεί να θυμάται, να συγκρίνει, να απαιτήσει να δει προγράμματα και να κάνει τελικά τις επιλογές του. Υπάρχουν δύσκολοι και εύκολοι στόχοι στις εκλογές, εδώ έχουμε και τα δύο. Για μας ο εύκολος στόχος εδώ στην Κέρκυρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Ο δύσκολος στόχος είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα σε όλη την Ελλάδα. Και τα δύο όμως είναι εφικτά γιατί πραγματικά πιστεύουμε στην ωριμότητα των Ελλήνων πολιτών, πιστεύουμε στην ικανότητά τους να διακρίνουνε ποιοι τελικά θεωρούνε ότι η Ελλάδα κληρονομικά και δικαιωματικά τούς ανήκει, και ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να κοιτάνε τον κόσμο στα μάτια και να του λένε ότι με ανιδιοτέλεια θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, βελτιώνοντας τυχόν λάθη, αντιφάσεις, παραλήψεις. Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος δικαιούται με την ψήφο του ελληνικού λαού να συνεχίσει αυτή την πορεία ανόρθωσης της χώρας».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κέρκυρα, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης είχε συνάντηση το μεσημέρι με τον αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Τσούκα, ως εκπρόσωπου του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στη συνέχεια επισκέφθηκε τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβο Κακαβίτσα, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία, στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Σκουρλέτης: Θέλουμε πολλά νέα μέλη με ουσιαστικά δικαιώματα και όχι νέους followers

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 05/08/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Το πρόγραμμα Σκουρλέτη στην Κέρκυρα

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 28/06/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική εκδήλωση με Σκουρλέτη στην Κέρκυρα

by CorfuPress.com
Τρίτη, 25/06/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Διάσπαση Δήμου με… «προίκα» υποσχέθηκαν στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης, Σκουρλέτης

by CorfuPress.com
Κυριακή, 03/03/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Με Σκουρλέτη, η περιφερειακή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 15/10/2018
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Σκουρλέτης για γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 27/08/2018
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Κλεισθένης»: Πιο πολλά λεφτά σε Κέρκυρα λόγω μεγάλου οδικού δικτύου;

by NewsDesk
Τετάρτη, 04/07/2018
Next Post

Στην Κέρκυρα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fitness Παίδων-Κορασίδων

Βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το ασφαλιστικό

Comments 1

  1. Avatar JOHN says:
    6 έτη ago

    Το εργο του ΣΥΡΙΖΑ ειναι πιστη εφαρμογη των μνημονιων και ενα τριτο με υπογραφη Τσιπρα!Οτι δεν μπορεσαν να εφαρμοσουν οι Σαμαρο-Βενιζελοι λογω φθορας το τελειωσαν οι Τσιπρο-Καμενοι με ωραιο αριστερο περιτυληγμα!Και τωρα διαλαλουν οτι φυγαμε απο τα μνημονια,αλλα οι μνημονιακοι νομοι ισχυουν στο ακεραιο!Η αντιφαση και η πολιτικη απατη σε ολο της τα μεγαλειο!Αυτα που οι μνημονιακες κυβερνησεις υπεγραψαν δεν τολμουν να τ αναφερουν και ισχυουν εως οτου αποπληρωθει το 70% των δανειων,πραγμα το οποιο δεν εχουν τους αδενες να το ανατρεψουν!Με αυτα τα δεδομενα η τοικα,οι θεσμοι και ολο το κουμασι του ιερατειου των Βρυξελων και του Βερολινου θα ειναι εδω να μας πινει το αιμα για πολλα χρονια,εως οτου βρεθει ο ηγετης που θα τους βροντοφωναξει-εως εδω και μη παρεκει-!!!!Αυτο ειναι και το ζητουμενο της εκλογικης αναμετρησης της 7ης Ιουλιου,ας το τολμησουμε να τον αναδειξουμε,αξιζει το κοπο!!!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Στήν περίπτωση κατά τήν οποία πραγματοποιηθεί συμφωνία μέ τήν Αλβανία γιά νερό από τό Γαλάζιο Μάτι, θά αρκεστώ νά πώ…” Μάι 8, 11:45
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Οξύνονται οι αντιδράσεις για την υπόκλιση Μαχειμάρη στον Ράμα! (VIDEO): “Θα φερει “νερο” απο την Αλβανια, χωρις διακρατικη συμφωνια, λογω επικυψεων. Αυτο θα πουλαει απο μεθαυριο στους σανοφαγους ψηφοφορους.” Μάι 7, 06:09
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Έκτακτη συνάντηση Τρεπεκλή-Πουλημένου: Το Αχίλλειο είναι μνημείο και δεν πωλείται!: “Αν αναλάβει ό Δήμος καί ό Δήμαρχος νά τό συντηρήσει…..βράσε ρύζι !!” Μάι 3, 10:25
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ήρθαν τα μεταλλικά στοιχεία για το Θέατρο “Ρ. Βλαχοπούλου”: “Ας ελπίσουμε ότι δέν θά προλάβουν νά σκουριάσουν…διότι τότε ίσως “χρειασθούν” χρήματα γιά τό ξεσκούριασμα !” Μάι 3, 10:21
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Γκίκας για Χειμαριώτη: Δίκιο για τις καθυστερήσεις, υπάρχουν “υπαιτίοι” και εντός των τειχών…: “Σύμφωνα μέ τίς δηλώσεις τού Κου Γκίκα έχουν κατά καιρούς δοθεί χρηματοδοτήσεις γιά τήν ύδρευση μέ τά εξής ποσά: 350.000…” Μάι 3, 09:56

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .