Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
    Eκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας
    16/10/2026 12:41
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Φωτιά σε επαγγελματικό σκάφος στη μαρίνα Γουβιών
    16/10/2026 19:51
    ΔΣΚ: Συνδιοργάνωσε διεθνές νομικό συνέδριο στη Νάπολη
    16/10/2026 19:39
    Έκτακτες εργασίες εκσκαφής από τον ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ευαγγελιστρίας
    16/10/2026 19:10
    Mαθηματικοί διαγωνισμοί στην Κέρκυρα στις 6 Νοεμβρίου για Γυμνάσιο και Λύκειο
    16/10/2026 12:38
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026 19:22
    Στον Ορφέα η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
    15/10/2026 18:45
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026 17:47
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
Ανάγνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας σε Αλεξάκη, Ποζίδη: Με το ΚΙΝΑΛ ή… ουρά της ΝΔ;
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας σε Αλεξάκη, Ποζίδη: Με το ΚΙΝΑΛ ή… ουρά της ΝΔ;

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, αφού συνεδρίασε τη Δευτέρα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξιστορεί τα γεγονότα περί των όσων έχουν συμβεί με αφορμή τη "διαφαινόμενη συνεργασία Επτανησιακής Πρωτοβουλίας και της παράταξης Κράτσα" όπως λέει και καλεί Αλεξάκη-Ποζίδη να επιλέξουν μεταξύ ΚΙΝΑΛ και... ουράς του συνδυασμού της ΝΔ στην Περιφέρεια.

NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 17/09/2019 11:07
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, αφού συνεδρίασε τη Δευτέρα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξιστορεί τα γεγονότα περί των όσων έχουν συμβεί με αφορμή τη “διαφαινόμενη συνεργασία Επτανησιακής Πρωτοβουλίας και της παράταξης Κράτσα” όπως λέει και καλεί Αλεξάκη-Ποζίδη να επιλέξουν μεταξύ ΚΙΝΑΛ και… ουράς του συνδυασμού της ΝΔ στην Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση της ΔΟ του ΠΑΣΟΚ

Τα γεγονότα :       
Την Πέμπτη 12/09/2019 η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας εκδίδει ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζεται η διαφωνία μας για τη διαφαινόμενη συνεργασία της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», που υποστηρίχτηκε από το ΚΙΝΑΛ στην Π.Ι.Ν., με την παράταξης της κας Κράτσα.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ Αλεξάκης σε παρέμβασή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, υποστηρίζει ότι οι όποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει για την επίτευξη συνεργασίας με την παράταξη της κας Κράτσα, έχουν γίνει μετά από διαρκή συνεννόηση με τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ και τις αρμόδιες επιτροπές του, επικαλούμενος μάλιστα και την ιδιότητά του ως μέλος της Κ.Ε.
Επιπλέον, επιβεβαιώνει ότι οι συζητήσεις με την κα Κράτσα είναι προχωρημένες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να ενημερώσει τον Κερκυραϊκό λαό για το πλαίσιο βάσει του οποίου διεξάγονται αυτές οι συζητήσεις.
Προφανώς δεν ένιωσε την υποχρέωση να ενημερώσει το σύνολο των συνεργατών του, των κομματικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ και τελικά τους πολίτες  που τον ψήφισαν  για το πλαίσιο και τους στόχους αυτής της επιδιωκόμενης συνεργασίας.
Αντί λοιπόν να απαντήσει πολιτικά και επί της ουσίας, επιδίωξε να απαξιώσει το ρόλο της ιστορικής Δ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, αφήνοντας μάλιστα  να εννοηθεί (με απειλητικό ύφος) ότι θα διερευνήσει κατά πόσο νομιμοποιείται η οργάνωσή  μας να παίρνει δημόσια θέση για σοβαρά πολιτικά ζητήματα.
Την επομένη, ο κος Ποζίδης επιλέγει να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω και με παρεμβάσεις του σε τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζει  πως η συνεργασία γίνεται σε συνεννόηση με τα υψηλότερα κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σχετικά  είναι ενημερωμένη και η Πρόεδρος  Φ. Γεννηματά. (Με επόμενη δήλωση του, επιδίωξε να «θολώσει» τα νερά, υποστηρίζοντας ότι τελικά δεν εννοούσε αυτό που όλοι οι άλλοι καταλάβαμε….).
Την Παρασκευή 13/09/2019 συνεδρίασε η  Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΚΙΝΑΛ και  έλαβε  ομόφωνη απόφαση να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας θα εκφράζεται η διαφωνία της για την επικείμενη συνεργασία, ενημερώνοντας αρμοδίως τα κεντρικά όργανα του κόμματος.
Το Σάββατο 14/09/2019 , ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  Δ. Μπιάνκης, σε δημόσια παρέμβασή του εξηγεί και εκείνος  τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί ξεκάθαρα με αυτή τη συνεργασία, καυτηριάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αυτή μεθοδεύεται. Επίσης το μέλος της Κ.Ε , Ισμήνη  Μώρου σε τηλεοπτική παρέμβασή της  τοποθέτησε το θέμα σε πολιτική και ιδεολογική βάση και διαφώνησε με την επικείμενη συνεργασία.
Παρόλα αυτά, οι κ.κ. Αλεξάκης – Ποζίδης, συνεχίζουν να αγνοούν προκλητικά τα όργανα του ΚΙΝΑΛ στην Κέρκυρα, επιμένουν να εκτίθενται και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, συγκρούονται με τα Τοπικά Μ.Μ.Ε., ενώ μέχρι σήμερα αδυνατούν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα καίρια πολιτικά ερωτήματα που δημόσια τους έχουν τεθεί.
Με απλά λόγια, οι κ.κ. Αλεξάκης-Ποζίδης, με τους χειρισμούς τους έχουν προκαλέσει σοβαρό πολιτικό ζήτημα που μόνον ζημία προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ και την παράταξη που αυτό στήριξε στις εκλογές για την ΠΙΝ. Το πρόβλημα δε,  λαμβάνει ακόμη πιο μεγάλες διαστάσεις όταν αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει κεντρική γραμμή συνεργασίας των παρατάξεων του ΚΙΝΑΛ με τις εκλεγμένες αυτοδικοικητικές παρατάξεις  της Ν.Δ., εμπλέκοντας ακόμη και την Πρόεδρο Φ. Γεννηματά.
Αλαζονεία, ερασιτεχνισμός, ανευθυνότητα, εξουσιομανία, ναρκισσισμός ;
Μαζί με την παράταξη όμως, χρησιμοποίησαν και όλους εκείνους που πίστεψαν στο «όνειρο» συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιοι, χρησιμοποίησαν τα στελέχη της παράταξης που αγωνίστηκαν για την επιτυχία των ψηφοδελτίων μας, εξαπατώντας τους πολίτες που με την ψήφο τους πίστεψαν σε μια νέα αρχή, σε μια αυτόνομη πορεία, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης.
Με βάση αυτά τα γεγονότα, η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, αφού συνεδρίασε την Δευτέρα 16/09/2019 μαζί με καταξιωμένα αυτοδιοικητικά στελέχη του χώρου μας,  εκφράζοντας την γνώμη της συντριπτικής  πλειοψηφίας των ιστορικών στελεχών της, αλλά και των πολιτών που εμπιστεύτηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, απευθύνει δημόσιο κάλεσμα προς τους κ. κ. Αλεξάκη – Ποζίδη ώστε να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως εκλεγμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ ή θα συνεχίσουν ως ανεξάρτητοι, συνεργαζόμενοι με την παράταξη της Ν.Δ.
Εάν όμως αποφασίσουν να λειτουργούν εντός του πολιτικού πλαισίου που υπηρετεί το ΚΙΝΑΛ, οφείλουν να σεβαστούν τις διαδικασίες, να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν συντεταγμένα με τα όργανα και τα στελέχη του, να τιμήσουν εμπράκτως όλους εκείνους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο.
Επιτέλους, ας πάψουν να «χαράζουν πολιτική» μέσω δηλώσεων σε τοπικά ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ας καταλάβουν επιτέλους ότι ήδη έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημία στην αξιοπιστία του ΚΙΝΑΛ.
Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η πορεία που επέλεξαν να ακολουθήσουν τους έχει εκθέσει στην κοινωνία της Κέρκυρας, ενώ τους οδηγεί με γρήγορα βήματα στην πολιτική τους απομόνωση, δεδομένης της επιλογής τους να λειτουργήσουν καιροσκοπικά ως η ουρά της παράταξης της Ν.Δ. στην Π.Ι.Ν.!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tρoπολογία ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ΦΠΑ στα μικρά νησιά του Ιονίου
Αλεξάκης: Block 2, η Κέρκυρα δεν μπορεί να παραμένει θεατής
ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Η Κέρκυρα και η Ελλάδα αξίζουν περισσότερα
Αλεξάκης: Το Δημοτικό Ωδείο εκπέμπει SOS
ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Αποχαιρετισμός στη συντρόφισσα Χριστίνα Λούβρου
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 17 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Αίθριος με λίγες νεφώσεις ο καιρός στην Κέρκυρα το Σάββατο
  • Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
  • Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυλωνίτης: Η νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ, η μόνη απάντηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης

22/09/2026 00:05

Αλεξάκης: Το πρόβλημα δεν γεννήθηκε σήμερα και οι ευθύνες δεν διαγράφονται

18/09/2026 19:12

Κι επίσημα, στο ΠΑΣΟΚ ο Αυλωνίτης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την πολιτική αλλαγή»

18/09/2026 13:18

Ανδρουλάκης για προσχωρήσεις: «Στη μάχη για την πολιτική αλλαγή ευπρόσδεκτοι όλοι που θα αγωνιστούν δίπλα μας με κοινές αρχές»

13/09/2026 15:57
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise