Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Ξεπούλησαν τον κόπο του ελληνικού λαού στα funds
    05/11/2026 19:00
    Μπιάγκης: Το ιδιωτικό χρέος δεν εξαφανίστηκε, απλώς άλλαξε διεύθυνση
    04/11/2026 20:55
    Αυλωνίτης: Δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας
    04/11/2026 20:51
    Tα Ιόνια Νησιά προβάλλουν ασφάλεια και σταθερότητα στη WTM
    04/11/2026 20:48
    Σύσκεψη κλαδικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κέρκυρα
    04/11/2026 18:31
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    «Επενδύοντας στο Αύριο»: Τα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας για την υπογεννητικότητα
    05/11/2026 23:25
    Τo Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο My Gap Feel & Fill Festival 2026
    05/11/2026 22:22
    Πρόσκληση συμμετoχής στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Επιστήμης της Πληροφορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
    05/11/2026 21:07
    ΕΛΜΕ: Η 3η συνάντηση της ομάδας πεζοπορίας
    05/11/2026 20:54
    ΕΛΜΕ: Την Κυριακή, η 1η Συνάντηση της Ομάδας Ιστορικών Περιπάτων
    05/11/2026 20:52
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Iδιωτικοί Υπάλληλοι: Έκτακτη ΓΣ στις 15/11, απεργία στις 25 Νοεμβρίου
    05/11/2026 21:03
    Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κέρκυρας ζει με κουζινάκι, φουαγιέ και αυλή
    05/11/2026 18:08
    Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει την επίθεση σε μαθήτρια στην Πάτρα
    05/11/2026 18:03
    Tα Ιόνια Νησιά προβάλλουν ασφάλεια και σταθερότητα στη WTM
    04/11/2026 20:48
    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δεν λειτουργεί αποτελεσματικά ο ανταγωνισμός στα καύσιμα – Τι αλλαγές προτείνει
    04/11/2026 19:00
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η ζωή της Ρωξάνδρας Στούρτζα ζωντανεύει επί σκηνής
    05/11/2026 20:58
    Η «ELIZADETH» επιστρέφει στη σκηνή για λίγες παραστάσεις
    05/11/2026 18:13
    Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ιδρύοντας τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Αμερική»
    04/11/2026 18:20
    «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Επιστήμη και στην Εκπαίδευση. Η επίδρασή της στην κοινωνία»
    03/11/2026 23:24
    Ξεκινά το φεστιβάλ σύγχρονου χορού «ION_on move» στην Κέρκυρα
    03/11/2026 18:36
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αγώνες «must win» για ΟΦΑΜ και ΑΕΛ!
    04/11/2026 23:09
    H Αναπτυξιακή του Ιονίου κέρδισε τον ΚΓΣ!
    04/11/2026 22:55
    Μικτές Κέρκυρας: Αρχή με το δεξί…
    04/11/2026 22:41
    Θλίψη! «Έφυγε» o Παύλoς Δράμπαλος!
    04/11/2026 18:41
    Δυναμική παρουσία των νεαρών αθλητών της Κέρκυρας στο Ατομικό Τρίαθλο Κ14
    02/11/2026 21:20
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Σχεδιάζουν τo μέλλον του Νότου «κεκλεισμένων των θυρών» ερημήν των πολιτών!
    04/11/2026 18:02
    Γιατί διαβάζουμε ακόμα δημοσκοπήσεις; Συνέχεια λάθος είναι!
    03/11/2026 21:18
    Ο ρόλoς των Κερκυραίων στο φέγγος του Ι. Καποδίστρια
    03/11/2026 18:50
    Tο «Χωριάτικο», ο Μπεκίρης και το επίδομα θέρμανσης. Ποιος στερεί τον δημοσιονομικό χώρο από την κοινωνία;
    03/11/2026 18:42
    Ακρίβεια χωρίς έλεγχο – Κέρδη για λίγους, βάρος για όλους
    03/11/2026 18:20
Ανάγνωση Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών καταγγέλλει «παρανομίες, αστοχίες και παραλήψεις»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών καταγγέλλει «παρανομίες, αστοχίες και παραλήψεις»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, μετά τη ΓΣ που πραγματοποίησε, στην οποία κατηγόρησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου για «παρανομίες, αστοχίες και παραλήψεις».

NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 25/11/2017 17:28
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, μετά τη ΓΣ που πραγματοποίησε, στην οποία κατηγόρησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου για «παρανομίες, αστοχίες και παραλήψεις».

Αναλυτικά, στη συνέντευξη τύπου ειπώθηκαν τα εξής:

Οι προτάσεις και θέσεις που η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ καταθέτει, θεωρούμε ότι αποτελούν και κοινωνική παρακαταθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας: Αποτύχατε κ. Υπουργέ!
Ο Μπούκας συνεχίζει στην προεδρία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών
Νοσοκομειακοί Γιατροί: Τα 15 προβλήματα της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα…
Διαψεύδει την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΠΑ, αξονικό και μαστογράφο
Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Ο Υπουργός απαξιώνει σκόπιμα τους γιατρούς

Κινούνται σε απόλυτα δημοκρατικό και προοδευτικό πλαίσιο, με μόνο γνώμονα την βελτίωση και ενδυνάμωση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας.

Αποτελεί ανοησία, όλων εκείνων που κάνουν προσπάθειες να μειώσουν την εμβέλεια των θέσεών μας, και διατείνονται ότι όλα αυτά τα λέμε για κομματικές σκοπιμότητες.

Αυτοί δίνουν λόγο στους πάτρωνές τους, εμείς τους πολίτες ενημερώνουμε.

Στη Γενική Συνέλευση την 23/11/2017 καταγράφηκε η δικαίωση θέσεων της επαναλειτουργίας ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων και ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά επιτευχθεί ο στόχος. Μόνο όμως ότι τα δίκαια αιτήματά μας έγιναν κατανοητά και αγκαλιάστηκαν από την κοινωνία, αυτό εμείς θεωρούμε κατάκτηση. Συνεχίζουμε με ένταση τον αγώνα για:

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο 1/100 των θέσεων που προκηρύσσονται κεντρικά, λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία (Ελλάδας και Νομού Κέρκυρας).
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου (θεωρούμε εκ των πραγμάτων ότι θα δικαιωθούμε σύντομα).
  • Να μην κλείσουν Κλινικές ή Τμήματα με την μέθοδο της δήθεν λειτουργικής ενοποίησής τους, γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι απολύτως αντίθετο στα συμφέροντα των υγειονομικών αναγκών των πολιτών. Θα βλάψουν σοβαρά την περίθαλψη των νοσηλευομένων. Το λέμε αυτό, μετά λόγου γνώσεως. Εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον. Τονίζουμε ότι κάθε συρρίκνωση λειτουργίας, μόνο μείωση ιατρικών υπηρεσιών μπορεί να επιφέρει.

Θεωρούμε πλήρως αντιδημοκρατικό, και απολύτως αντισυνταγματικό, το διαχωρισμό Νοσοκομείων σε Α! ζώνη όπου λειτουργούν αρκετοί γιατροί, Β! ζώνη με σχετικά επαρκή αριθμό γιατρών και Γ! ζώνη (στην οποία υπάγεται το Νοσοκομείο μας) όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών.

Αυτό άμεσα σημαίνει άνιση αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας στους έλληνες πολίτες,

Στα τελευταία δέκα χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού μειώνονται συνεχώς.

Περικόπτονται οι χρηματοδοτήσεις του χρόνο με το χρόνο, ενώ αντιθέτως αυξάνεται το μερίδιο των ιδιωτικών δαπανών επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό, με υπαρκτό κίνδυνο το δημόσιο σύστημα να αδυνατεί να παρέχει τις υπηρεσίες του με σχετική επάρκεια (αυτό επισημαίνεται και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν).

Στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή, για το έτος 2018 προβλέπεται νέα περικοπή κατά 363 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης των νοσοκομείων.

Ενώ όλα αυτά είναι γεγονότα που δεν αμφισβητούνται, η κυβέρνηση και δίπλα σε αυτή, διάφοροι κολαούζοι του συστήματος, ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνεται συνεχής βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πώς είναι δυνατόν με λιγότερους γιατρούς και λιγότερα χρήματα να βελτιώνεται το σύστημα υγείας, αυτό το θαύμα μόνο εκείνοι μπορούν να σας το εξηγήσουν. Εμείς αδυνατούμε.

Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκε ο Νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα. Διαπιστώθηκε από όλους του γιατρούς, ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί με τον ήδη υπάρχοντα αριθμό γιατρών στο Νοσοκομείο μας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν και όλα τα επιστημονικά όργανα που συνεδρίασαν για το θέμα (Επιστημονικοί Τομείς, Επιστημονικό Συμβούλιο).

Εξάλλου το ίδιο ομολόγησε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλος, πρώην διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπου παραδέχθηκε ότι «ο νέος νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν γίνουν προσλήψεις γιατρών»

Ορατή και άμεση συνέπεια είναι το Νοσοκομείο μας, εκτός της μεγάλης απόκλισης από την κανονική λειτουργία Κλινικών και Τμημάτων, να μην μπορεί να συντάξει πρόγραμμα εφημεριών που θα καλύπτουν το μήνα.

Πιθανόν να νομοθετήσουν ή με δήθεν ερμηνευτικές εγκυκλίους για όσους δεν κατάλαβαν καλά, στην ουσία να ανατρέψουν το Νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Όλα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Εμείς όμως εξακολουθούμε να μη μπορούμε να διανοηθούμε ότι εγκύκλιοι θα μπορέσουν να ανατρέψουν ή θα διαφοροποιήσουν κύρια άρθρα του Νόμου.

Ο Νόμος, εκτός κάποιων διατάξεων που η Ελληνική Κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο, ιδιαίτερα μετά την οριστική καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με το πρόστιμο των 150 εκατομμυρίων ευρώ, θεωρείται ότι είναι απολύτως απαράδεκτος γιατί τορπιλίζει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του εθνικού συστήματος υγείας. Ελαστικοποιεί τα ωράρια των γιατρών και ταυτόχρονα, επειδή δήθεν νοιάζεται για την ανάπαυσή τους, απογυμνώνει πλήρως τις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου.

Δίνουν την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται για τους νοσηλευόμενους. Για είκοσι και τριάντα ασθενείς, για χειρουργεία κ.ά. θα λειτουργούν και θα φέρουν ακέραια την ιατρική ευθύνη, ένας ή δύο, στην καλύτερη περίπτωση τρεις γιατροί. Άσπρη μπλούζα να υπάρξει για να δεχθεί τις δικές τους ευθύνες.

Οι ίδιοι που ψήφισαν το Νόμο, πολεμούν τον Νόμο, ζητώντας από γιατρούς με υπεύθυνη δήλωση, να δηλώσουν ότι συγκατατίθενται σε υπερεργασία. Το ένα κομμάτι είναι η υγεία των ίδιων των γιατρών. Έχουν το δικαίωμα να την διαθέτουν οι ίδιοι όπως εκείνοι νομίζουν. Το άλλο όμως μέρος, αυτό κυρίως για το οποίο αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια, είναι η υγεία των πολιτών.

Είναι σαφής η καταγραφή στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υγεία των γιατρών, αλλά και την αντιμετώπιση του ασθενούς από έναν γιατρό με πολλές ώρες λειτουργίας στον εργασιακό του χρόνο.

Για αυτό το λόγο θεωρούμε άθλιο όχι μόνο τον εκμαυλισμό, αλλά και το φακέλωμα των γιατρών, προκειμένου να πάρουν κάποια λίγα ευρώ παραπάνω, από την υπερεργασία, να βλάψουν πιθανόν τον ασθενή με ενέργειες ή παραλήψεις τους.

Καταγγέλλουμε κάθε τέτοια άθλια ενέργεια, αλλά και όσους και όποιους γιατρούς πιθανόν να υπερβούν τον ιατρικό όρκο, ιδιαίτερα σε βάρος των ασθενών τους.

Θεωρούμε απολύτως προβλέψιμο, εφόσον δεν ληφθούν και δεν υλοποιηθούν άμεσες δράσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει φυγή γιατρών που υπηρετούν.

Η μοναδική λύση που διαφαίνεται είναι ο εξ αρχής και σε βάθος διάλογος, με καλή πίστη και ειλικρίνεια για το καλό όλων, πολιτών και εργαζόμενων, με δύο αδιαπραγμάτευτες παραμέτρους:

Μαζική πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διαφορετικά, δεν υπάρχει μέλλον.

Στη Γενική Συνέλευση επίσης, καταγγέλθηκαν παρανομίες, αστοχίες και παραλήψεις της Διοίκησης:

1ον. Το φαρμακείο του Νοσοκομείου στερείται νόμιμης άδειας λειτουργίας, όπως ο Νόμος επιτάσσει και διαχρονικά έχουν έρθει έγγραφα με εντολές για ενέργειες νομιμοποίησης του φαρμακείου, που μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν.

Τι έχει να πει το αρμόδιο τμήμα νομιμοποίησης φαρμακείων της Περιφέρειας;

2ον. Η διοίκηση παρεμβαίνει αναρμόδια στα προγράμματα εφημεριών των γιατρών που συντάσσονται και εγκρίνονται από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα (Επιστημονικό Συμβούλιο, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας). Ο ρόλος της διοίκησης είναι ο έλεγχος και όχι ο αποκλεισμός ιατρών από εφημερίες κατά το δοκούν σε αντίθεση με τις εισηγήσεις των θεσμικών επιστημονικών οργάνων.

3ον. Μετά την αποχώρηση του Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής στο τέλος του έτους, δεν υπήρξε πρόνοια προκήρυξης της θέσης του Διευθυντή. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός των άλλων πολλών λειτουργικών προβλημάτων, η πλήρης ειδικότητα που δίνεται σήμερα στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας, θα καταστεί αμφίβολη και έτσι μια σοβαρή επιστημονική κατάκτηση για το Νοσοκομείο μας, θα χαθεί ή πιθανόν να καταστεί παράνομη.

Μπάζωσαν και έχτισαν τόσα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν πάνω στα ρέματα. Μάντρα Αττικής είναι το Νοσοκομείο μας που μια μπόρα έφερε στην επιφάνεια όλες τις κακοτεχνίες και την αδιαφορία των αρμοδίων.

Εμείς, όλα αυτά πολεμούσαμε να αλλάξουμε.

Άλλοι, σας έλεγαν ότι όλα στο Νοσοκομείο όλα πάνε καλά.

Τώρα, ας απολογηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Τολμήστε κ. Σκουρλέτη!
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 6 Νοεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας στην Κέρκυρα την Παρασκευή
  • «Επενδύοντας στο Αύριο»: Τα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας για την υπογεννητικότητα
  • Τo Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο My Gap Feel & Fill Festival 2026

Τελευταία σχόλια

  1. Ελένη στο Tα Ιόνια Νησιά προβάλλουν ασφάλεια και σταθερότητα στη WTM
  2. Aggeios στο Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε επτά περιοχές
  3. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  4. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  5. Χρηςτου παναγιωτης. στο Για τις πληρωμές επιδομάτων Νοεμβρίου και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise