• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 20/07/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτομαγιά: Χωρίς πλοία, δύο συγκεντρώσεις από Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ

NewsDesk by NewsDesk
Τρίτη, 25/04/2017
A A

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Εργατική Πρωτομαγιά. Δύο συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα, στο Εργατικό Κέντρο και στο Σαρόκο από το ΠΑΜΕ.

 

 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει αναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας. Χωρίς πλοία και η Κέρκυρα και συγκέντρωση των ναυτεργατών στην αίθουσα του ΟΛΚΕ, στις 10.30 το πρωί.
«Ναυτεργάτες και εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

 

 

Τι διεκδικούν οι ναυτεργάτες

 

Το διεκδικητικό πλαίσιο της πρωτομαγιάτικης απεργίας περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:
– Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16.
– Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
– Συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας -Ειδικές συνθέσεις.
– Αναστολή του άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.
– Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.
– Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
– Άμεση διόρθωση της ρύθμισης (άρθρο 6 παρ. 1) του Κανονισμού, με την υπ’ αριθμ. 3522.2/08/2013/28-6-2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.
– Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.
– Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ν. 4387/2016, απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του.
– Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες
– Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.
– Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.
– Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.

 

 

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

 

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας απευθύνει «προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή εκδήλωση» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, υπογραμμίζοντας ότι η Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα «κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων αντιλαϊκών μέτρων, που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας υιοθετώντας βάρβαρες πολιτικές που πλήττουν το δικαίωμα της εργασίας της ασφάλισης, της περίθαλψης, της κοινωνικής πρόνοιας, της Παιδείας, της Υγείας. Παράλληλα, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, του δημόσιου πλούτου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ελαχιστοποιεί τις όποιες δυνατότητες πραγματικής ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής αφήνοντας τις βασικές ανάγκες του λαού στα χέρια του αδηφάγου μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου».

Και καλεί: «Όλοι μαζί οφείλουμε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιλαϊκών και αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
  • Επιστροφή όλων των περικοπών των συνταξιούχων.
  • Καμία αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και στην απαγόρευση της (ανταπεργίας) lock out των εργοδοτών.
  • Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κάθε προσπάθεια αλλαγής του Ν.1264/82 είναι απόπειρα υπονόμευσης της αυτονομίας των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων και της δημοκρατίας.
  • Άμεση επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας του συνόλου των όρων τους. Κατώτατος μισθός στα 750€.
  • Αποτροπή της εκποίησης της Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως αυτή που συντελείται αυτή τη στιγμή με τη Δ.Ε.Η.
  • Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
  • Οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής στους μισθούς και στις συντάξεις, στις πολιτικές υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
  • Καμία άμεση εμπλοκή ή στρατιωτική διευκόλυνση της χώρας μας στην πολεμική ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής.

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, την Πρωτομαγιά, στις 10 το πρωί.

 

 

Στο Σαρόκο από το ΠΑΜΕ

 

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σαρόκο, την ίδια ώρα μαζί με τα ταξικά σωματεία και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες να αγωνιστούν για «την ισχυροποίηση της Κοινωνικής Συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια που μας μαυρίζουν τη ζωή.

Ενάντια σε μέτρα που πέρασαν και μέτρα που έρχονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως το αφορολόγητο, «το κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τη δακοκτονία και τους Αγροτικούς δρόμους, τη γενικότερη προσπάθεια της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων να μας ξεκληρίσουν από τη γη μας.

Στα τέλη του Μάη και στο πλαίσιο του πανελλαδικού σχεδιασμού του Συντονιστικού των Μπλόκων της Νίκαιας προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια και στο Δήμο για τα τοπικά προβλήματα, όπως η τιμή του νερού και η κατάσταση των αγροτικών δρόμων.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΑΓΡΟΤΩΝ

Την 1η Μάη παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, παλεύουμε για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικού μηχανισμούς. Καταδικάζουμε τους σχεδιασμούς της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για το ενδεχόμενο μία γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας. Δε θα χύσουμε εμείς το αίμα μας για λογαριασμό των κερδών των αστικών τάξεων και των μονοπωλιακών ομίλων.

Δευτέρα 1η Μάη 2017, στις 10 το πρωί μαζικά η Αγροτιά στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ».

 

 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα CorfuPress (25/4/2017) που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα.

 

NewsDesk

NewsDesk

Related Posts

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εργατικό Κέντρο: Άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα του ΕΝΕΕΓΥΛ

by CorfuPress.com
Τρίτη, 15/07/2025
rss feed

Εργατικό Κέντρο: Ένα νομοσχέδιο-αντεργατικό τερατούργημα

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 09/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΚΚ: Κινητοποίηση στη ΔΥΠΑ για το επίδομα ανεργίας 30 εργαζομένων

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 20/06/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στο συλλαλητήριο υπέρ του λαού της Παλαιστίνης

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 20/06/2025
rss feed

Με επιτυχία, η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο υπέρ της Παλαιστίνης

by CorfuPress.com
Τρίτη, 10/06/2025
rss feed

Εργατικό Κέντρο: Απαράδεκτες οι συνθήκες σε Γηροκομείο και Ορφανοτροφείο

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 06/06/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εργατικό Κέντρο: Διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 21/05/2025
Next Post

Κ. Παυλίδης: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

Φ. Βάκη: Προ των πυλών οδικός χάρτης για το χρέος

Συλλήψεις 9 ατόμων στα Ιόνια για ναρκωτικά & παρεμπόριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Στέφανος στο Επίσκεψη Γκίκα, σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο: “Ετσι ! Αφού καταφέραμε νά τά κάνουμε σκατά στήν Κέρκυρα, τώρα πάμε σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σύρο γιά νά…” Ιούλ 19, 11:51
  • Avatar ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Η Παράτυπη Μετανάστευση ως Πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα: “Γιατί χρησιμοποιείτε την λέξη ΠΑΡΑΤΥΠΗ όπως και πολλά ΜΜΕ, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και που βλέπετε το…” Ιούλ 15, 22:00
  • Avatar Ο ανάποδος στο Προχειρότητα και διασυρμός: “Αν το ήξερα δεν θα έκλεινα εισιτήρια. Όχι ξανά τέτοια ξεφτίλα.” Ιούλ 13, 09:47
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο “Έπαιξαν ξύλο” πάνω στο μόλο του Άγιου Σπυρίδωνα! (VIDEO): “Πολιτιστικο δρωμενο!” Ιούλ 13, 08:16
  • Avatar Ενας Κερκυραιος στο Συνάντηση δημάρχων: Η “νεκρή” (οικονομικά) Κέρκυρα που “βουλιάζει”!: “Ντρεπομαι που ειμαι Ενας Κερκυραιος!” Ιούλ 12, 07:59

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .