• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 17/08/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτησε με τους κατοικους της Άνω Κορακιάνας

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τρίτη, 24/03/2015
A A
siriza korakiana

 

Το “παρών” έδωσαν η βουλευτής του Νομού Φωτεινή Βάκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ & περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Φοντάνας, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος & περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γκούσης, ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων–Φαιάκων Γιώργος Ραιδεστινός, και μέλη της Οργάνωσης Πόλης Δυτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το γήπεδο της Άνω Κορακιάνας, του οποίου την τάχιστη λειτουργία ζητούν οι κάτοικοι και τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο φέρεται να έχει χρηματοδοτηθεί -και μάλιστα με προδιαγραφές σταδίου- επί καποδιστριακού Δήμου Φαιάκων, ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε και δε λειτούργησε. Το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί φυσική έδρα του ΠΑΟΚ και, αν χρησιμοποιούταν, θα προσέφερε διέξοδο στις ανάγκες και άλλων γειτονικών σωματείων, στην ΑΕ Φαιάκων και στον Ποσειδώνα Αγ. Μάρκου. Η βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που το επισκέφθηκαν, αντίκρισαν έναν περιφραγμένο χώρο εντελώς παρατημένο, χορταριασμένο και με αποδυτήρια πλήρως κατεστραμμένα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο ανακατασκευασμένο -με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ- παλαιό κτήριο της (ιδρυθείσας το 1958) Φιλαρμονικής Άνω Κορακιάνας “Σπύρος Σαμάρας”. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φωκίωνας Μάνδυλας, προς το παρόν το κτήριο -το οποίο δεν έχει ακόμα ηλεκτροδοτηθεί- χρησιμοποιείται για τις πρόβες της χορευτικής ομάδας της Κοινότητας. Επίκειται δημοπρασία για την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου το κτήριο να λειτουργήσει ως Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού, με επίκεντρο την ακουαρέλα. Σε δεύτερη φάση, και ως συνεχιζόμενο έργο, απαιτείται η αγορά και η επισκευή δύο διπλανών κτισμάτων, προκειμένου το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα, όταν ολοκληρωθεί, να καλύψει πλήρως της ανάγκες της Φιλαρμονικής Άνω Κορακιάνας. Για τη διαμόρφωση των δύο διπλανών κτισμάτων έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση 360.000 ευρώ, όμως για την αγορά τους απαιτούνται άλλα 40.000 ευρώ, τα οποία η Φιλαρμονική δε δύναται να διαθέσει, καθώς μόνο τα ετήσια λειτουργικά έξοδά της ανέρχονται ομοίως στο ποσό των 40.000 ευρώ.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άνω Κορακιάνας, όπου ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σεβαστιανός Μεταλληνός ενημέρωσε λεπτομερώς την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο πρωτογενής τομέας, με έμφαση στην ελαιοπαραγωγή, και οι αγρότες της περιοχής, ενώ επέδωσε και σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις του Συνεταιρισμού για την Αγροτική Παραγωγή στην Κέρκυρα. Όπως σημείωσε ο κ. Μεταλληνός, τα προβλήματα της παραγωγής στην Κέρκυρα δε λύνονται με χρηματοδοτήσεις, αλλά με σχεδιασμό και εκμετάλλευση των υπαρχουσών δομών. Και συνέχισε: «Θεωρούμε αναγκαία τη θέσπιση, από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης, ενιαίων οριζόντιων πολιτικών, για την υποβοήθηση των στόχων του πρωτογενούς τομέα σε ολόκληρη την Νησιωτική μας Επικράτεια». Τόνισε ότι, λόγω της ανυπαρξίας οργάνωσης της παραγωγής, οι παραγωγοί απολαμβάνουν μόνο το 30% επί της δυνητικής αξίας του εισοδήματός τους, αναφέρθηκε στην αλληλεπίδραση του Τουρισμού και της Αγροτικής Παραγωγής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Ινστιτούτο Ελαίας και στην ανάγκη επαναλειτουργίας του και, μάλιστα, με επέκταση των δραστηριοτήτων του και σε άλλες καλλιέργειες, στα πλαίσια του ΕΛΓΟ Δήμητρα και υπό την Διεύθυνση και υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελαίας Χανίων. Όπως υποστήριξε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αποκεντρωμένες Διευθύνσεις δεν ενημερώνουν τους Συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς για το σχεδιασμό και τις αποφάσεις τους και κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενημερώνει τους παραγωγούς για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα (π.χ. τρόπος και μέσα υλοποίησης της δακοκτονίας κ.ο.κ.). Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αδυναμίες των Αγροτικών Συνεταιρισμών να υλοποιήσουν το έργο για το οποίο συνεστήθησαν, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μονόδρομος για την δυνατότητα παραγωγής στην Κέρκυρα και τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς ο κατακερματισμός του κλήρου δεν επιτρέπει την ύπαρξη αυτόνομων αγροτών με παραγωγή άνω των 150.000 ευρώ ετησίως, που να μπορούν να καλύπτουν αυτόνομα τα έξοδα της εκμετάλλευσης (πιστοποιήσεις, άδειες κλπ). Ακολούθως, άσκησε κριτική στη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και αναφέρθηκε σε κενά και προβλήματα που παρουσιάζει ο κλάδος ασφάλισης των αγροτών και στο καθεστώς φορολογίας τους.

Η παρου
σία της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Άνω Κορακιάνα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συγκέντρωση–συζήτηση στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού, όπου αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος με κατοίκους του χωριού για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντας αλλά και γενικότερα πολιτικά θέματα.

Αρχικά, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος & περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γκούσης ενημέρωσε για τον καθημερινό αγώνα που δίνει η συγκυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να θέσει νέα δεδομένα στις σχέσεις μας με την Ευρώπη, να δώσει στη χώρα σε νέα αναπτυξιακή πορεία και να κατευθύνει το λαό μακριά από το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησαν τα τελευταία χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μάλιστα, σημείωσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κεντρική πολιτική να αξιοποιηθεί και στην Περιφέρεια και στην Κέρκυρα. Μας ενδιαφέρει να εφαρμοστεί μια αναπτυξιακή πολιτική, σε άλλη βάση απ’ ό,τι έως σήμερα, που θα διαμορφώνει τις συνθήκες οικονομικής προοπτικής η οποία θα προκύπτει από την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα».

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ & περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Φοντάνας μετέφερε τις θέσεις στις οποίες κατέληξε στην τελευταία συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι πρωτόγνωρα για ’μάς όσα εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση. Παρά το συμβιβασμό που υποχρεωθήκαμε να κάνουμε, θεωρούμε δεδομένο ότι το μνημόνιο τελείωσε κι ότι η τρόικα δεν έχει πλέον κυβέρνηση στην Ελλάδα για να συνεννοηθεί. Η όποια αξιολόγηση, γίνεται εφεξής με βάση τη συμφωνία που πετύχαμε στις 20 του Φλεβάρη. Αυτό δε σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ δύσκολα για τη χώρα μας. Γι’ αυτό απαιτείται να διαμορφωθεί ισχυρό λαϊκό κίνημα, που να αντιστοιχίζεται στο δύσκολο διαπραγματευτικό στάδιο που έχουμε να προσπελάσουμε».

Από την πλευρά της, η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, ανέφερε: «Επιτέλους, η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πολιτικοποιήθηκε. Το καλό είναι ότι τα υφεσιακά μέτρα αποφεύγονται και ήδη η αισιοδοξία επανέρχεται, με ήδη δύο νομοσχέδια να έχουν περάσει από τη Βουλή: εκείνο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που περιλαμβάνει και την καταπολέμηση της διαφθοράς, και το σχετικό με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Είναι επίσης σημαντικό ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται πλέον ΤΑΙΠΕΔ, ενώ τα έσοδα από τη διαχείριση θα στηρίζουν την κοινωνική πολιτική και όχι το χρέος, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Σ’ αυτό συνέβαλε και η ημερίδα για τα περιφερειακά αεροδρόμια, η παραμονή των οποίων στο ελληνικό δημόσιο προφανώς αποτελεί για εμάς “κόκκινη γραμμή”. Πράγματι, όσα καταφέραμε σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα δεν εξαντλούν το σοσιαλιστικό μας όραμα, αποτελούν όμως ένα σημαντικό πρώτο βήμα ακολουθούν το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και εκείνο που αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση και προβλέπει των αντισυνταγματικά απολυμένων και των διαθέσιμων. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και απαιτούνται διαρκής συνεργασία και οριζόντια επικοινωνία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή».

Ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων – Φαιάκων Γιώργος Ραιδεστινός τόνισε την ανάγκη άμεσης νομοθέτησης εκ μέρους των επιτροπών της Βουλής που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αλλαγής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, εξηγώντας τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημοτική Αρχή. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, είναι πολύ σημαντικό ένα τμήμα των αυτοτελών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραμένει σ’ αυτήν, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν.

Όπως παρατήρησαν κάτοικοι της Άνω Κορακιάνας, που ανταποκρίθηκαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια εκδήλωση στο χωριό τους από πολιτικό φορέα, γεγονός το οποίο χαιρέτισαν θερμά. Ανάλογες επισκέψεις και συζητήσεις σε όλο το εύρος του νησιού θα διοργανωθούν από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ και το επόμενο διάστημα. Επιδίωξη είναι οι πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του κόμματος και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση να γίνουν κοινωνοί των θεμάτων που απασχολούν το λαό και να γίνει επωφελής για το κοινωνικό σύνολο ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

Η φωτογραφία της ημέρας

Βίλα Ρότσιλντ: Το… θερινό “ανάκτορο του Κένσινγκτον της Κέρκυρας”

by CorfuPress.com
Κυριακή, 17/08/2025
Εορτολόγιο

Την Κυριακή 17 Αυγούστου γιορτάζει…

by CorfuPress.com
Σάββατο, 16/08/2025
Σαν σήμερα στο χρόνο

Σαν Σήμερα 17/8: Τα σημαντικότερα γεγονότα…

by CorfuPress.com
Σάββατο, 16/08/2025
Ο καιρός σήμερα

Η πρόγνωση του καιρού

by CorfuPress.com
Σάββατο, 16/08/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσε ανυψωτικό μηχάνημα στη θάλασσα, εκεί που δένουν τα κρουαζιερόπλοια

by CorfuPress.com
Σάββατο, 16/08/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΥΑΚ: Καταγγέλλει δόλια παρέμβαση στο αντλιοστάσιο του Γαστουρίου

by ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
Σάββατο, 16/08/2025
rss feed

Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου μόλις απογειώθηκε απ’ την Κέρκυρα

by CorfuPress.com
Σάββατο, 16/08/2025
Next Post

Το... εορταστικό ωράριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Το μήνυμα των ΑΝΕΛ για την 25η Μαρτίου

Με επιτυχία οι Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο Προσπάθεια εξεύρεσης των απογόνων των Κερκυραίων Ιερολοχιτών: “Υπαρχουν αρχεια, του 10ου Συνταγματος, που εδρευε στην Κερκυρα , στην ογδοη Μεραρχια με τα ονοματα ολων αυτων που συμμετειχαν…” Αυγ 14, 11:54
  • Avatar IRINI PERDIKOMATI στο Προσπάθεια εξεύρεσης των απογόνων των Κερκυραίων Ιερολοχιτών: “Περδικοματης Δημήτριος του Σπυρίδωνος -κανακαδες κερκυρας” Αυγ 12, 15:48
  • Avatar Σκιαδόπουλος Κωνσταντίνος στο Τι ζητά το Επιμελητήριο από την Fraport για τις ημέρες που θα κλείσει το Ι. Καποδίστριας: “Το έργο στον διάδρομο που θα πραγματοποιήσει η Frapor. τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο, είναι τέτοιο που θεωρώ οτι αποκλείεται να…” Αυγ 12, 13:06
  • Avatar ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΓΑΝΑΣ στο Κέρκυρα 1716: Η πολιορκία που γέννησε έναν θρύλο: “Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και να έχουμε την υγεία μας να τιμούμε τον πολιούχο μας Άγιο Σπυρίδωνα, κάθε…” Αυγ 11, 19:11
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης. στο Καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ προκάλεσαν φωτιά σε κυπαρίσσι!: “Ποιος θα βαλει προστιμο στη ΔΕΗ για εμπρησμο; Κρατος μουφα, απλα και καθαρα!” Αυγ 11, 09:31

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .