• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 17/09/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τι αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο το Σ/Κ (7-8/2)

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τρίτη, 10/02/2015
A A
perifereiako simvoulio

 

 

Οι αποφάσεις του Σαββάτου

Ενημέρωση από τον περιφερειάρχη για παλιά δικαστήρια και ΝΑΟΚ

Κατά τη διάρκεια των επερωτήσεων ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο παλιό δικαστικό μέγαρο προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες της ΠΙΝ, αλλά και στα προβλήματα στο τείχος του ΝΑΟΚ .

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η πράξη παραχώρησης του κτιρίου των παλιών δικαστηρίων για 20 χρόνια δεν ευνοεί τα συμφέροντα της περιφέρειας καθώς μόνο για τα 10 πρώτα δεν θα υπάρχει μίσθωμα. Σύμφωνα με το Θ. Γαλιατσάτο θα πρέπει η περιφέρεια να επιδιώξει σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών να υπάρξει διόρθωση της πράξης παραχώρησης με την πρόταση το κτίριο να παραχωρηθεί για τουλάχιστον 50 χρόνια χωρίς μίσθωμα.

Αναφορικά με τα προβλήματα στο τείχος του ΝΑΟΚ ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται μόνο στην αρχαιολογία αλλά στην ανάγκη μιας συμπληρωματικής σύμβασης η οποία θα καλύψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα της εκτέλεσης του έργου ή δεν προβλέφθηκαν από τον μελετητή. Για το λόγο αυτό η περιφέρεια βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης των αναγκαίων επιπλέον πιστώσεων.

 

Νέος αντιπρόεδρος του Π.Σ. ο Χρ. Άνθης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε νέο αντιπρόεδρο του Σώματος στη θέση του εκλιπόντος Δ. Μυλωνά, τον επικεφαλής της παράταξης Επτανησίων Θέληση Χρ. Άνθη με 23 θετικές ψήφους.

 

Ορκωτοί λογιστές στην ΑΕΝΑΚ

Επίσης το Σώμα κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση του περιφερειάρχη, έκανε αποδεκτή την παραίτηση των εκκαθαριστών της ΑΕΝΑΚ Α.Ε και αποφάσισε την αντικατάσταση τους από ορκωτούς λογιστές.

 

Διευκρινήσεις ζητά το Π.Σ. για τα υδατοδρόμια

Για τα θέματα αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Κέρκυρας που έθεσε στο Π.Σ ο Αλ. Δεσύλλας ο περιφερειάρχης πρότεινε- και ομόφωνα αποδέχτηκε το Σώμα- να αποσταλεί η εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης Κίνηση Επτανησίων Πολιτών στη διεύθυνση περιβάλλοντος της ΠΙΝ, στο λιμεναρχείο, τον ΟΛΚΕ και το Δήμο προκειμένου να δοθούν οι ανάλογες διευκρινήσεις.

 

Η κορινθιακή σταφίδα στην UNESCO

Το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για ένταξη της καλλιέργειας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στη άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO προωθώντας άμεσα σχετική αίτηση στην Διακυβερνητική Επιτροπή Άϋλης Διεθνής Κληρονομιάς.

 

Συγκοινωνιακή Σύνδεση Π.Ι.Ν.

Το Σώμα κατά πλειοψηφία αποδέχτηκε την εισήγηση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θ. Γουλή για την συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών της ΠΙΝ με τις τροποποιήσεις που πρότεινε ο περιφερειάρχης. Επιπλέον ο Θ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι θα στείλει άμεσα επιστολή στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά ζητώντας την επίλυση των βασικών προβλημάτων που εντοπίζονται στις πορθμιακές αυτές γραμμές.

 

Οικονομική ενίσχυση για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις

Επίσης το Σώμα ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον πολιτιστικό σύλλογο Σπαρτίλα, για την πραγματοποίηση συναυλίας από τους προσκόπους της Κέρκυρας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων προσκοπισμού, τη θεατρική σκηνή Ζακύνθου και την οικονομική στήριξη της συνδιοργάνωσης μαζί με τον ΟΛΚΕ ημερίδας για τα υδατοδρόμια στο τέλος Φεβρουαρίου.

 

Άλλες αποφάσεις

Το Π.Σ. ενέκρινε ακόμη:

* την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την υλοποίηση του έργου “Αντιστήριξη και προστασία του Κρηναίου οικοδομήματος στη θέση ¨Λουτρό¨ Σάμης Κεφαλονιάς”, ομόφωνα

* την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας με το Δήμο Κεφαλονιάς και τον Αθλητικό Όμιλο Σάμης για την υλοποίηση του έργου “Εκσυγχρονισμός, Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Καραβομύλου Σάμης σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4258/2014», ομόφωνα

* την πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού (χειριστή μηχανημάτων) έτους 2015 (8 μήνες), ομόφωνα

* τη συμμετοχή των Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ No GR02.02 (ΧΜ ΕΟΧ 2009 – 2014)» που αφορά δράσεις που έχουν να κάνουν με το θαλάσσιο περιβάλλον.

* την εκποίηση μηχανημάτων της Π.Ε. Λευκάδος

 

Ψήφισμα για τις φυλακές

Το Π.Σ ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ζητάει την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων γιατρού και κοινωνικού λειτουργού στις φυλακές της Κέρκυρας.

 

Οι αποφάσεις της Κυριακής

 

Το Σώμα ενέκρινε την 1η τροποποίηση προσχεδίου ετήσιου Προγράμματος Δράσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2015 . Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη η τροποποίηση αυτή αφορά ποσά που προέκυψαν από την εκκαθάριση κωδικών αν και όπως επεσήμανε, το πρόγραμμα εξακολουθεί να στερείται πόρων. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν οι περιφερειάρχες με τον υπουργό εσωτερικών Ν. Βούτση. Στη συνάντηση όπως είπε ο Θ. Γαλιατσάτος, « δόθηκε μια νέα προοπτική για τη σχέση της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση και οι πρώτες σκέψεις του υπουργού είχαν να κάνουν με την διοικητική αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης και την οικονομική στήριξη της». Επίσης οι περιφερειάρχες ζήτησαν από τον Υπουργό την παράταση του προγράμματος ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ολοκλήρωσης των έργων που βρίσκονται στο μεταίχμιο.

Επιπλέον ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διεκδικήσει η ΠΙΝ, όπως η διάθεση πόρων από την Ε.Ε για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής». «Η πολιτική μας, είπε, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας. Υπάρχουν προγράμματα σε εξέλιξη, όπως το πρόγραμμα «ρεύμα για όλους» ενώ σχεδιάζονται και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα ενισχυθούν από τις πιστώσεις του νέου ΣΕΣ».

 

Άλλες αποφάσεις

Εγκρίθηκαν επίσης από το Σώμα:

* η 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2015 Π.Ι.Ν, κατά πλειοψηφία.

* η αναδοχή χρεών Ο.Α.Ν.Α.Κ., ομόφωνα

* η τελική αποδοχή- υλοποίησης έργων που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα- Αλβανία 2007-2013” & ορισμός του ΠΤΑ ως υπολόγου διαχειριστή, κατά πλειοψηφία

* η ανάκληση της υπ. αριθμ. 246-23/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενη υπαλλήλος στην ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε παρέμενε ως εργαζόμενη και μετά την λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.

* ανάληψη υποχρέωσης της ΕΤΑΝΑΛ. Α.Ε. ποσού 12.927 από την ΠΙΝ για την καταβολή του ποσού αυτού, ως ποσοστό που αντιστοιχεί στην περιφέρεια για την καταβολή αποζημίωσης απόλυσης υπαλλήλου της εταιρείας.

 

Ψηφίσματα για δημόσια περιουσία και εργαζόμενους

Με ψήφισμα του το Π.Σ ζητάει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που απολύθηκαν από την εταιρεία PUBLIC ενώ το Σώμα τάχθηκε υπέρ του αγώνα των εργαζομένων σε ξενοδοχεία της εταιρείας Aquis, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα

Τέλος το Π.Σ. επαναβεβαίωσε με ψήφισμα του την αντίθεση του Π.Σ. στις ιδιωτικοποιήσεις της περιοχής του Ερημίτη στην Κασσιώπη, των περιφερειακών αεροδρομίων, με βάση την εισήγηση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θ. Γουλή και με τις τροποποιήσεις που πρότεινε η πλειοψηφία.

 

 

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

rss feed

Τα εύσημα Βερβεσού στον Κερκυραίο δικηγόρο Σπύρο Σκιαδόπουλο

by CorfuPress.com
Τρίτη, 16/09/2025
rss feed

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στη ΜΕΛΙΣΣΑ

by CorfuPress.com
Τρίτη, 16/09/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι.Π: Ψήφισμα της Πρυτανείας για το χαμό της Έλλης Γιωτοπούλου-Σισιλιάνου

by CorfuPress.com
Τρίτη, 16/09/2025
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

20 Σεπτεμβρίου 2025: Τα 185 χρόνια της Παλαιάς Φιλαρμονικής στο Ηρώδειο

by CorfuPress.com
Τρίτη, 16/09/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ο Απολογισμός συμμετοχής στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

by CorfuPress.com
Τρίτη, 16/09/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυλωνίτης: Άρχισε η συγκάλυψη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

by CorfuPress.com
Τρίτη, 16/09/2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τέσσερις συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου

by CorfuPress.com
Τρίτη, 16/09/2025
Next Post

Δώδεκα νέες θέσεις εργασίας απ' την Equal Society

ethel katha

Όλοι μαζί μπορούμε να... καθαρίσουμε το Αστυνομικό & Πυροσβεστικό Μέγαρο

Διάλεξη του Μιχάλη Πολίτη στο Μουσείο Σολωμού

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών: Η μουσική παράδοση των Ιονίων σε πρώτο πλάνο (φώτο – video): “Ας μήν ξεχνάμε ότι ή Ανατολική Ιταλία, βρέχεται καί αυτή από τό Ιόνιο Πέλαγος καί ότι ή Κέρκυρα έχει περισσότερους…” Σεπ 15, 20:41
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών: Η μουσική παράδοση των Ιονίων σε πρώτο πλάνο (φώτο – video): “Οι Ιταλοι που συμμετειχαν και μπραβο τους, ποια παραδοση του Ιονιου εκπροσωπουσαν; Οσο για την απεραντη φωτορυπανση τα σκεπασε ολα.…” Σεπ 15, 07:38
  • Avatar Σπάθας Στέφανος στο Αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών έρχονται στην Κέρκυρα: “Μάλλον μικρό καλάθι πρέπει νά κρατήσουμε από αυτήν τήν επίσκεψη άν όχι παντελώς ανύπαρκτο (μάλλον τό δεύτερο). Συνήθως άμα τή…” Σεπ 14, 20:58
  • Avatar ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Υπ.Πο σε Μπιάγκη: Η Κέρκυρα δεν ζήτησε ποτέ την αναβίωση του Δημοτικού Θεάτρου: “ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΟΣ ΤΟ 1985 ΣΕ ΜΙΑ…” Σεπ 14, 12:18
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών έρχονται στην Κέρκυρα: “Να τους παρετε στο Αχιλλειο να “θαυμασουν”, αλλα και μια βολτα οδικως στα χωρια του Νοτου. Τα καντουνια της πολης…” Σεπ 12, 18:12

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .