• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 28/02/2021
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
CorfuPress.com
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός Λευκάδας: καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις

CorfuPress.com Κείμενο: CorfuPress.com
Τετάρτη, 18/11/2015
lefkada 1

 

 

 

Σχετικάθέματα

Δεν υπάρχει διαθέσιμο περιεχόμενο

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα της Περιφέρειας Ι΄. Νήσων στην περ. ενότητα Λευκάδας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών Π. Σγουρίδη, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, του δημάρχου Λευκάδας Κ. Δρακουλόγκονα, του προέδρου του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκα, όλης της τοπικής και περιφερειακής ηγεσίας των σωμάτων ασφαλείας και πολυπληθών κλιμακίων μηχανικών και επιστημόνων από τον ΟΑΣΠ και την Αυτοδιοίκηση.

lefkada 1

 

lefkada 1

lefkada 1

 

lefkada 1

 

lefkada 1

 

Στόχος της σύσκεψης να προχωρήσει ταχύτατα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων σε δύο βασικές κατευθύνσεις: στη θωράκιση και προετοιμασία της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση όσων ζητημάτων προκύψουν από τη μετασεισμική δραστηριότητα αλλά και την πλήρη καταγραφή των ζημιών, ιδιωτικών και υποδομών, την κοστολόγησή τους και τον προγραμματισμό επούλωσης των πληγών.

 

Σγουρίδης: καταγραφή ζημιών για αποζημιώσεις

 

«Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Ο πρωθυπουργός, έδωσε εντολή αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό να κινητοποιηθούν οι υπουργοί Ν.Τόσκας και Χρ. Σπίρτζης, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με αποτέλεσμα να συγκροτηθεί το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Έχουν συγκροτηθεί 14 κλιμάκια από μηχανικούς και ειδικούς με κατάλληλο εξοπλισμό που θα καταγράψουν τις ζημιές, ενώ συμπληρωματικά ετοιμάζονται άλλα τόσα. Κλιμάκιο θα σταλεί στην Ιθάκη, για την καταγραφή των προβλημάτων και των ζημιών ενώ παράλληλα θα καταγραφούν οι ζημίες σε οικοσκευές και επαγγελματικές επιχειρήσεις για να υπάρξουν αποζημιώσεις.

Ο κ. Σγουρίδης εξήρε την ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι της Λευκάδας και τόνισε: «Αυτή η ψυχραιμία, αποτρέπει τη δημιουργία, για λογούς πολιτικής σκοπιμότητας κάποιων καταστάσεων, που θα δυσφημίσουν το τουριστικό αυτό νησί». «Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά χθες τη νύχτα στη Λευκάδα.

lefkada 1

lefkada 1

 

lefkada 1

 

lefkada 1

 

 

ΙΓΜΕ: Πιθανές οι νέες κατολισθήσεις

 

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες κατολισθήσεις, εφόσον σημειωθούν μετασεισμοί στη Λευκάδα, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ύστερα από αυτοψία κλιμακίου επιστημόνων, το οποίο αξιολόγησε την κατάσταση των πετρωμάτων στις περιοχές που επλήγησαν.

Στο νησί μετέβη κλιμάκιο επιστημόνων από την περιφερειακή Μονάδα Πρεβέζης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), μετά από την άμεση ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό, από τα μέχρι τώρα επί τόπου στοιχεία που διερευνήθηκαν, προκύπτει ότι οι κυριότερες επιπτώσεις εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο του νότιου και δυτικού τμήματος του νησιού και προέρχονται από καταπτώσεις βράχων και υποχωρήσεις εδαφικών μαζών.

 

Μίνι τσουνάμι στην Ιταλία!

 

Μικρό τσουνάμι 20 εκατοστών προκάλεσε στη Νότια Ιταλία ο χθεσινός σεισμός στη Λευκαδα. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στα social media ο Άκης Τσελέντης: “Ο σεισμός προκαλεσε μικρο τσουνάμι 20cm στην Ν. Ιταλία στη περιοχή Crotone. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν εχει τη δυνατότητα να προκαλεσει ισχυρά τσουνάμι.

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Άλλες δημοσιεύσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε αποθήκη στο Σκριπερό

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σπιανάδα από ψηλά, σούρουπο, λίγο πριν την ώρα του lock down… (drone video)

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τρίτη ημέρα, εφτά κρούσματα στην Κέρκυρα

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι είπε ο Πέτσας για το Πάσχα

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος… Βρωμολίμνης! Οι Σινιές μηνύουν NCH για τα μονοπάτια!

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανό… παντού: Σταματήστε την καταστροφή του Ερημίτη

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκίνηση: Πραγματοποίησε πορεία αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 27/02/2021

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Ανώνυμος στο Εφτά νέα κρούσματα στην Κέρκυρα, για δεύτερο 24ωρο: “Να κλεισουν ο κωδικος. -6- .Να μπουν εστω προσορινα. εισπρακτορες στα ΜΜΜ για ελεγχο αριθμου επιβατων.” Φεβ 27, 20:32
  • Avatar Ανώνυμος στο Φωνές και στην Κέρκυρα: Η Δημοκρατία (δεν πρέπει να) εκδικείται…: “Ειναι δικαιωμα του καθε κρατουμενου να επιλεγει σε ποια φυλακη γουσταρει να εκτισει την ποινη του ; Ειναι υποχρεωση των…” Φεβ 27, 19:44
  • Avatar Ανώνυμος στο Τα… “σούπερ δευτεράκια” της Άφρας έβγαλαν εφημερίδα: “Συγχαρητήρια στη δασκάλα της Β Δημοτικού Άφρας και στους μαθητές της για την ωραία προσπάθεια. Η εκμάθηση της σωστής διατύπωσης…” Φεβ 27, 17:38
  • Avatar Ανώνυμος στο Κι άλλη αύξηση… 13 νέα κρούσματα στην Κέρκυρα: “Περιοριστικα μετρα εχουμε απο το περασμενο Νοεμβρη,κι ομως η κατασταση παραμενει δυσκολη!Τα μετρα αυτα καποια στιγμη πρεπει να τελειωσουν γιατι…” Φεβ 26, 22:52
  • Avatar Ανώνυμος στο Συνεχίζεται και τρίτο 24ωρο η απεργία των ναυτεργατών: “Deal fellowship friends of our the people of Kerkyra aim still working abroad in shipping and special with international shipping…” Φεβ 25, 19:13

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com