• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 24/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα καταγγελία: Χωρίς γιατρούς το Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου!

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Τετάρτη, 26/11/2014
A A
http://www.corfupress.com/v3/images/2014/agios_markos_pandi.JPG

 

(Στη φωτογραφία: πρόσφατη επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη Ν. Πανδή στο Κ.Υ. Αγίου Μάρκου)

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας να καταγγέλλουν τόσο γραπτώς με ανακοίνωσή τους όσο και δια ζώσης στον Περιφερειάρχη ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλος εκτελώντας την πολιτική της κυβέρνησης, έχει αφήσει το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί σήμερα με έναν μόνο γενικό ιατρό και έναν ακόμα παθολόγο που θα συνταξιοδοτηθεί μέσα στο 2015!

«Πλασματικά τα νούμερα»

Η ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλλει ότι πρόβλημα, αλλά για την ώρα μικρότερο, υπάρχει και στο Κ.Υ. Αγίου Αθανασίου (Αγρού). Και από τις δύο πρωτοβάθμιες δομές υγείας, έχουν αποσπαστεί ιατροί για να καλύψουν ανάγκες του νοσοκομείου, αφήνοντας όμως ακάλυπτη την πρωτοβάθμια περίθαλψη ουσιαστικά σε όλη την περιφέρεια της Κέρκυρας.
Επίσης, υποστηρίζουν ότι ο κ. Γρηγορόπουλος επιχειρεί με διαστρέβλωση της πραγματικότητας να εμφανίσει ότι υπηρετούν πολλοί ιατροί στα Κέντρα Υγείας, κάνοντας λόγο για 17 στον Αγρό και 7 με 8 στον Άγιο Μάρκο: «Ξεχνά επίτηδες να αναφέρει ότι από τους 17 γιατρούς στον Άγιο Αθανάσιο (12 οι μόνιμοι) μόνο οι 5 έχουν διοριστεί στο Κέντρο Υγείας και οι υπόλοιποι εργάζονται σε περιφερειακά ιατρεία χωριών όλου του βόρειου συγκροτήματος, ενώ και για τον Άγιο Μάρκο μόνο οι 4 από τους 7 είναι διορισμένοι εκεί και οι υπόλοιποι υπηρετούν σε περιφεριακά ιατρεία»…

«Παράνομες οι αποσπάσεις»

Η διοίκηση του ΓΝΝΚ με απόφασή της έχει αποσπάσει ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας του Νοσοκομείου, καθώς και εκεί παρατηρείται τεράστια έλλειψη ιατρών. Ωστόσο, κατά την ΕΓΕΣΥΚ, οι μετακινήσεις αυτές είναι και παράνομες και άστοχες καθώς «οι γενικοί γιατροί βάση νόμου δεν έχουν ρόλο σε δευτεροβάθμια ιδρύματα / νοσοκομεία και πολύ περισσότερο σε νευραλγικά τμήματα όπως το τμήμα επειγόντων. Αντίθετα η παρουσία γενικών ιατρών δίνει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, καθώς ο κόσμος βλέπει τις άσπρες ποδιές, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι αυτοί οι γιατροί βάση των νόμων δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι γιατροί του ΕΣΥ ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου αλλά και την πρόσφατη εισήγηση για μείωση των οργανικών θέσεων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως επίκειται στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτηση για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας σε όλα τα Επτάνησα, μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ

Με την τακτική του διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας για τις μετακινήσεις γενικών ιατρών στο νοσοκομείο της περιοχής το ΚΥ Αγίου Μάρκου καταρρέει. Μετά και τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις η παραμονή μόνο ενός ιατρού γενικής ιατρικής ενός παθολόγου (που και αυτός αναμένεται να συνταξιοδοτήθει μέσα στο 2015) στο ΚΥ. Είναι προφανές ότι ένα ΚΥ δεν είναι δυνατό να λειτουργεί με μόνο ένα η δυο ειδικευμένους ιατρούς καθώς και αυτοί λόγω των εφημεριών και των αντίστοιχων ρεπό μετά από 24ωρη εργασία, λείπουν έκαστος τουλάχιστον 7 μέρες κάθε μήνα, ενώ υπάρχουν και οι άδειες που κάθε εργαζόμενος δικαιούται.
Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται στο ΚΥ Αγίου Αθανασίου όπου οι 5 μόνιμοι γιατροί μετακινούνται ταυτόχρονα πέρα από το νοσοκομείο (δια χειρός Γρηγορόπουλου) ταυτόχρονα με αποφάσεις του υπουργείου και στο πρώην ΙΚΑ/νυν ΠΕΔΥ της πόλης, αλλά και για την κάλυψη των κενών στα διαπόντια νησιά και σε όλα τα περιφεριακά ιατρεία (από τα οποία ο διοικητής του νοσοκομείου έχει επίσης αποσπάσει τους αγροτικούς ιατρούς στο νοσοκομείο). Η κατάσταση στον Άγιο Αθανάσιο σώζεται οριακά λόγω της πρόσκαιρης παρουσίας 3 ειδικευόμενων, αλλά είναι άγνωστη και εκεί η κατάσταση που θα δημιουργηθεί και σε αυτό το ΚΥ τους επόμενους μήνες.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ τα ΚΥ ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, οι παράνομες μετακινήσεις στο νοσοκομείο που διατάσσει ο διοικητής δεν έχουν ουσία. Αυτό γιατί οι γενικοί γιατροί βάση νόμου δεν έχουν ρόλο σε δευτεροβάθμια ιδρύματα/νοσοκομεία και πολύ περισσότερο σε νευραλγικά τμήματα όπως το τμήμα επειγόντων. Αντίθετα η παρουσία γενικών ιατρών δίνει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, καθώς ο κόσμος βλέπει τις άσπρες ποδιές, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι αυτοί οι γιατροί βάση των νόμων δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί.

Το παράδοξο είναι ότι ο διοικητής αντί να καταλάβει που οδηγεί την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τις πράξεις του, βρίσκεται σε άλλη σφαίρα, διατυμπανίζοντας σε συνεντεύξεις του για τεράστιο αριθμό γιατρών στα κετρα υγείας (17 γιατρούς στον Αγ. Αθανάσιο και 7/8 στον Άγιο Μάρκο)
Ξεχνάει φυσικά επίτηδες να αναφέρει ότι από τους 17 γιατρούς που ο ίδιος διατείνεται ότι δουλεύουν στο ΚΥ Αγίου Αθανασίου (12 μόνιμοι στην πραγματικότητα) μόνο οι 5 έχουν διοριστεί στο κέντρο υγείας. Οι υπόλοιποι έχουν διοριστεί σε περιφερειακά ιατρεία ευθύνης του ΚΥ, δηλαδή σε μια περιοχή που καλύπτει το μισό νησί της Κέρκυρας. Αντίστοιχα και στον Άγιο Μάρκο μόνο οι 4 από τους 7 είναι διορισμένοι στο ΚΥ, ενώ οι υπόλοιποι σε περιφεριακά ιατρεία.

Με την ίδια λογική του τσουβαλιάσματος αριθμών θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει ότι αφού το νοσοκομείο έχει 90 ειδικευμένους και 40 ειδικευόμενους γιατρούς περίπου, γιατί δεν βρίσκει 4/5 γιατρούς για τα τμήματα στα οποία εντέλει να μετακινούνται γενικοί γιατροί από τα κέντρα υγείας;;;…
Προφανώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι..
Κανένας δε μπορεί να τσουβαλιάζει ιατρικές ειδικότητες και τεράστιες περιοχές κάλυψης με μπακαλίστικες λογικές που δεν έχουν καμιά ιατρική ουσία.
Κανένας δε μπορεί να βάζει στο ίδιο τσουβάλι πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας κατά πως τον βολεύει.
Κανείς δεν μπορεί να οδηγεί στη λειτουργική απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιφέρεια του νησιού, για να παράγει (άγνωστο το τι είδους) έργο στο νοσοκομείο. Κανένας δηλαδη δε μπορεί εντέλει να ασκεί διοίκηση μονάδων υγείας με πρακτικές που διαλύουν κέντρα υγείας και αφήνουν τμήματα του νοσοκομείου χωρίς πραγματική στελέχωση.

Αφού δε το καταλαβαίνει αυτό ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου, ας το καταλάβουν όσοι τον διορίσαν σε αυτή τη θέση, απομακρύνοντας τον πριν να είναι αργά για την παροχή δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ ν.Κέρκυρας               

 

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

rss feed

ΑΧΕΠΑ: Δωρεά 30 χιλιάδων στο Νοσοκομείο για εκπαιδευτικά προγράμματα υγείας

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 05/05/2025
rss feed

Προκηρύχθηκαν εφτά θέσεις μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 25/04/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Προκηρύξεις έγιναν» για την Παθολογική Κλινική της Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 17/03/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησε ο Άδωνις σε ερώτηση για την κατάρρευση της παθολογικής του ΓΝΚ

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 10/03/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΓΕΣΥΚ: Δυο χρόνια απ’ το έγκλημα στα Τέμπη – Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 26/02/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι Εργαζόμενοι του ΓΝΚ συμμετέχουν στην απεργία για τα Τέμπη

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 24/02/2025
rss feed

Αν δεν διεκδικήσουμε, την υγειά μας δεν θα βρούμε!

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 24/01/2025
Next Post
http://www.corfupress.com/v3/images/reception01.jpg

Η Τρόικα απαιτεί άρση προστασίας των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων!

pame aerodromio

ΠΑΜΕ πορεία: Απ΄ το Σαρόκο, στο αεροδρόμιο με συναυλία διαμαρτυρίας!

crmxaszqlm50615bfa95cb9

Απεργούν σήμερα Τετάρτη οι δημοσιογράφοι. Η απόφαση της ΕΣΗΕΠΗΝ

Τελευταία σχόλια

  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο H ομιλία Πουλημένου για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων: “Εφ’όσον παραδέχεσαι ότι ή Κέρκυρα αξίζει καλύτερη μεταχείρηση, τότε φρόντισε νά μάς αδειάσεις τήν γωνιά, καθότι εμετρήθεις καί ευρέθεις λίαν…” Μάι 22, 07:17
  • Avatar ενας κερκυραιος στο Κάτοικοι Παλιάς Πόλης: Καρεκλοτράπεζα & το Τσίρκο Medrano…: “Παει η Κερκυρα μας ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” Μάι 20, 13:54
  • Avatar Σπύρος Ζερβός στο Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ν.X Μάντζαρος… και βλέποντας απέναντι» στην Ακαδημία Αθηνών: “Ευχαριστίες για την ενημέρωση! Ωστόσο αναφέρετε προς το τέλος: “υλικό προερχόμενο «από τη Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” («Παλαιά», έτος ίδρυσης: 1840)”.…” Μάι 19, 18:58
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Ο… Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 16 Ιουνίου ξεκινούν τα υδροπλάνα: “Να τους δωσει μερικα εκατομμυρια για να “μεταφερουν” ασθενεις απο το ανυπαρκτο νοσοκομειο (;) Κερκυρας, Παξων και διαποντιων νησων. Περαστικα…” Μάι 12, 11:02
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο «Θρήνος» για Παπαδάκη κι ούτε ένα δάκρυ για τις περιφερειακές εφημερίδες: ““Προσωπικοτητα” της νεοΕλληνικης πραγματικοτητας, της ρησης, “ο θανατος σου η ζωη μου”. Σιχασια το λεμε.” Μάι 12, 10:56

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .