• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 27/01/2023
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Μ. Μπούκας: «Αντίδωρο» στις ανάγκες μας οι υποσχέσεις για προσλήψεις στο νοσοκομείο

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Παρασκευή, 01/01/2010
alt

alt

 

Η ανακοίνωση Γκερέκου για τις (πενιχρές) προσλήψεις στο νοσοκομείο Κέρκυρας, προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της οργάνωσης Μάκης Μπούκας κάνει λόγο σε δήλωσή του για αφυδάτωση της περιφέρειας και για παραγκωνισμό της Κέρκυρας σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Σχετικάθέματα

Όταν μιλάει ο λαός

Σάββατο, 14/01/2023

Αναμετρώμαστε με την ιστορία

Κυριακή, 08/01/2023

Μπούκας: Γιορτή της Δημοκρατίας

Πέμπτη, 05/01/2023

Η Άντζελα Γκερέκου είχε δώσει στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της συνάντησής της με την υπουργό Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε υποσχεθεί διάθεση 54 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού από τις 3.000 προσλήψεις στις οποίες έχει προωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες το Υπουργείο. Όσον αφορά την κάλυψη των τεράστιων αναγκών, χωρίς την οποία η μεταφορά του ιδρύματος από το παλαιό στο καινούριο κτίριο είναι αδύνατη, υποσχέθηκε ότι θα γίνουν περισσότερες προσλήψεις μέσα στο 2010, χωρίς όμως να δώσει κάποια δέσμευση ούτε για τον αριθμό ούτε για το χρόνο.

 

“Κατώτερο των προσδοκιών”

«Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα των προσδοκιών μας είναι κατώτερο των περιστάσεων. Για άλλη μια φορά το “κεντρικο-κεντρικό” κράτος αφυδατώνει την περιφέρεια. Δεν την αφήνει να αναπνεύσει, να αναπτυχθεί και έτσι ανακυκλώνει και γιγαντώνει τον φαύλο κύκλο της αναποτελεσματικότητας», υπογράμμισε ο Μάκης Μπούκας σχολιάζοντας την ανακοίνωση Γκερέκου μετά τη συνάντησή της με την κα Ξενογιαννακοπούλου.
Εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τον παραγκωνισμό της Κέρκυρας στα θέματα της υγείας διαχρονικά και, πολύ περισσότερο, σήμερα που όλος ο κερκυραϊκός λαός περιμένει να μεταφερθεί η χρήση του παλαιού νοσοκομείου στο Νέο: «Πράγματι είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 3103 νέων θέσεων στα Νοσοκομεία της χώρας, δυόμιση μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στη δεδομένη οικονομική συγκυρία. Καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Πράγματι, είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων. Να δοθεί επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα στην στελέχωση του Αττικού Νοσοκομείου που αποτελεί καύχημα για την πατρίδα μας. Αλλά, υπάρχει και η περιφέρεια της Ελλάδας. Υπάρχει και η Κέρκυρα σε μία ιστορική καμπή, εκείνης της μεταφοράς της χρήσης του παλαιού στο Νέο Νοσοκομείο. Της αύξησης των νοσηλευτικών κλινών από 220 σε 321, όταν ήδη παρατηρείται έλλειψη προσωπικού στην εξυπηρέτηση των 220 κλινών. Για όλους αυτούς τους πραγματικούς λόγους θεωρούμε “αντίδωρο” τον αριθμό θέσεων προσωπικού που ήδη έχει προκηρυχθεί για το Νέο Νοσοκομείο», αναφέρει ο κ. Μπούκας.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
«Τονίσαμε και επαναλαμβάνουμε ότι η μεταφορά της χρήσης από το παλαιό στο Νέο Νοσοκομείο, εφόσον δεν υπάρχει ικανή τουλάχιστον στελέχωση, δεν είναι δυνατόν να καλύψει ιατρικές και νοσηλευτικές ανάγκες με τρόπο ασφαλή.
Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού που ρόλος τους είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, να υψώσουν και αυτοί σοβαρά και σθεναρά την φωνή διαμαρτυρίας και να την ενώσουν με την δική μας.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβάλουμε ισχυρές προσπάθειες ώστε η Υπουργός Υγείας να επισκεφθεί τον τόπο μας για να έχει αληθή, άμεση και ιδία αντίληψη συνολικά των προβλημάτων στο χώρο της υγείας
(ανάγκη πρόσληψης επί πλέον προσωπικού με την νέα προκήρυξη εντός του 2010, μεταφορά της χρήσης του παλαιού Νοσοκομείου στο Νέο, χρήση του παλαιού Νοσοκομείου, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας), ώστε δημόσια πλέον να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λύσεων των προβλημάτων στον Κερκυραϊκό Λαό. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι σε αντιπαράθεση με την λογική που επικρατεί στο “κεντρικο-κεντρικό” κράτος θα δικαιωθούμε».
 

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα έθιμα της Πρωτομαγιάς

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 01/05/2020
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ν. Κέρκυρας: Συνεδρίαση για την έγκριση της απόφασης της ΠΕΔΙΝ και τον ΧΥΤ Νότου

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 30/04/2020
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Γκίκας: Η κυβέρνηση βάζει τάξη στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 31/10/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Κλείνει λόγω εργασιών αναβάθμισης η Δημόσια Βιβλιοθήκη

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 31/10/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Η επίσημη ανακοίνωση για τη μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 31/10/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Σεμινάριο του τενόρου Στάθη Κάκου στην Κέρκυρα

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 31/10/2019
ΑΡΧΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Τα αποτελέσματα του ιστιοπλοϊκού αγώνα “Κώστας Αλαμάνος”

by NewsDesk
Πέμπτη, 31/10/2019

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Αγγελική Χριστοπούλου στο Η «συνάντηση» με τον Γιώργο Κιμούλη έρχεται στην Κέρκυρα: “Υπέροχη παράσταση! Εξαιρετικός ο Κιμούλης, αν και δεν είναι απ τους αγαπημένους μου , του έδωσα μια ακόμα ευκαιρία ……Είδα…” Ιαν 27, 13:40
  • Avatar JOHN στο Πόσο δραστήριοι είναι οι Ιόνιοι βουλευτές; Ο «πρωταθλητής» Αυλωνίτης, ο “αθόρυβος” Ακτύπης: “Στις κοκορομαχιες εντυπωσιασμού είναι πρώτοι,σε θέματα ουσίας και απεγκλωβισμού της χώρας από τη μέγγενη τής καταστροφής που μας επεβλήθη μέσω…” Ιαν 26, 01:37
  • Avatar Κερκυραιος Πολιτης στο Γκίκας: Mαζί με Μητσοτάκη στα εγκαίνια των SSI στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία: “Με τοσα αεροπλανα οι τιμες στα ραφια θα φτασουν πιο πανω κι απο το θεο στο τελος. Καταντια.” Ιαν 24, 20:12
  • Avatar Μάριος Καλογερόπουλος στο Ένα γουρουνάκι βολτάρει στο Μον Ρεπό: “Έτσι όπως κατάντησαν το Βοτανικό Κήπο της Παλαιόπολης οι δημοτικοί “ηγέτες” για το γουρουνάκι πλέον είναι ο φυσικός χώρος του…” Ιαν 22, 20:32
  • Avatar Akis στο Ένα γουρουνάκι βολτάρει στο Μον Ρεπό: “Το γουρούνι είναι από τα Χριστούγεννα στο Μον Ρεπό και κόβει βόλτες…..” Ιαν 22, 16:46

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Το περιεχόμενο προστατεύεται απο τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας