Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Mπιάγκης σε Γκίκα: Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης δεν ξεπλένονται από τον ηρωϊσμό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής
    17/06/2026
    Μπιάγκης: Ειδυλλιακή η κατάσταση στην κύρια τάφρο του Νέου Φρουρίου για τη Μενδώνη
    17/06/2026
    Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του
    16/06/2026
    Ο Αυλωνίτης για το έγκλημα της Πύλου
    16/06/2026
    Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς
    16/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σε ποιες περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
    17/06/2026
    Σύλλογος San Giacomo: Όχι σε αποσπασματικές παρεμβάσεις για τα ναύδετα στη Γαρίτσα
    16/06/2026
    Δυo επιστημονικές εκδηλώσεις από το ΕΙΘΕ
    16/06/2026
    Προσβάσιμες για ΑμεΑ και φέτος, πέντε δημοφιλείς παραλίες του Δήμου
    16/06/2026
    Σύλληψη 24χρονου στην Κέρκυρα για κατοχή δέματος με κάνναβη
    16/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
    “Τα σχολεία έκλεισαν. Το ίδιο και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο;”
    15/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
    Η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί στο νέο crime μυθιστόρημα της Γ. Κοντογεωργοπούλου
    16/06/2026
    Tο Σάββατο, η ετήσια χορευτική παράσταση του Ηπειρωτικού Συλλόγου
    15/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
Ανάγνωση Συντονισμός φορέων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντονισμός φορέων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και μετά από το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων με θέμα τη διοργάνωση του φετινού εορτασμού του Πολυτεχνείου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 08/11/2009
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και μετά από το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων με θέμα τη διοργάνωση του φετινού εορτασμού του Πολυτεχνείου. Σ’ αυτήν υπήρξε η συμφωνία των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κέρκυρας με το πλαίσιο που εισηγήθηκε η Επ. Ειρήνης, ενώ τα μέλη Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και φοιτητικών Συλλόγων που παραβρέθηκαν δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τη συζήτηση στα όργανα των φορέων τους. Στην προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς και εργατικά σωματεία, να συμμετέχουν στην επιτροπή Φορέων για τον φετινό εορτασμό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη την Τρίτη 10 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο στις 18:30 το απόγευμα.

Το πλαίσιο της πρώτης αυτής συζήτησης έχει ως εξής:
 
«36 χρόνια μετά η εξέγερση του Νοέμβρη έχει πολλά να διδάξει στους αγώνες του σήμερα. Τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα. Τα μηνύματά του είναι πολύτιμα για την εργατική τάξη και τη νεολαία.
36 χρόνια μετά τα επίκαιρα διδάγματα του “Πολυτεχνείου” μας δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να παραμερίσει τις σειρήνες των κάθε λογής μονόδρομων διεκδικώντας αυτά που παράγει, όλα όσα του ανήκουν.
Όπως τότε, έτσι και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού. Στον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίησή και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, την είσοδο των ιδιωτών στην εκπαιδευτική διαδικασία από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, όπως και στον αγώνα ενάντια στα ακόμα πιο ταξικά «αποκεντρωμένα» σχολεία που επιβάλλει η Ε.Ε., οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους έχουν θέση μαζί με τους φοιτητές τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Μία ΠΑΙΔΕΙΑ όπως τη ζητούσαν οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου, παραμένει και σήμερα ζητούμενο. Μια Παιδεία δηλαδή δημόσια και δωρεάν χωρίς καμία ιδιωτική δράση, που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου, με ανθρώπινες εκπαιδευτικές υποδομές. Με σχολεία που δεν θα καθιστούν μέσα από τα νέα βιβλία και αναλυτικά προγράμματα τη γνώση αποστεωμένη, αλλά θα μορφώνουν και θα διαμορφώνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με κριτική σκέψη.
Ο δρόμος του Νοέμβρη, δρόμος του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής είναι μονόδρομος. Ιδίως σήμερα που το κεφάλαιο, μετά τις σαρωτικές επιθέσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, φορτώνει το βάρος της οικονομικής του κρίσης στους εργαζομένους. Που στο όνομα της αξιοκρατίας καλούνται οι εργαζόμενοι κι η νεολαία να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και τη μισή δουλειά – μισή ζωή. Τη στιγμή που το κεφάλαιο ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης αποσπά προκλητικά κέρδη, Ε.Ε. και ελληνικές κυβερνήσεις καλούν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου, τις απολύσεις, τη μείωση-καθήλωση του εισοδήματός τους, τη μερική εργασία, την αποψίλωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Έτσι το σύνθημα για ΨΩΜΙ του Πολυτεχνείου δεν φαντάζει απλά επίκαιρο. Αποδεικνύεται ότι αν τώρα οι εργαζόμενοι δεν υπερασπιστούν μαζικά τα στοιχειώδη δικαιώματά τους στην εργασία, στην ασφάλιση και την κοινωνική περίθαλψη, στον ελεύθερο χρόνο, τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, το μόνο μέλλον που τους επιφυλάσσεται στο όνομα της γιγάντωσης των κερδών της πλουτοκρατίας, είναι αυτό του με σύγχρονους όρους δούλου σε γαλέρα.
Τη στιγμή που οι ανταγωνισμοί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων -και κάτω από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης- εντείνονται για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφορά της, για τον έλεγχο κάθε γωνιάς του πλανήτη μέχρι και την Αρκτική, ο κίνδυνος της εκδήλωσης νέου γύρου ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και επεμβάσεων γίνεται μεγαλύτερος, απειλώντας το δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ των λαών, το δικαίωμα στην ΕΙΡΗΝΗ. Το σύνθημα «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» δείχνει και σήμερα τον προσανατολισμό που πρέπει να έχουν οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.
Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην συγκέντρωση-πορεία την ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 18:30 το βράδυ στο τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Να τιμήσουν τις εκδηλώσεις για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ μαζικά και μαχητικά, με κάθε σύγχρονο αίτημα για μία Παιδεία αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, με κάθε αίτημα που υπερασπίζει και βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων και του λαού. Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που υπάρχουν για την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ’ όλο τον κόσμο, που υποδουλώνουν και δολοφονούν τους λαούς».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Εργατικό Κέντρο: Με μαζική συμμετοχή η πορεία για το Πολυτεχνείο
Το Κίνημα Δημοκρατίας Κέρκυρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου
ΑΔΕΔΥ: Εμπνεόμαστε από τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου
ΣΕΠΕ: Όλοι στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Νέα Αριστερά: Aγώνας για ψωμί και Δικαιοσύνη! Το Πολυτεχνείο ζει!
Κοινοποίηση

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε ποιες περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
  • Mπιάγκης σε Γκίκα: Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης δεν ξεπλένονται από τον ηρωϊσμό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής
  • «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
  • Μπιάγκης: Ειδυλλιακή η κατάσταση στην κύρια τάφρο του Νέου Φρουρίου για τη Μενδώνη
  • Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  3. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  4. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  5. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

14/11/2025

Αθηναγόρειο: Ετοιμάζει εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

12/11/2025

Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα σε πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

11/11/2025

Το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας λήξης του Β’ ΠΠ

02/05/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise