Μια είδηση – βόμβα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας στο σάιτ www.newsbomb.gr, καθώς όπως αναφέρει οι δανειστές της Ελλάδας ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να έχουν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο των εσόδων σε Κέρκυρα και Ρόδο τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να δοθεί στην Ελλάδα η 5η δόση του δανείου μέσα στον Ιούνιο, αλλά και το δεύτερο πακέτο των 60 δισ. το 2012.

 

Ολόκληρο το κείμενο του Κ. Χαρδαβέλλα
Ανεπίσημα –και όχι σε επίπεδο επισήμων διαπραγματεύσεων ΔΝΤ, Κομισιόν και ελληνικής κυβέρνησης– τα «γεράκια» της Τρόικα άφησαν να διαρρεύσει στην ελληνική πλευρά ότι οι εγγυήσεις που ζητάνε οι δανειστές μας για την 5η δόση του δανείου μέσα στον Ιούνιο και για το δεύτερο πακέτο των 60 δισ. το 2012, είναι ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος των εσόδων σε Ρόδο και Κέρκυρα το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, δηλαδή το τρίμηνο της τουριστικής αιχμής της Ελλάδας.
Το σχέδιο που έχει προετοιμαστεί στα στρατηγεία κυρίως των ελεγχόμενων από τους Γερμανούς κέντρων δανεισμού της Ελλάδας (Deutsche Bank, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κομισιόν) περιλαμβάνει τα εξής:
1) Εγκατάσταση εκπροσώπων της Τρόικα σε κέντρα οικονομικού ελέγχου των δύο ελληνικών νησιών (εφορίες, δημόσια ταμεία, νομαρχίες κλπ.), που θα εποπτεύουν και θα καταγράφουν τα καθημερινά έσοδα από την τουριστική και εμπορευματική κίνηση σε Ρόδο και Κέρκυρα.
2) Τα έσοδα θα δεσμεύονται για το Ταμείο, το οποίο ζητάνε επίσημα να δημιουργηθεί για τις εισπράξεις από την εκποίηση της κρατικής περιουσίας.
3) Σε περίπτωση αδυναμίας της Ελλάδας να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που ζητάνε ήδη ΔΝΤ και Κομισιόν για να μας παρασχεθεί νέο δάνειο, τα έσοδα του Ταμείου αυτού, θα διατίθενται αμέσως για εξόφληση μέρους του χρέους της Ελλάδας και δεν θα υπολογίζονται ως έσοδα του ελληνικού κράτους.
Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε το σχέδιο αυτό, που προέρχεται κυρίως από τη γερμανική πλευρά (Μέρκελ–Σόιμπλε) και έδωσε αυστηρή εντολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να μην συζητήσει καν τέτοια περίπτωση οικονομικού ελέγχου των δύο τουριστικών θέρετρων της Ελλάδας, που αναμένεται να φέρουν αρκετά έσοδα στον κρατικό μας προϋπολογισμό.

 

Πηγή: www.newsbomb.gr

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ